GENEL - 27 Mayıs 2018 Pazar 13:54

Akpınar Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

A
A
A
Akpınar Mahallesi doğalgaza kavuşuyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Mahalle İftarları" Akpınar Mahallesi ile başladı.

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Bozüyük Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Mahalle İftarları" Akpınar Mahallesi ile başladı.


Akpınar Mahallesi iftar programında, tek tek vatandaşlar ile görüşen Başkan Bakıcı, daha sonra orucunu mahalle sakinleri ile dualar eşliğinde açtı. İftar yemeği sonrasında mahalle sakinlerine hitap eden Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Akpınar Mahallesinin Ekim ayında doğalgaza kavuşacağının müjdesini verdi. Ayrıca mahalle konağı ile Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzesi çalışmaları hakkında da mahalle sakinlerini bilgilendiren Bakıcı, "Bu mübarek Ramazan ayında iftar sofralarımızı sizler ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz, Rabbim daha nice Ramazanlarda birlikte olmamızı nasip etsin. Mahallemizin merkezinde ve mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda şekillendirdiğimiz mahalle konağımız en kısa sürede sizlere hizmet verecektir, Bizler Bozüyük Belediyesi olarak projelerimizi o mahallenin talepleri doğrultusunda oluşturmaktayız" dedi.



Akyazı doğalgaza kavuşuyor


Aynı zamanda Akpınar Mahallesi’nde bulunan Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzesi için Meclis Üyesi Veysel Kılıç ile birlikte yoğun olarak çalıştıklarını belirten Bakıcı, oluşturulacak olan müzenin Bozüyük ve Akpınar Mahallesinin tanıtımı için ne kadar önemli olduğuna değindi. Akpınar Mahallesi için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Bakıcı’nın bir diğer müjdesi ise mahalle sakinlerinin merakla beklediği doğalgaz konusu oldu. Doğalgaz dağıtım şirketleri ile yapılan görüşmelerin ardından mahallenin beklediği doğalgaza Ekim ayı gibi kavuşacaklarını belirten Bakıcı, çocuklara şeker ikramında bulundu. Mahalle sakinleri ile görüşen başkan Bakıcı istek ve talepleri doğrultusunda gerekli notlarını aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.