- 18 Eylül 2018 Salı 16:15

İl Başkanı Karabıyık’tan aday adaylarına uyarı

A
A
A
İl Başkanı Karabıyık’tan aday adaylarına uyarı

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, yerel seçimlere dair aday adaylarına uyarılarda bulundu.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, yerel seçimlere dair aday adaylarına uyarılarda bulundu.


İl Başkanı Karabıyık, AK Parti İl Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında, yerel seçimlere dair aday adaylarına uyarılarda bulundu. Karabıyık, AK Parti teşkilatı olarak her an seçimlere hazır olduklarını, fakat seçim takviminin henüz netleşmediğine değinerek, “AK Parti’den belediye başkanı adayı olmak isteyen kişileri de aday olmak isteyen kişiler aday gösterilmedik diye küsecek veya farklı bir kurguya girecek olurlarsa aday adayı olmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.


Bir basın mensubunun ’Cumhur ittifakı yerelde de devam edecek mi?’ sorusuna cevap veren Başkan Karabıyık, “Nasip olursa Mart 2019’da yerel seçimleri gerçekleştireceğiz. Ülke gündemi bunun yanında da çok ciddi bir yoğunluk içerisinde. Gündemde olan konulardan bir tanesi seçim takvimi, ikincisi de Cumhur ittifakının yerelde devam edip etmeyeceği. Bununla ilgili olarak genel merkezimizde yaptığımız görüşmelerde AK Parti ve MHP teşkilatlarının bir çalışma yaptığı ön görüşme yaptıktan sonra genel başkanlar düzeyinde bu konunun değerlendirileceği yönünde bir bilgi aldık. Henüz netleşen bir takvim yok ama biz AK Parti olarak her gün bir seçim varmış gibi bir çalışma temposu içerisinde oluyoruz” ifadelerine yer verdi.


AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, açıklamasının devamında, belediye başkan aday adaylarını uyararak, “Yerel seçim ile ilgili sene başından bu yana düzenli olarak bir kamuoyu araştırması yapılıyor genel merkezimiz tarafından. Bu şekilde bir aday çalışması yapılıyor. Aday adayı olacak arkadaşlarımıza bir hatırlatma yapmak istiyoruz. AK Parti şu anda bütün belediyeleri alma ihtimali en yüksek olan parti. Bu anlamda partimizden Belediye Başkanı adayı olmak için birçok kişi bize geliyor veya aday olma isteklerini farklı ortamlarda dile getiriyor. Her Belediye için bir tane aday belirleme şansımız var, ikincisi yok. Bu nedenle aday olmak isteyen kişiler aday gösterilmedik diye küsecek olularsa farklı bir kurguya girecek ourlarsa aday adayı olmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu göreve talip olan birden fazla kişi olacak ve bir kişi aday gösterilecek. Mesele burada AK Parti bayrağını en güçlü şekilde dalgalandırabilmek. AK Parti teşkilatı olarak Kazanabileceğimiz en doğru adayla seçime girmeyi istiyoruz. Şu an takvimle ilgili netleşen bir süreç yok ama Ekim ayı gibi temayül yoklamaları teşkilatın görüşü alınmaya başlanır diye düşünüyoruz. AK Parti olarak biz nasıl ki erken seçimden çok güçlü bir şekilde çıktık, yerel seçimlere de hazırız. Yarın sandık koyulacakmış gibi düğmeye basıldığı anda yine bu seçimden de alnımızın akıyla çıkacağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.