GENEL - 12 Ekim 2018 Cuma 16:50

Sultaneli Osmanlı Sokağı hizmete girdi

A
A
A
Sultaneli Osmanlı Sokağı hizmete girdi

Bilecik Belediyesi Sultaneli Osmanlı Sokağı yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.

Bilecik Belediyesi Sultaneli Osmanlı Sokağı yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.


Düzenlenen açılış törenine Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Pazaryeri İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Dualarla yapılan açılış töreninde konuşma yapan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik Belediyesi olarak güzel çalışmaların açılışını yaptıklarını belirterek, “Yapımına yaklaşık bir yıl önce başladığımız ve özellikle ilimizdeki hanımefendiler için son derece büyük faydaları olacak Sultaneli Osmanlı Sokağımızın açılışını yapıyoruz. Hanımefendilere çok faydası olacak dedik. Zira burada başta hanımefendilerimiz olmak üzere ilimizin birçok değerli üyesi burada el emeği göz nuru eserlerini hem sergileme hem de satma imkanı bulacak. Her zaman ilkleri ve örnek projeleri gerçekleştiren Bilecik Belediyesi olarak yine ilk ve örnek bir projeyi hazırladık ve bugün açılışını hep birlikte yapıyoruz.Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan aynı zamanda Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işleri yanı sıra ilimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı Sultaneli Osmanlı Sokağı, aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk projesi ve sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğidir” dedi.


“İlimizin güzel bir vitrini oldu”


Başkan Can, konuşmasının devamında Sultaneli Osmanlı Sokağı’nın Bilecik’in cazibe noktalarından birisi olduğuna değinerek, “İlimizdeki kadınlarımızın el emeği göz nuru eserleri ile birlikte ilimiz lezzetlerinin satışının yapılarak aynı zamanda turizm ve tanıtım faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak olan Sultaneli Osmanlı Sokağı projesi, gördüğünüz üzere yeşillendirme, düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile yeni cazibe noktalarından biri oldu. İlimizin güzel bir vitrini oldu. Projemiz ile en büyük hedeflerimiz ve amaçlarımızdan birisi de ilimizdeki değerli hanım kardeşlerimiz ve sanatkarlarımızın burada sergileyeceği ve satacağı ürünler ile ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması olmuştur. Burada 11 adet butik dükkan bulunuyor. Bir kısmında ilimizin lezzetleri sunulurken, bazısında ilimiz seramiği el emeği ve göz nuru ile buluşup güzel bir hediye oluyor. Diğer yandan ilimizin toprağı bir çömlek veya hediyelik bir eşya ile vücut buluyor. Böylece hem ilimizin ekonomisine hem de tanıtım ve turizmine katkı sağlamış olacağız” ifadelerine yer verdi.


Konuşmanın ardından, kurdele kesimiyle Sultaneli Osmanlı Sokağı’nın açılışı gerçekleştirilirken, tören protokol üyelerinin sokağı gezmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Köpekçi Nuri Efe Abidesini 13 yaşındaki çocuk yakmış Denizli’nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına, Tavas ilçe girişine 5 yıl önce yaptırılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yakıldığı ortaya çıktı. Olayın yanlışlıkla meydana geldiğini ifade eden aile, tadilat masraflarını üstlendi. Aralık 2018’de Tavas Belediyesi tarafından Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe’yi temsilen yaptırılan abide il protokolünün katılımıyla açıldı. Tavas ilçesi girişinde bulunan Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe Abidesi, geçtiğimiz Çarşamba gece yarısı alevlere teslim oldu. Samanlık Mahallesi’nin kente hakim noktasında bulunan abidenin yangında enkaza dönmesi, ilçede üzüntüye neden oldu. Kundaklanma şüphelisi üzerine durulan yangınla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, bölgedeki tüm güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Polyester ve cam karışımından yapılan abide, yangında büyük zarar görürdü. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında, yangını çıkartmış olabileceği düşünülen 1 kişinin eşkali belirlendi. Şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ederken, heykeli enkaza dönüştüren yangını çıkarttığı belirlenen 13 yaşındaki çocuğun ailesi, yetkilileri bilgilendi. Olayın çocukların oyun oynadığı sırada yanlışlıkla meydana geldiğini savunan aile, heykelin tüm tadilat masraflarını da üstlendi.