- 04 Ekim 2017 Çarşamba 15:48

Bilecik’te taksiler T plaka uygulaması geçecek

A
A
A
Bilecik’te taksiler T plaka uygulaması geçecek

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, minibüsçülerde M plaka uygulamasa daha önceden geçtiklerini, taksicilerde bu uygulamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, minibüsçülerde M plaka uygulamasa daha önceden geçtiklerini, taksicilerde bu uygulamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.


Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısında gündeme ek gündem maddesi eklenen Taksicilerimiz de T plaka uygulamasını ilişkin açıklamada bulundu. Minibüsçülerde M plaka uygulamasa daha önceden geçtiklerini anlatan Başkan Yağcı, "Ek gündem maddesi olarak gündemimize eklediğimiz taksicilere ilişkin olarak biliyorsunuz birçok alanda M plaka uygulamasına diğer noktalarda geçtik. Taksicilerimiz de T plaka uygulamasını bu anlamda istiyorlar. Artık yeni otogar ve benzeri noktalarda yeni düzenleme içerisine girmesi gerekiyor. Otogarın ve tren garının olduğu bölgeye yeni hatlar oluşturmamız lazım. Mevcut taksicilerimiz de var. Onlarında bu haklarının korunmasına ilişkin bir çalışma yapmamız lazım. Mevcut şuanda 43 tane aktif taksicimiz var. Onlarla gerekli görüşmeleri yaptık. Yeniden oluşturacağımız hatlar da var. Daha önceden T plaka hattını 100 taksi için daha önceden İl Trafik Komisyonu’ndan T plaka hattını almıştık. Biz bunu encümenimiz ve Belediye Başkanlığımızla birlikte bir kısmını mevcut taksicilere ilişkin bir ihale yapacağız. Diğer yeni hatlar oluşturarak otogar gibi, hızlı tren garı gibi, üniversite önü gibi, nizamiye gibi, TOKİ gibi yeni hatlar oluşturarak 3 taksi, 5 taksi olarak da onlar içinde 10 yıllığına meclisimizin vereceği yetki çerçevesinde yeni ihaleler yapacağız. Minibüsler de nasıl olduysa. Ondan sonra da taksilerimiz T plakayı takacaklar. Türkiye’nin neresine giderse taksi olarak kullanacaklar. Hükümetin vermiş olduğu bu ticari taksilere ilişkin de ciddi bir avantaj da var. ÖTV’yi sıfırlama gibi bir avantaj da var. Taksicilerin bu avantajı kullanması için çalışma izni almaları gerekiyor. Taksicilerin bundan faydalanması için ek gündem maddesi olarak meclise getirip meclisimizin görüşüne sunuyoruz. Bu ek gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.