- 23 Ocak 2018 Salı 17:16

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa’da

A
A
A
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa’da

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lises,i Avrupa Komisyonu tarafından destekleniyor.

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lises,i Avrupa Komisyonu tarafından destekleniyor. 2016-2020 yılları arasında başarılı öğrenciler Avrupa ülkelerine giderek eğitim alanında yeni uygulamalar öğreniyorlar. Kültürler arası etkileşimi arttıracak olan uygulamalarla hem öğrencilere hem de eğiticilere katkı sağlanıyor. Özenle seçilen öğrencilere program kapsamında aldıkları belgelerle Avrupa Birliği üyesi ülkelerde iş imkanı sağlayacağı belirtildi.


Proje kapsamında bu yıl Metal Teknolojileri alanı öğrencileri ve refakatçı öğretmenleri Almanya’ya gittiler. Üç haftalık eğitimlerinin ardından yurda geri dönecek olan öğrencilerin yanında 5 eğitici de Portekiz’e gitti. Avrupa’ya giden öğrenciler kendi alanlarından başarılı olan öğrencilerden seçiliyor. Öğrencilerin ders başarılarının yanı sıra disiplin suçu işlememiş, önceki sınıf başarı ortalamaları, ingilizce ders notu ortalaması takdir, teşekkür ve onur belgesi ile Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni sosyal alanlarda başarı ile temsil eden öğrenciler arasından özenle seçiliyor.


2020 yılına kadar devam edecek projede öğrencilere çok büyük fırsatlar sunuluyor. Okul tarafından Avrupa ülkelerine giden öğrenciler, Europass belgesi alacaklar. Bu belge diplomalarına eklenecek ve diploması ile birlikte Avrupa Birliği üyesi ülkelerde, mesleklerinde iş başvurusu yapabilecekler ve çalışabilecekler. Ayrıca ‘Europass CV’ de diplomalarına ek olarak verilecek, bu belgeyi yine yurtiçi veya yurtdışı iş başvurularında kullanabilecek.


Okul Müdürü Süleyman Sevinç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, akredite kapsamında Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yüzde 40’ının bu programdan yararlanabileceğini söyledi. Müdür Sevinç; “Avrupa ülkeleri ile iş birliği içerisinde hazırlamış olduğumuz program hem öğrencilerimiz açısından hem de öğretmenlerimiz açısından çok faydalı oldu ve olmaya devam ediyor. Mesleki, sosyal, kültürel ve dil yeterlilikleri açısından, kendilerini geliştirme fırsatı yakalayan eğitimcilerimiz, döndüklerinde öğrencilere daha faydalı bilgiler verebilecekler. Bunun yanında öğrencilerimizin de yurt dışında almış oldukları uygulamalı eğitimler ve proje kapsamında alacakları Europass belgesi onların eğitim ve iş alnında çok katkı sağlayacaktır. Sadece okulumuz öğrencilerine yönelik olarak planlanmış programda, geçen sene 10 öğretmenimiz 15 günlüğüne İspanya’ya gitti. Yine geçen sene okulumuzdan elektrik elektronik alanından 8 öğrenci ve 1 bir refakatçı öğretmen 21 günlüğüne Almanya’ya gittiler. Metal teknolojileri alanından ve tesisat teknolojileri alanından toplamda 16 öğrenci 2 eğitici ile birlikte Macaristan’a gittiler. Böylece geçtiğimiz yıl 3 alandan 24 öğrenci, 3 refakatçi öğretmen olmak üzere toplamda 24 öğrenci + 13 öğretmen akretide kapsamında Avrupa’ya gitti. Bu proje kapsamında 2020 yılına kadar okulumuz öğrencilerininin yaklaşık yüzde 40’ı Avrupa’ya gidecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir