- 04 Ekim 2017 Çarşamba 11:21

Bozüyük’te çiftçiler verimli hasat için bilgilendirildi

A
A
A
Bozüyük’te çiftçiler verimli hasat için bilgilendirildi

Bilecik’in Bozüyük İlçe Ziraat Odası üyesi çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla seminer düzenlendi.

Bilecik’in Bozüyük İlçe Ziraat Odası üyesi çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla seminer düzenlendi. Seminerde çiftçiler verimli bir hasat için neler yapılması gerektiği yönünde bilgilendirildi.


Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen eğitim semineri Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çaydere’nin konuşması ile başladı. Çaydere, katılan üyelere yaptığı teşekkür konuşmasının ardından sözü semineri verecek olan Ziraat Mühendisi Aziz Aydemir’e bıraktı.


Tarımın yüzde 90’ının deneme yanılma yöntemiyle olduğunu belirten Aydemir, tarım olarak ilçemizin çok müsait olduğunu, hava şartlarının ve toprak PH derecesinin tarıma elverişli bir yapıya sahip olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Aziz Aydemir, verimli bir tarla hasat etmek için nelere dikkat edilmesi gerektiğini, nadasın nasıl uygulanacağını, toprakta oluşan haşere ve bakterilere ne gibi önlemler alınması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Aydemir, ekim zamanı ve gübrelemede yapılan hataları dile getirerek nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğini katılımcılara aktardı.


Aziz Aydemir’den sonra seminerin diğer konuşmacısı olan Kadir Gülecek. çiftçilere verimli hasat için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattıktan sonra program üyelerin sorularının cevaplandırılması ile devam etti. Üyeler aldıkları bilgiler doğrultusunda bazı konularda hata yaptıklarını bu eğitim seminerinin tarlalarının verimliliğini arttırma konusunda çok faydalı olacağını belirttiler.


Seminere, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Çaydere, Başkan yardımcısı Ali Çatman, Oda Meclis Başkanı Veli Karasu ve ziraat odası üyesi çiftçiler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.