GENEL - 18 Kasım 2017 Cumartesi 16:22

Perinçek’ten CHP’ye sert eleştiri

A
A
A
Perinçek’ten CHP’ye sert eleştiri

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Tunceli İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’e karşı çıkan Seyit Rıza için anma tören düzenlemelerini sert bir dille eleştirerek, "CHP Cumhuriyete silah çeken, Atatürk’e silah çeken, Mehmetçiğin kanını döken Seyit Rıza’yı anıyor.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Tunceli İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’e karşı çıkan Seyit Rıza için anma tören düzenlemelerini sert bir dille eleştirerek, "CHP Cumhuriyete silah çeken, Atatürk’e silah çeken, Mehmetçiğin kanını döken Seyit Rıza’yı anıyor. Tam da PKK biterken, CHP imdadına yetişiyor" dedi.


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tunceli Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen CHP’li grubun ellerinde Seyit Rıza ve arkadaşlarının fotoğraflarını tutarak, sessiz protesto eylemi düzenlemesi ve bu grup adına basın açıklaması yapan CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder’in "1938 Dersim, Türkiye Cumhuriyeti’nin cinnetidir" sözlerini sert bir dille eleştirdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Bilecik İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vatan Savaşından Milli Hükümete Atatürk Devrimleri ve Çıkış Yolu” konulu konferansta CHP’yi sert bir dille eleştirdi. Tunceli’de CHP’nin Cumhuriyete silah çeken, Atatürk’e silah çekenleri andığı söyleyen Perinçek sözlerine şöyle devam etti:


"Bu il başkanı nerede ’1938 Dersim, Türkiye Cumhuriyeti’nin cinnetidir’ sözünü söyledi. Seyit Rıza’yı anma toplantısında. CHP Cumhuriyete silah çeken, Atatürk’e silah çeken, oradaki aşiretleri, onlara Kürt demiyorum, aldatılmış o insanlarımızı ayağa kaldıran Cumhuriyete karşı kalkışma yapan Ortaçağ’ın aşiret güçlerini Cumhuriyete karşı harekete geçiren Mehmetçiğin kanını döken Seyit Rıza’yı CHP anıyor ve şunu söylüyor. ’1938 Dersim, Türkiye Cumhuriyeti’nin cinnetidir’ diyor. ’Vicdan var mıydı’ diyor, ’insanlık var mıydı’ diyor 1938’de. 1938’de Türkiye’yi yöneten kim? Mustafa Kemal Atatürk, İsmet Paşa, Celal Bayar, Cumhuriyet Halk Partisi, Türk devriminin liderleri, Atatürk. Dersim harekatını planlayan, bakanlar kurulunu toplayan orada bir çıban olduğunu saptayan ve bunun tasfiyesini Türkiye için, Cumhuriyet için bir zorunluluk olduğunu kabul eden, tespit eden Atatürk’tür. Şimdi yeni bir tarih yapıyor Cumhuriyet Halk Partisi kendisine. Atatürk’e silah çekenleri kahramanlar, idoller halinde kabul ediyor ve kalkıyor 1938’i Atatürk Türkiye’sini cinnet geçirmekle, vicdansızlıkla, katliamla suçluyor."


"Türkiye Atatürk’ü büyük bir değer olarak kabul etmişken, Atatürk’e silah çekenleri CHP anıyor"


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye’de Atatürk herkesi birleştirirken Seyit Rızalar, Şeyh Saitler CHP’nin kahramanları olarak ortaya çıkardığını söyleyerek, "Tam Türkiye’de Atatürk herkesi birleştirirken, herkes Atatürk’ün önünde hazır ola geçerken tam bugüne kadar Atatürk’le sorunlu olanlar Atatürk’ü büyük bir değer olarak kabul etmişken, birden bire neyle karşılaşıyorsunuz? Atatürk’e silah çeken Seyit Rızalar, Şeyh Saitler CHP’nin kahramanları olarak ortaya çıkıyor. PKK’nın kahramanları CHP’nin kahramanı haline getiriliyor. Tam da PKK biterken. CHP imdadına yetişiyor" dedi.


"CHP lideri ’Adelet’ yürüyüşünde sağ tarafına PKK’yı alıyor, sol tarafına FETÖ’yü aldı"


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef alarak, "Bir adalet yürüyüşü yapıyor sağ tarafına PKK’yı alıyor, sol tarafına FETÖ’yü alıyor ve o zaman biz tespiti yapıyoruz diyoruz ki, bu yürüyüş niçin yapılıyor? Bu millet bir şeye alıştırılıyor. CHP tabanı bir şeye alıştırılıyor. PKK ile birlikte yürümeye alıştırılıyor. FETÖ ile el ele yürümeye alıştırılıyor ve buradan Kemal Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Dersim’li Kemal’im dersen Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanları da Seyit Rıza heykelinin önünde Cumhuriyete ’vicdansız, insaniyetsiz cinnet geçirmiş’ diye Atatürk Cumhuriyetine karşı saldırıya geçer. Bu CHP Tunceli İl Başkanı’nın bir marifeti değil. Cumhuriyet Halk Partisi yürüyüşleriyle, adalet yürüyüşleriyle tuttuğu, gittiği çizgiyle bir HDP ile ittifak direnişi içine girdi" dedi.


"CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 1938’i Atatürk’e sövme günü haline getirildi"


Konuşmasında soınunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Bilecik’ten seslenen Perinçek, "Buradan Kemal Kılıçdaroğlu’na şu çağrıyı yapıyorum. Basın mensupları yazsınlar. ’Dersimli Kemal’im’ kimlik beyanatını geri alsın. ’Dersimli Kemal’im, Dersimli Kemal’im’ diye kurultaylarda çıktı söyledi ya orada kışkırttı işte. O Seyit Rıza heykeli önünde toplantılar yapmayı, anmalar yapmayı. Seyit Rıza Cumhuriyet Halk Partisi’nin idolü, kahramanı oldu. 1938 cinnet olarak Atatürk’e sövme günü haline getirildi. Seyit Rıza’nın ölüm yıl dönümleri. Seyit Rıza’nın ölüm yıl dönümü kullanıyor asılmış, Cumhuriyet asmış PKK’nın tarihi kökleri. Tarihi kökleri PKK’nın Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugün tarihi mirası haline getiriliyor. Biraz evvel 3-5 arkadaşımız da sanıyorum benim bu konuşmalarımdan rahatsız oldular ve terk ettiler. Gerçeklerden rahatsız olmayın" dedi.


Konuşmasının sonunda partisinin Bilecik İl Başkanı tarafından bir takım hediyeler takdim edilen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bilecik’ten ayrıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek" dedi. Ümraniye Belediyesi tarafından Ümraniye Nikah Sarayında Doğu ve Güneydoğu iftar programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İlçe Başkanı Salim Çetinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Yılmaz, Büyükşehirler arasında yatırım oranı en fazla azalan ilin İstanbul olduğunu ifade etti. “Kimlikleri siyasetin malzemesi haline dönüştürmüyoruz” Programda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Hiçbir zaman kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimlikleri siyasetin malzemesi haline de dönüştürmüyoruz. Kimliklere sonuna kadar saygılıyız ama kimlik siyaseti yapmıyoruz. Kimliklerimizin ve farklılıklarımızın ötesinde geniş bir ortak zeminimiz var. Aynı tarihten gelen, aynı değerleri paylaşan ve aynı gelecek ufkuna sahip, kederde, tasada ve sevinçte bir olan bir milletiz” ifadelerini kullandı. “Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı” Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşan muhalefet masasına değinen Cevdet Yılmaz, “Tabiri caizde 7 düvel birleşti, olmadık masalar kuruldu. Ne oldu seçimden sonra? Masa kaldı mı ortada? Dağıldı gitti. Sağlam bir temele oturmayan bir masaydı. Hatta bazı insaflı muhalifler seçimden sonra ‘iyi ki biz kazanmamışız’ dediler” ifadelerini kullandı. “İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok” 31 Mart seçimlerine değinen Yılmaz, “Büyükşehirler arasından yatırım oranı en fazla azalan il hangisi olmuş biliyor musunuz? İstanbul. Bir önceki dönem AK Parti döneminde yatırımların toplam harcamalar içinde oranı yüzde 55. Bu dönemde ne olmuş diye baktığınızda yüzde 38’e düşmüş. Tam 17 puan yatırımlarda bir düşüş olmuş. Bundan daha güzel bir gösterge olamaz. Laf ile bunu kapatabilir misiniz? Şovlarla, polemiklerle, kutuplaştırıcı bir takım söylemler ile bu gerçeğin üstünü örtebilir misiniz? Örtemezsiniz. İstanbul’un çok ciddi anlamda yatırıma ihtiyacı var. 5 sene yatırım yapmadan idare edebilirsiniz. Eskiden gelen bir sermaye var, o sermayeden yiyerek 5 yıl daha idare edebilirsiniz ama ikinci bir 5 yıla daha İstanbul’un tahammülü yok. İnşallah İstanbul 31 Martta gerçek belediyecilik diyecek” şeklinde konuştu.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.
Ordu Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu Ordu İl Müftülüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Programa, yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi. Müftülük hizmet binası bahçesinde düzenlenen iftar programında öğrencilere, Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan ‘diş kiraları’ verildi. Programda, din görevlileri tarafından ilahiler okunurken, dualar da edildi. İftar programı hakkında açıklamalarda bulunan Odu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, “Bugün artık klasik hale gelen 3’üncü yılımızı öğrencilerle birlikte iftar programı ile geçiriyoruz. Binin üzerinde üniversiteli arkadaşımız bizlere eşlik ettiler. Osmanlı Dönemi’nden gelen ‘diş kiraları’ vardı, bir tarafından onları dağıttık, diğer taraftan ikramlarımız oldu. Hocalarımız tarafından ilahiler seslendirildi. İstedik ki üniversite öğrencilerimiz il müftülüklerimizi ziyaret edebilsinler, müftülerimize dokunabilsinler ve müftülüğümüzü tanıyabilsinler. Onlar bizi camilerde ziyaret ediyorlar, bir de müftülükte ziyaret etsinler istedik, onlar bizim genç neslimiz ve geleceğimiz. Biz hep onlar için dua ediyoruz. Bu ikrama katılan ve destek veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, protokol üyeleri ve yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi ile vatandaşlar katıldı.