- 21 Şubat 2018 Çarşamba 13:55

Vali Pehlivan’ın 21 Şubat mesajı

A
A
A
Vali Pehlivan’ın 21 Şubat mesajı

Vali Ali Hamza Pehlivan 21 Şubat Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100.

Vali Ali Hamza Pehlivan 21 Şubat Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Vali Pehlivan, mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Tarih boyunca vatana ve millete sadakatin timsali olmuş anayurt Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünü icra etmekte bu günlere ulaşmış olmanın gururunu yaşamaktayız. İnanç ve irade sahibi insanların, yokluğa ve yoksulluğa aldırmadan, nasıl bir vatan inşa edebileceğinin somut bir tezahürü olan Bayburt’un kurtuluşu, şanlı tarihimizin de en güzel parçalarından biridir. Bayburt’un kurtuluşu, vatanını canından aziz bilen insanların, canı pahasına aziz bir Vatan inşa edişinin destanıdır. Bayburt’un kurtuluşu bir yeniden varoluş manzumesidir. 16 Temmuz 1916 da Ruslar ve onlardan güç alan Ermenilerin işgaline uğrayan, yoksulluk ve acıya tahammül gösterip düştüğü yerden bir bayrak gibi kalkmasını bilen yiğitler diyarıdır Bayburt. Mareşal Fevzi Çakmak Paşanın “Bayburt Kop Müdafaası muvaffak olmuş 2. Plevne’dir” dediği, Kop dağlarını düşmana dar ederek, adını o dağlara al kanıyla yazan Şehitlerin yurdudur Bayburt. Bayburt işgale uğradıktan sonra işte bu güçlü iradenin destansı bir yansıması olarak, özgürlük ve bağımsızlığa olan düşkünlüğünü ortaya koymuş, canına, malına, namusuna kastedeni, destansı bir mücadeleyle bertaraf etmesini bilmiştir. Ne mutlu ki; bu necip milletimiz geçmişte yazdığı destanlara bugün de yeni destanlar ekliyor. Vatanımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza, ezanımıza, birliğimize, bekamıza göz dikip yıkmaya, bölmeye çalışan şer güçler, dün olduğu gibi bugün de en şiddetli karşılığı almaktadır. Bu bağlamda, 15 Temmuz aziz milletimizin yeniden şahlanışının en son örneğidir. Aynı şekilde sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerine ve onların arkasında duranlara karşı Afrin’de güvenlik güçlerimizin, kahraman Mehmetçiğimizin verdiği cansiperane mücadele tıpkı 100 yıl önce ecdadımızın verdiği istiklal ve istikbal mücadelesidir. Bu duygularla Devletimizin ve milletimizin daha nice yüzyıllar payidar kalacağı inancı ve duasıyla Bayburt’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılını kutluyorum. Başta milli mücadelede vermiş olduğumuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz’dan çocuklara özel davet Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ücretsiz organize edilecek, yüzme etkinliği, resim sergisi, konser ve tiyatro etkinliklerine tüm çocukları davet etti. Şehitkamil Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştirilecek 4 farklı etkinlik organize edilecek. İlk organizasyon, 20 Nisan 2024 Cumartesi günü ve 21 Nisan 2024 Pazar günü Alleben 1 Yüzme Havuzu’nda yapılacak. 22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 18.00’da Şehitkamil Sanat Galerisi’nde “Çocuk Resim Sergisi” açılışı yapılacak. 23 Nisan Salı 2024 günü saat 11.00, 14.00 ve 16.00’da 3 farklı seansta Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Küçük Prens Çocuk Tiyatrosu” sahnelenecek. 23 Nisan Salı 2024 günü saat 19.00’da Şehitkamil Sanat Merkezi’nde “Çocuk Orkestrası 23 Nisan Özel Konseri” icra edilecek. “Sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” Tüm organizasyonların ücretsiz düzenleneceğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Şehitkamil Belediyesi olarak çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarımız için birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladık. Çocuklar, bayram gününü bizimle paylaşmak için ailenizle gelip, etkinliklerimize katılabilirsiniz. Unutulmaz bir 23 Nisan gününü birlikte geçirmek için sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.
Sivas Üniversite eğitimini tamamlayıp toprağına döndü Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında dört yıl eğitim gören 26 yaşındaki Ahmet Almalı, okuldan mezun olduktan sonra alanında çalışmak yerine köyüne dönüp toprağını işlemeye karar verdi. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yıl da iş aramak istemediğini belirten genç çiftçi, köyünde ki arazileri ekip biçerek tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Baba toprağını işlemek, aile geleneğimize uygun bir adım olduğu kadar benim için de büyük bir gurur kaynağı diyen Almalı, köyündeki verimliliği artırarak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı amaçlıyor. "Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim" Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra okuduğu bölümü yerine ata yadigarı toprakları işleme kararı aldığını ifade eden genç çiftçi Ahmet Almalı, “Sivas’ın merkeze bağlı Yaramış köyünde doğdum büyüdüm. Eğitim hayatım nedeniyle Sivas’a geldim. Liseyi ve üniversiteyi Sivas’ta tamamladım. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Dört yıl okuduktan sonra bir dört yılda iş aramak istemedim. Bunun yerine ata toprağıma döndüm. Şimdi çiftçilikle uğraşıyorum. Genellikle buğday, arpa ve yulaf ekiyorum. Çiftçiliği çok seviyorum. Okudum diye memur olmalıyım diye bir düşüncede değilim. Üretici de olabiliriz, çiftçi de olabiliriz. Üretmemiz gerekiyor. Üretmeliyiz ki kalkınalım. Hem biz kalkınalım hem devletimiz kalkınsın. Üretmeden hiçbir şey elde edemeyiz. Böyle bir imkânı olan baba toprağı olan varsa köyüne dönüp çiftçilik yapsın. Böyle baba toprağı olmayanlar için de devletimizin teşvik ettiği kurumlar var. Teşvik alarak üretici olabilirler” dedi.