- 18 Aralık 2017 Pazartesi 17:37

Bilecikspor’dan maçın hakemi Mehmet Karagöz ve triosuna tepki

A
A
A
Bilecikspor’dan maçın hakemi Mehmet Karagöz ve triosuna tepki

Bilecikspor’un hafta sonu oynadığı Gölpazarı Belediyespor maçında Bileciksporlu 4 oyuncuya kırmızı kart gösteren maçın orta hakemi ve triosuna Bilecikspor’dan tepkiler geldi.

Bilecikspor’un hafta sonu oynadığı Gölpazarı Belediyespor maçında Bileciksporlu 4 oyuncuya kırmızı kart gösteren maçın orta hakemi ve triosuna Bilecikspor’dan tepkiler geldi.


Bilecik 1. Amatör Lig 13’üncü hafta mücadelesinde Bilecikspor, kendi saha ve seyircisi önünde Gölpazarı Belediyespor’a 1-0 kaybederek, şampiyonluk yarışında büyük bir darbe aldı. Maçın Bozüyüklü yan ve orta hakemine maçı kötü yönettiğini gerekçesiyle Bilecikspor’dan tepki geldi. İlk tepkiyi Bilecikspor Başkanı Harun Dilek gösterdi. Dilek, maçın orta hakemi Mehmet Karagöz ve ekibin her Bilecikspor maçında her maçında aynı tavrı gösterdiğini ifade ederek, "Göreve geldiğimiz günden beri Bilecikspor‘u polemiklerden uzak tutmaya çalıştık. Futbolun bir spor olduğunu sporun barış kardeşlik olduğunu dilimizden düşürmedik ve oyuncu gurubumuz bu söylemlerimize uyumlu kardeşlerimizden seçtik. Kazandığımız maçlardan sonra bile bırakın boy, boy basında maçın skoru ile alakalı demeçler vermek yerine maç skorlarını bile paylaşamaya özen gösterdik ki rakiplerimizi rencide etmemek adına. Kaybettiğimiz yada berabere biten maçlardan sonra misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık,en ufak olaya müsaade etmedik. Kulübümüzün hep marka değerini yükseltmeye çalıştık. Kaybetmek dünyanın sonu asla değildi bizim için. Ancak bu kadar bariz hakkımızın yendiği sezon başından beri tek bir kırmızı kartı olmayan takımımın bu kadar haysiyetsizce hakkının yenmesine karşı bizimde söyleyecek 2 sözümüzün hakkımız olduğunu düşünüyorum. Hakem arkadaşlarım ne kadar zor şartlar altında görev yaptığını biliyorum ancak bugünkü maçımızın hakeminin bugüne kadar tek kırmızı kartı olmayan takımımın 4 kırmızı kart gösteren ve maçımızı katleden Bileciksporun her maçında aynı tavrı gösteren hakem triosunu bu işlerin biz yaptık ettik bittik ile olmayacağını bilmelerini isterim. Gerekli hukuksal zeminlerde bunların hesabını soracağız kimsenin şüphesi olmasın. Gölpazarı Belediyespor’u da mücadelesinden ve galibiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.


"Kadar taraftarın emeğini ve kendi hakkımı sana helal etmiyorum.


Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol ise; yıllarca profesyonel futbol oynadığını, yıllarca antrenörlük yaptığı ve bu zamana kadar hakemler hakkında hiç konuşmadığı belirterek, "Hakem (hakkaniyet dağıtan) kardeşim. Geçen sene basında çıkan bir haberin benle alakası olmadığını açıklayarak yine de senden özür diledim. Bu sene 2 maçta niyetini az çok belli ettin. Gelelim bu maça. Maçın 32’inci dakikasında benim oyuncuma faul yapan oyuncu kendini yere attı. Oyuncum ceza sahasına girerken kendini yere atıp ayağını tutan oyuncunun baş veya hayati tehlikesi varmış gibi oyunu durdurup gol olabilecek atağımızı kesip, sağlıkçı çağırdın. Üstüne birde oyuncum sana ’hocam bak ben sana söylemiştim adam bana vurup duruyor bak kendini sakatladı’ deyince kendine ’insan gibi konuş’ dedin. Oyuncum sana ’ne demek ben hayvan mıyım yani, terbiyesizlik yapma’ deyince sarı kart, arkasını dönüp giderken gelen arkadaşına ’ben kötü bir şey mi dedim’ derken koşup ikinci sarı kartı göstererek oyundan attın. İlk yarı bir ikinci yarı 3 penaltımız dan birini verdin. Arkasında rakibe alakasız bir penaltısını verdin. Üstüne dışarıdan seyircinin ettiği küfrü oyuncum etmiş sanıp kırmızıyı verdin, üstüne faul ve tahrikten. İlk defa haklı olarak Yusuf Fidan’a üçüncü kırmızıyı verdin. Ne geçti eline? Sahada da yüzüne söyledim ’akşam olunca ben bugün hakkımla işimi yaptım, kazandığım bu ekmeği haklı olarak çocuklarıma yedire bilirim’ diyorsan hayrını gör. Osmanelispor’a yenildik, kötü oynadık hak ettik dedik,hakeme tek laf etmedim. İçköysporla kendi sahamızda berabere kaldık, hakkettik dedik, hakeme tek laf etmedim. Ama maalesef sana ne desem yeridir. Bunca futbolculuk ve bunca antrenörlük hayatımda hakemler hakkında hiç bir zaman kişisel bir paylaşımda bulunmadım.


Ben bu takımımla 13 haftadır mücadele ediyorum, temmuzdan itibaren 72 civarında idman yaptım. Bu kadar çocuğun alın terini, bu kadar taraftarın emeğini ve kendi hakkımı sana helal etmiyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi Fatih’te iddiaya göre, psikolojik sorunları olan bir kişi sesten rahatsız olduğu için üst komşusunun kapısını önce balyoz ve matkapla kırmaya çalıştı, başarılı olamayınca 4 kişinin bulunduğu evin dış kapısını ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, saat 01.30 sıralarında Fatih İskenderpaşa Mahallesi Feyzullah Efendi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşularının çıkardığı sesten rahatsız olunca eline aldığı balyoz ve matkapla üst komşusunun kapısına vurarak açmaya çalıştı. 5’inci katta oturan komşuları neye uğradıklarını şaşırarak panik içinde polise haber verdi. Kapıyı balyoz ve matkapla açamayan saldırgan başarılı olamayınca kapıyı ateşe verdi. Özel harekat polisleri saldırganı etkisiz hale getirdi Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri balyoz saldırgana müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine polis özel harekat ekipleri sevk edildi. Özel harekat ekiplerinin çalışmasıyla saldırgan etkisiz hale getirilirken dairede bulunan 4 kişi itfaiye ekiplerince evin camından merdiven aracıyla tahliye edildi. Binadan dışarı çıkmak istemeyen saldırgan polis özel harekat tarafından etkisiz hale getirilerek sedye ile binadan dışarı çıkarıldı. Sedye ile dışarı çıkarılan saldırgan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alt komşularının saldırısına uğrayan 4 kişi, saldırgandan şikayetçi olmak ve ifade vermek için polis merkezine götürüldü. Saldırı anında dairede olan ev sahibi Muhammet Enes, “Alt kattaki komşu eve matkapla içeri girmeye çalıştı, evin kapısını yaktı. Balyozla kapıya vurdu. Polisi aradık polis geldi. Camdan bağırıyorum ben polislere, yardımcı olsanıza adam kapıyı yakıyor. Adamı almıyorlar. Özel harekat geldi, tek bir adam ancak alabildi. Saldırgan benim alt komşum, daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. Ruh hastası kendisi kuruluyor. Daha önce de biz polis çağırmıştık. Çevik kuvvet gelmişti kapıyı koçbaşıyla kırmıştı. Kapısını biz mi kırdık zannediyor artık. 2-3 akşamda bir geliyor. Daha önce 4-5 defa şikayetçi olduk. Birinci kattaki komşu onu da rahatsız ediyor, saldırıyor. O da şikayetçi oldu ama almıyorlar” dedi. Yanan kapı içeriden cep telefonu kamerasıyla anbean görüntülendi Görüntülerde, evde yaşayan 4 kişinin yaşadığı panik anları ve dışarıdan yanan kapının dumanlarının daireden içeri girdiği anlar görülüyor. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen saldırganın daha önce de aynı daireye matkapla saldırdığı iddia edildi. Hastaneye kaldırılan saldırganın hastanedeki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü öğrenilirken ekiplerin olayla ilgili çalışmaları sürüyor.
Aksaray Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı Aksaray’da önüne aniden bir otomobilin geçmesi üzerine fren yapan tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada otobüs sürücüsüyle birlikte toplam 8 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Aksaray - Adana Karayolunun 6. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan Diyarbakır’a giden Muhammet T. (45) idaresindeki 42 EKB 68 plakalı demir profil yüklü tır, önüne aniden geçen Şammas A. (29) yönetimindeki 68 AE 610 plakalı otomobili son anda fark ederek ani fren yaptı. Ani fren yapmasıyla birlikte tırın arkasından seyreden İstanbul - Adıyaman seferini yapan Murat T. (43) idaresindeki 02 AG 525 plakalı yolcu otobüsü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs bir fabrikanın bahçe duvarına çarparak durabildi. 21 yolcunun bulunduğu otobüs kazasında otobüs şoförü ve 7 yolcu olmak üzere 8 kişi yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan 3 yaralı ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken, hafif yaralanan 5 yolcuya olay yerinde ayakta müdahale yapıldı. Hastanede tedavi altına alınan otobüs sürücüsü ve 2 yolcunun da durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Yaşanan kazayı anlatan tır sürücüsü Muhammet T., “Şahin bir gitti bir geldi derken, ben tanımıyorum sürücüsünü ama önüme durdu. Durunca da ben fren yaptım. Çok sert fren yapmadım aslında yavaştım ben, otobüs de vurmuş arkamdan. Ben Ankara’dan Diyarbakır’a gidiyordum” dedi. Otobüste bunulan yolculardan Kadir Göçer (54) ise “Şahin taksi tırın önünde ani fren yaptı. Tır şoförü de ona vurmamak için ani fren yapıyor. Otobüste ona vurmamak için sağa kırınca duvara vuruyor. İyi ki de duvara vurmuş. Direk tıra vursaydı çok kötü olurdu” diye konuştu. Kazanın ardından yolcular otobüs firması tarafından olay yerine tahsis edilen servis minibüsü ile terminalde bulunan başka bir otobüse taşındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.