GENEL - 04 Kasım 2017 Cumartesi 17:08

Yıldız Garajı esnafıyla sabah kahvaltısı

A
A
A
Yıldız Garajı esnafıyla sabah kahvaltısı

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yoğun çalışma temposu arasında esnaf buluşmalarını da sürdürüyor.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yoğun çalışma temposu arasında esnaf buluşmalarını da sürdürüyor.


Tarihi önemiyle Bayburt’un gözde mekânlarından olan Yıldız Garajı esnafıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, faaliyete geçen tesisler ve çalışmaları devam eden projeleri değerlendirdi.


Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ile Şahin Kızılaslan’ın da eşlik ettiği esnaf buluşmasında Başkan Memiş, Bayburt’un her geçen gün hem kültürel gelişmesi hem de kentleşmesi noktasında önemli adımlar attığını kaydetti.


Artık Bu Şehirde Her Yıl Yenilenen Kaldırım ve Yol Olmayacak


Tamamlanan alt yapı çalışmalarından devam eden yol ve kaldırım yapım çalışmalarına, Bayburt’un önemli bir sıkıntısını çözecek olan otopark projelerinden 50 bin metre kare alanda yapımı süren Kaleardı Şehir Parkı’na, Bayburt’u tarım ve hayvancılık alanında bölgesinin yıldızı haline getirecek olan Tarım Yerleşkesi projesinden belediyeye büyük gelir sağlayacak olan Güneş Enerjisi Santrali’ne kadar birçok önemli konuda bilgi veren Başkan Memiş, “Bayburt’ta asfalt atılırken mutlaka yollar kazılacak demiştik. Büyük şehirlerde gördüğümüz kaliteli yol ve kaldırımı biz Bayburt’ta uyguladık. İlk olarak kazıdığımız yollarda 13 ila 15 cm arası asfalt serdik. Altına beton sermeden kaldırım yapmadık, bütün kaldırımların altına beton serildi. Kullandığımız taş andezit değil, granit ve bazalttır. İşini iyi yapanlar bizim kaliteli çalışmalarımızı görüyor. Altyapı çalışmalarında çile çekmeseydik bu kadar kaliteli bir imalatta yapamazdık. Artık bu şehirde her yıl yenilenen kaldırım ve yol olmayacak. Bu şehir uzun yıllar yol ve kaldırım derdiyle uğraşmayacak” diye konuştu.


Bu Şehir Aynı Zamanda 3 Tane Kapalı Otoparka Kavuşuyor


Bayburt en önemli sorunlarından olan otopark probleminin de çok yakında tarihe karışacağını belirten Belediye Başkanı Memiş, “Bu şehir aynı zamanda 3 tane kapalı otoparka kavuşuyor. Kadızade Mahallesi’ndeki yöresel ürünler pazarı ve kapalı otopark 1 hafta sonra, Saray Bahçesi’ndeki kapalı otopark 2 hafta sonra, İl Sağlık Müdürlüğü’nün altındaki kapalı otopark ise çok yakında hizmete sunulacak” ifadelerini kullandı.


75 Evde Bakım Hizmeti


Bayburt Belesiyesi’nin bir taraftan Türkiye’ye örnek olacak tesisleri Bayburt’a kazandırırken bir taraftan kaliteli yol ve kaldırımları bir bir tamamlarken diğer bir taraftan da sosyal ve kültürel faaliyetleri ihmal etmediğini dile getiren Başkan Memiş, “75 tane eve Bayburt Belediyesi’nin bayan elemanları gidiyor ve bu evlerde yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yemek pişiriyorlar, onların temizliklerini yapıyorlar, bakımlarını yapıyorlar. Her geçen gün sayısı artan bu evlerin sürekli de kontrolleri belediyemiz tarafından sağlanıyor. Bizim bay bayan kuaförlerimiz bunların tıraş hizmetlerini de yapıyor. Erkek kuaförümüz aynı zamanda hastanede de hastalarımızın ve refakatçilerin tıraş hizmetlerini gerçekleştiriyor”dedi.


Bayburt Belediyesi’nden Tarihi Sorumluluk


Bunların yanı sıra Bayburt Belediyesi’nin tarihi bir sorumluluğu da yerinde getirme adına Çanakkale turları düzenlediğini ifade eden Başkan Memiş, isteyen her gurubu Çanakkale, İstanbul ve Söğüt’e gönderdiklerini söyledi.


Belediyeden Her Okula Kitap Hediyesi


Son olarak eğitime verilen katkılara da değinen Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt’taki her okulun kütüphanesine en çok okunan ve alınan kitaplardan 500 adet kitap hediye ettiklerini ve bazı okullarda kütüphane oluşturduklarını ve isteyen her öğrenciye istediği kitabı bildirmesi üzerine o kitabın temin edilerek öğrenciye hediye edildiğini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir