GENEL - 15 Ağustos 2018 Çarşamba 08:50

Vali Pehlivan Bayburt Vakfı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı

A
A
A
Vali Pehlivan Bayburt Vakfı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı.


Bayburt Üniversitesi Konuk Evi’nde düzenlenen yemeğin ardından yaptığı konuşmada derneğin Bayburtlu gençlerin eğitimi için önemli destekler sağladığını ifade eden Vali Pehlivan, dernek çalışmalarına katkı sunanlara teşekkür etti.


Bayburt’un devletine ve milletine sıkı sıkıya bağlı olduğuna işaret eden Vali Pehlivan, “Bu birlik ve beraberliği Bayburt dışında da bizim insanımız her zaman gösteriyor. Bu birlikteliği sağlayan, bu bağları koparmayan başta Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı olmak üzere ülkemizin dört bir yanındaki hemşeri dernekleri bugün de Bayburt için neler yapabiliriz diye soruyor ve çalışmalarına yön veriyor. Bizlerle de işbirliği ve koordinasyon içinde olan Bayburtlu sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bugünde Bayburt Vakfı’mızın düzenlediği dayanışma yemeğinde gurbetten gelen hemşerilerimizle bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Bu organizasyonlar bir araya gelmek, gönül bağlarımızı güçlendirmek ve imkanları seferber etmek için önemli vesilelerdir. Bayburt’a hizmet etmek üzere yola koyulan ilimizin değerli yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarımızla bu dayanışmamızı artırıp, Bayburtumuz için hep birlikte inşallah güzel ve hayırlı işler yapmak için gayret sarfedeceğim. Bu vesileyle Bayburt Vakfı Başkanı Avukat İsrafil Kahraman Bey başta olmak üzere, kendisinin şahsında yönetim kurulu ve vakıf üyelerine bu anlamlı organizasyonda bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyor, tüm hemşerilerimize çalışmalarında başarı ve kolaylıklar temenni ediyorum.” diye konuştu.


Yemeğe Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Mete Memiş, Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Oruç, MÜSİAD Bayburt Şube Başkanı Erdal Şentürk, vakıf kurucu ve üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu Ankara’nın Pursaklar ilçesinde 5 Hanımevi’de düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Pursaklar Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 5 farklı mahallede Hanımevleri açıldı. 76 branş ve 307 farklı kursta eğitim gören 7 bin 177 kursiyer, haftanın 5 günü aldıkları eğitimlerle yeni meslek edinme ve yeni hobiler edinme fırsatı buldu. Ayrıca, bu kurslara katılan ve başarılı olan kadınlar, aldıkları eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı buldu. Kadınların sosyal yaşama aktif olarak katılmalarının kendileri son derece önemli olduğunu belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, ‘‘İlçemizin dört bir yanına yeni Hanım Evleri kazandırdık. Kursiyerlerimiz burada, hem yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de aile bütçesine katkı da bulunacak meslekler öğreniyorlar. Hanım Evlerimiz sosyal ve kültürel dönüşümün önemli mihenk taşlarından birini oluşturuyor. Onlar için güzel bir aktivite alanı oluyor. Kadınların kurslarda başarılı işler ortaya koymaları da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” ifadelerini kullandı. Hanımevlerinde; bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, sekreterlik, bilgisayarlı muhasebe, işaret dili, çocuk gelişimi, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, güzel konuşma, diksiyon kursları, takı tasarımı, kazaziye, iğne oyası, kurdele nakışı, mefruşat, dikiş, cilt bakımı, makyaj, aşçılık, pastacılık, yağlı boya resim, üç boyutlu perspektif resim ve tezhip gibi 76 branşta yüzlerce farklı mesleki ve hobi kursları eğitimi veriliyor.