YEREL HABERLER - 15 Şubat 2017 Çarşamba 17:56

Lefke Bezi üretiminde son aşamaya gelindi

A
A
A
Lefke Bezi üretiminde son aşamaya gelindi

Yürüttüğü proje ve çalışmalarda üniversitelerle işbirliğine büyük önem veren Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ile Lefke Bezi projesine başlıyor.
Osmaneli için atılan her adımda akademik çevrelerin destek ve önerileriyle profesyonelce çalışmalar gerçekleştiriliyor. Osmaneli Belediyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde yeniden hayata geçirilmesi planlanan Lefke Bezinin üretiminde son aşamaya gelindi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habip Dayıoğlu ve Lecturer Haluk Duga geçtiğimiz günlerde Osmaneli’ne gelerek, Lefke Bezinin üretilmesi görüşmelerine katıldılar. Belediye Başkanı Münür Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıya Lefke Bezi üretim proje koordinatörü Abdullah Tetik, Proje ekip üyeleri Remzi Öner, Süleyman Çakar ve Büşra Savuran katıldı. Öncelikli olarak Lefke Bezinin üretileceği atölyeler belirlenerek incelendi. Lefke bezinin üretileceği tezgahların alımı ve yaptırılması planlandı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile yapılan eğitim programı incelenerek, eğitimin Mart ayında başlaması planlandı. Daha önce bu mesleğe yakın eğitim alan 50 bayan kursiyer seçilerek Lefke Bezinin üretim eğitimlerine başlanacak. Üretim atölyesi Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi binasında yer alacak.
"Değerli hocalarımızla gerekli istişareleri ve planlamalarımızı yaptık"
Lefke Projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Münür Şahin, “Göreve seçildiğimiz günden beri Osmaneli’nin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf ediyoruz. Tarihi Lefke Bezi de bunlardan biriydi. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İŞKUR Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çok yakın bir zamanda Lefke Bezinin üretim aşamasına geçeceğiz. Değerli hocalarımızla gerekli istişareleri ve planlamalarımızı yaptık. Lefke Bezinin üretim aşamasına geçtiğimizde, hem Osmaneli ilçemizin markalı bir ürünü olmuş olacak, hem de buradan 50 kadın hemşerimiz ekmek yiyecek. Mart ayı içerisinde dokuma tezgâhlarımızı getirerek eğitimlere başlayacağız. Bez dokuma ve tekstil konusunda eğitim almış bayanlar varsa tercihen onlarla başlayacağız. Lefke Bezi, tekstil ve moda alanında kullanılmak suretiyle, Osmaneli’nin adını bütün Türkiye’ye ve Dünyaya duyuracak bir tarihi değerimizdir. Osmaneli’nin kalkınmasını da tarihi değerlerimize sahip çıkarak sağlayacağız” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir