- 18 Ekim 2017 Çarşamba 12:54

İl protokol üyeleri POMEM öğrencileriyle bir araya geldi

A
A
A
İl protokol üyeleri POMEM öğrencileriyle bir araya geldi

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’la birlikte il protokol üyeleri Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileriyle bir araya geldiVali Büyükakın, kamu kurumları hakkında bilgi almak amacıyla yaptığı ziyaretleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın’la birlikte il protokol üyeleri Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileriyle bir araya geldi


Vali Büyükakın, kamu kurumları hakkında bilgi almak amacıyla yaptığı ziyaretleri kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat’tan imar planı, inşaat, çevre düzeni, çevre kirliliği ve kentsel dönüşüm ile laboratuvar bölümleri gibi müdürlüğün çalışmaları hakkında brifing alan Vali Büyükakın, çalışmalarında başarı diledi.


Vali Büyükakın, daha sonra Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Suat Günbey’i ziyaretinde bir süre sohbet ederek, ziyaret defterini imzaladı.


Burada Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutan Vekili Albay Hamza Çömez, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kamil Kaya, Bilecik İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yusuf Arık, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve Bilecik POMEM Müdürü Suat Günbey ile birlikte 19. Dönem POMEM Özel Harekat aday öğrencilerle yemekte buluşan Vali Büyükakın, öğrencilere eğitimlerinde ve görevlerinde başarılar diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van YYÜ’de TÜBİTAK sergisi Van Yüzüncü Yıl Üniversite ev sahipliğinde TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nın sergi açılışı yapıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında gerçekleştirilen bölge sergisi açılış töreni; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinin katılımıyla yapıldı. 3 bin 915 başvuru sayısıyla Türkiye’deki 12 bölge arasında en çok başvuru sayısına sahip Van bölgesinde gerekli değerlendirmeler sonucunda bölge sergisine katılmaya hak kazanan 105 proje, jüri değerlendirmenin ardından birinci gelenler ülke finalinde gönderilecek. Program açılışında konuşan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, bölge sergisinin öğrencilerin projelerini daha ayrıntılı ortaya koyma, sunma ve jüri üyeleri önünde savunması için gerçekleştirilen bir organizasyon olduğunu belirtti. Çavuş, “Bölge sergisi esnasında projeler, jüri üyeleri tarafından bir kez daha sözlü ve uygulamalı olarak değerlendirilecek ve daha sonra yapılacak ülke finalinde bölgeyi temsil edecek projeler belirlenecek. Yarışmanın gerçekleştirilmesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın tebrik ve başarı temennilerine dair açılış mesajının da okunmasının ardından sergilenen projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, “Bu program, Van bölgesinde yer alan illerden ve okullardan öğrencilerin gelmeleri ve birbirleri ile tanışma, kaynaşma, arkadaşlıklar kurma, kültürel ve bilimsel pek çok paylaşımlarda ve kazanımlarda bulunma imkânı sağlıyor. Bölge sergisine davet edilen proje sahibi öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, sağlamış oldukları her türlü desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Van YYÜ Mühendislik Fakültesi sergi salonunda düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisinin 3 gün boyunca jüri üyelerinin yapacağı bilgilendirmenin ardından 25 Nisan Çarşamba günü ödül töreni ile son bulacağı belirtildi. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ile Prof. Dr. Murat Kayri, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.