GENEL - 11 Aralık 2017 Pazartesi 16:10

Mankenlerden Kudüs tepkisi

A
A
A
Mankenlerden Kudüs tepkisi

Bilecik’te düzenlenen bir uluslararası sempozyumun sonunda Osmanlı konsepti Şehri Medeniyet Defilesinde ünlü mankenler ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasını tepki göstererek defile sonundan Türk ve Filistin bayrakları açtı.

Bilecik’te düzenlenen bir uluslararası sempozyumun sonunda Osmanlı konsepti Şehri Medeniyet Defilesinde ünlü mankenler ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanımasını tepki göstererek defile sonundan Türk ve Filistin bayrakları açtı.


Bilecik Belediyesi’nin düzenlediği, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla hazırlanan Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde bugün düzenlenen açılış konuşmaları ile başladı. Açılış saygı duruşu ve Mehteran Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyuma Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.


"Bilecik’te marka değerlerimizi yatırımcı ile buluşturacağız"


Açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri; Şeyh Edebali Diyarı, Ertuğrul Sancağı Osmanlı Ocağı Bilecik’imizi ulusal ve uluslararası platformda büyük organizasyonlarda tanıtımına önem veriyoruz. Bunlardan birisi de birçok medeniyetin başkenti olan Bilecik’te marka değerlerimizi yatırımcı ile buluşturacağımız Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumumuzun açılış programı kapsamında gerçekleştirilecek Şehri Medeniyet Osmanlı Temalı Defilemiz olacak. Medeniyetler Şehri Bilecik’te, Şehri Medeniyet Kültür Projesinin gerçekleştirilmesi bizler için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Unutulmaya yüz tutan ama aynı zamanda son dönemde yeniden küllerinden bir Anka kuşu gibi doğan kültürel ve geleneksel değerlerimiz, önemli bir defilede yeniden sentezlenerek ulusal ve uluslararası platformda ünlü mankenlerin sunumuyla yeniden gün yüzüne çıkacak. Bu noktada sempozyumumuza ayrı bir renk ve değer katacak defilemizde emeği geçen ve katkılarıyla destek herkese teşekkür ederim" dedi.


Ünlü mankenlerden defile sonunda Türk ve Filistin Bayrağı açtı


Sema Şimşek, Irmak Atuk, Derya Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok önemli modelin yer aldığı, moda tasarımcısı Aylin Yılmaz tarafından tasarlanan ve koreografisi Asil Çağıl tarafından gerçekleşen Şehri Medeniyet Defilesinde Bilecik’in gelenek görenek medeniyetleri ve kültürü ile Osmanlı dönemine ait olan 30 parça kıyafet tasarlandı. Defile sonunda Sema Şimşek Türk Bayrağı Irmak Atuk Filistin bayrağı açarak Amerika’nın aldığı kararı protesto ettiler.


Program sonunda protokol üyeleri tarafından kentin tarihi ve turizm değerlerinin yer aldığı ilk minyatür sergisinin açılı yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.