YEREL HABERLER - 13 Ocak 2017 Cuma 14:36

Bilecik Belediyesi tarafından Türkiye’den ilk kez kullanılan bir çalışma

A
A
A
Bilecik Belediyesi tarafından Türkiye’den ilk kez kullanılan bir çalışma

Bilecik Belediyesi tarafından, Mimari Projelerin Elektronik Ortamda Paylaşım Sistemi konusunda Türkiye’de ilk olan bir çalışmaya imza atıldı.
Bilecik Belediye Başkanlığı ve Tapu Kadastro Eskişehir 17. Bölge Müdürlüğü arasında; Türkiye’de ilk defa Bilecik’te hayata geçecek olan Mimari Projelerin Elektronik Ortamda Paylaşım Sistemi protokolü imzalandı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan yeni sistem ile mimari projelerin elektronik ortamda paylaşımı, çağın gereklerine en uygun şekilde yapılarak vatandaşların kurumlar arasındaki işlemleri daha etkin ve hızlı şekilde gerçekleştirmeleri sağlanacak. Bilecik Belediye Başkanlığı ve Tapu Kadastro Eskişehir Bölge 17. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile kurumlar arası veri paylaşımı sayısal ortamda çok daha hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirilecek.
Bilecik Belediyesi tarafından konu hakkından yapılan açıklamada “Mimari Projelerin Elektronik Ortamda Paylaşım Sistemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kısa bir süre önce uygulamaya konulan ve Türkiye’de ilk olması dolayısıyla büyük önem taşımakta. Protokol ile özellikle Tapu Müdürlüğü’nün arşivindeki mimari projelerin kullanıcılar açısından erişimi kolaylaştırılmakta. Belediye Hizmetlerinin dikey mülkiyete ilişkin teknik hizmetleri ve ve vatandaşların sorunlarını daha kısa yoldan doğru şekilde çözme imkanı sunacak olan protokol ile ayrıca gerek belediye gerekse tapu hizmetleri, bilgi iletişim çağına uygun ve e-devlet konseptine entegre edilebilecek yapıya kavuşmuş olacak. Sistem sayesinde gayrimenkul değerleme, dikey mülkiyet aplikasyonu ve kredi sektöründe vatandaşın taleplerinin hızlı ve gerçeğe uygun karşılanmasına büyük ölçüde katkı sağlanması beklenmektedir. Sistem ile ayrıca kurumlar arası bilgi ve dokümantasyon alışverişi daha hızlı ve etkin olurken, kurumlar arasındaki evrak sirkülasyonu daha ucuz ve hızlı olacak. Sistem ile ayrıca hem iş gücü hem kullanılan malzemelerde büyük bir tasarruf elde edilecek” denildi.
Bilecik Belediye Başkanlığında imzalanan protokol, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile Tapu Kadastro Eskişehir Bölge 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç tarafından imzalandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.