GENEL - 11 Aralık 2017 Pazartesi 17:39

Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu başladı

A
A
A
Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu başladı

Bilecik’te bugün başlayan Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Sempozyumların sonucunda Bilecik’in gelişimi için önemli adım atmış olacağız" dedi.

Bilecik’te bugün başlayan Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Sempozyumların sonucunda Bilecik’in gelişimi için önemli adım atmış olacağız" dedi.


Bilecik Belediyesinin düzenlediği, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla hazırlanan Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu bugün Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde 11 kapılarını, Bilecik Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürlerinin katılımlarıyla açtı.



"Köklü bir tarihimiz, şanlı bir tarihimiz var. Derin bir medeniyet kültürümüz var"


Açılış saygı duruşu ve Mehteran Takımı eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumda açılış konuşması yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, sempozyum şehrin tarihi ve kültürel değerlerinden ekonomisine; sanayindeki varlığından tarım ve doğal güzelliklerine; Biyoçeşitliliğinden kültürel ve tarihi mirasına; Jeopolitik zenginliğinden sosyal yaşantısına ışık tutan bütün unsurları ele alınacağını söyledi. Yağcı, Bilecik rastgele bir toprak parçasının adı olmadığını vurgulayarak, "Bilecik taşı mermer olan, toprağı seramik olan, yaprağı ipek olan, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı ata toprağı, Ertuğrul sancağı olan şehrin adıdır. Bilecik tarihi kimliği geleneklere dayanan ve Osmanlı gibi gerçekten dünyaya 600 yıl hak ve adalet dağıtan ulu çınarın köklerinin bulunduğu mekanın adıdır. Bilecik birlik, beraberlik, kardeşlik hamurunun karıldığı toprakların adıdır. Bilecik gerçekten üzerine dikilen bir fidenin dört kıtaya dal budak saldığı mümin toprakların adıdır. Bilecik içinde yaşayan yetişmiş insanların devamlı bulundukları ortamda pozitif algıları oluşturan sevgiyi yayan, hoşgörünün emsali olan insanların yetiştiği yerin adıdır. Bilecik güzelliklerin, hoşlukların, başarıların, geçmişe saygının, geleceğe heyecanın adıdır. Böyle bir şehirde üzerinde Şeyh Edebali Hazretlerinin, Dursun Fakih Hazretlerinin, Ertuğrulgazi Hanların, Osmangazilerin ve Mustafa Kemal Atatürklerin gözünün feri olan, ayaklarının izi olan bu güzide topraklarda yaşamaktan, bu güzide topraklara hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Köklü bir tarihimiz, şanlı bir tarihimiz var. Derin bir medeniyet kültürümüz var. İnsanımızla yetiştirdiğimiz meyvemiz, sebzemizle, toprağımızın bereketiyle ve tüm kültürel, tarihsel ve tabiat değerlerimizle gerçekten çok özel ve güzel bir yerdeyiz. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak üniversitemizle, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizle, kalkınma ajansımızla, ticari sanayi odamızla ve şehrimizdeki tüm dinamiklerimizle el, ele gönül, gönülle vererek bu özelik ve güzellikleri sadece kendimiz için değil, dış dünyaya da önce ülkemize ve daha sonra dünyanın her noktasına altını ve çevresini kalın çizgilerle çizerek bir markalaşma süreci içerisine girmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.



"Şehir olarak güçlü olmamız lazım. Şehirlerin yarıştığı bir dünyadayız"


Başkan Yağcı konuşmasının devamında göreve 2004 yılında geldiğini ve o günden bu güne Bilecik adına, Türkiye adına güzel şeyler gerçekleştiklerini anlatarak, "İnşallah bu yaptığımız sempozyumların sonucunda Cuma günü yayınlayacağımız bu sempozyum bildirgelerimizle şehrimizin gelişimi noktasında çok önemli bir adımı atmış olacağız. Burada alınan, oluşan kararlar, kaanetler, sonuçlar inşallah şehrimizin bundan sonraki çalışma hayatında bundan sonra ki gelişim noktasında önümüzde çok önemli bir rehber olacak yöneticilerimiz açısından çok önemli bir kılavuz olacağına inanıyoruz. Gerçekten burada çok önemli katılımcılar, çok önemli alanlarda sunumları gerçekleştirecekler. Bilecik her şeyden önce baştan beri gururla söylediğimiz bir tarih şehridir. Biz şanlı atalarımızdan, şanlı geçmişimizden gururla bahsediyoruz. Günümüzün idarecileri olarak öyle şeyler yapmak istiyoruz ki dua ediyoruz, arzu ediyoruz ve talep ediyoruz. Bu noktada gayret gösteriyoruz. Biz nasıl atalarımızla gururla bahsediyoruz ve onların yaptıkları şeyleri gururla yad ediyorsak inşallah torunlarımız da, yavrularımız da bizlerin yaptıklarıyla gelecek zaman dilimi içerisinde gururlansınlar ve onlara güzel bir emaneti en iyi şekilde teslim edelim. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz en büyük gücümüz. Güçlü olabilmek için bilimsel anlamda çok kapsamlı çalışmalar da yapmamız lazım. Şehir olarak güçlü olmamız lazım. Şehirlerin yarıştığı bir dünyadayız. Ülke olarak güçlü olmamız lazım. Gerçekten dünyada ülkelerin bir yarıştığı bir dünyadayız. Etrafımızdaki ateş çemberini de görüyoruz. Onun için bizler Bilecik’te güçlü olacağız. Tüm şehirler kendi içerisinde üzerine düşen görevleri yerine getirecekler, tüm şehirlerimiz güçlü olacaklar ve sonuç itibariyle ülkemiz güçlü olacak" şeklinde konuştu.




"İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesini lanetliyorum, kınıyorum"


Yağcı son olarak Filistin olaylarına değinerek, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Kudüs’ün, İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesini lanetliyorum, kınıyorum. İşte dünyada Müslümanlara reva görülen davranışları ve zulümleri görüyoruz. Nihayette millet olarak biz güçlü oluruz ve karşımızda art niyetliler de bu kadar cesur olamazlar. Onun için birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, gayretimiz, inancımız, aşkımız, heyecanımız, en büyük gücümüz ve geleceğimizdir diyorum."



"Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 12 tane projeye destek verdik"


Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreterliğine İsmail Gerim ise; bu sempozyumda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bursa Eskişehir Bilecik kalkınma ajansı olarak oldukça önemli 3 il’i bünyesinde bulunan ajanslardan bir tanesiyiz. Oldukça işimiz tabi bu anlamada çok yapmamız gereken iş çok. 2010 yılında başlayan çalışmalar gittikçe hızlanarak devam ediyor. Bu anlamda Bilecik ilimizde de 2010 yılından itibaren mevcut olan yeraltı ve yer üstü zenginliklerin çıkartılması kültürel ve tarihsel değerin ortaya çıkartılması açısından çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaları yürütürken tabi ki başta Ticari sanayi odası Medeniyet Başkanlığımız, Üniversiteler ve Valimizin koordinasyonunda bu çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz. Bu noktada yine halkımızın ve ilgili tarafların çok ciddi desteğini görüyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda 12 tane projeye destek verdik. Bu kültürel turizmin ortaya çıkarılması noktasında. Yine Bilecik dağıtılması için olarak yine özellikle turizm sektöründe yabancı ve yerli konuklar getirilmesi için turizm şirketlerimizi buraya davet ettik. Buraya turlar düzenledik. Yine sosyal medya fenomenleri olan kişilerle irtibatta geçerek onların bu bölgeyi tanınılırlığı arttırması noktasında kanıtlar verdik. Tabi bununla beraber İlimiz özellikle seramik sektöründe çok ciddi adımlar atılan çalışmalar yapılan sanayi sektörümüz de mevcut. Bunları da desteklemek noktasında sanayi kuruluşlarına destek veren mali destek programları uyguladık. Ve şuanda devam eden 2016 yılı itibariyle devam eden mermercilik sektörüne özel mali destek programlarımız devam etmektedir. Bunlarla beraber özellikle endüstriyel simbiyoz adını verdiğimiz özellikle atıkların faydalı hale getirilmesi de yine TUBİTAK ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de mermer kesilirken içinden çıkan toz biliyorsunuz suyla karıştırılınca çamura dönüşüyor. Normalde atık olarak kullanılan bu üründen çöktürülmüş kalsiyum karbonat dediğimiz oldukça çok değerli olarak yaklaşık 300-350 dolar olan bir ürüne dönüştürülebileceği ile ilgili çalışmalar yapıldı. Şimdi bunların ticarileştirilmesi ile ilgili az önce bahsettiğim taraflara bir arya geleceğiz. Bütün bunlar ülkemizin kalkınması için yapılan çalışmalar" diye konuştu.



"Bilecik’in en önemli marka değeri kuruluş ve kurtuluşun şehri olması"


Son olarak söz alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, "Bugün açılışını yaptığımız sempozyum öncelikli olarak bir şehir sempozyumu. Yani şehirlerin tanıtılmasına vesile olan, onların değerlerinin kültürel miraslarının tarihi değerlerin araştırılmasına katkı sunan, onları ortaya çıkaran çok kıymetli akademik organizasyonlar. Tabi ki bu organizasyonun bir paydaşı olduğumuz için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak ortağı olduğumuz için öncelikle memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Çünkü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi şehrinin, çevresinin ve bölgesinin gelişmesinde her zaman akademik ve entelektüel bir katkı sunmaya gayret etmiştir. Bundan sonra da gayret edecektir. Bu vesileyle organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Bilecik Belediyesi’ne, kalkınma ajansına, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’na ve tabi ki üniversitemize çok, çok teşekkür ediyorum. Tabi ki sempozyumun önemli bir teması marka değerlerinin öne çıkması, marka değerlerinin tanıtılması olacak. Aslında az önce izlediğimiz videoda Bilecik’in pek çok marka değerini hep beraber izledik ve gördük. Şüphesiz benim inancım şu ki, Bilecik’in en önemli marka değeri kuruluş ve kurtuluşun şehri olması. Bunun tarihi, ekonomik ve ticari yönlerden de çok iyi şekilde araştırılması, incelenmesi ve geleceğe nakledilmesi bu sempozyum içinde önemli bir fırsat olacaktır. Şehrimizin önemli bir marka değeri de şüphesiz yaklaşık 10 yıl önce bu coğrafyada kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesidir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 6 fakültesi, 2 yüksekokulu, 7 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü ve yaklaşık 500 akademik personeliyle şehrimizin önemli bir marka değeridir. Şehrimizin gelişmesine, geleceğe taşınmasına, değerlerinin, mirasının ve kültürünün ortaya çıkarılmasında bundan sonra da gayret etmeye devam edecektir" ifadelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından Sema Şimşek, Irmak Atuk, Derya Çavuşoğlu başta olmak üzere birçok önemli modelin yer aldığı, moda tasarımcısı Aylin Yılmaz tarafından tasarlanan ve koreografisi Asil Çağıl tarafından gerçekleşen Şehri Medeniyet Defilesi gerçekleştirildi. Ardından protokol üyeleri kentin tarihi ve turizm değerlerinin yer aldığı ilk minyatür sergisinin açılı yaparak, sempozyumun ilk günü tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ziraat Türkiye Kupası: MKE Ankaragücü: 0 - Beşiktaş: 0 (Maç sonucu) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, sahasında karşılaştığı Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 46. dakikada Masuaku’nın sol kanattan içeriye yaptığı ortada ceza sahası içerisinde Muleka’nın kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı. 70. dakikada ceza sahası yayının önünde topla buluşan Pedrinho’nun şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 75. dakikada ceza sahası yayının yukarısında topla buluşan Flips’in yaptığı şut sonrası topu Mert Günok çeldi. Pozisyonun devamında yaşanan karambolde Macheda’nın boş kaleye yaptığı kafa vuruşu üstten auta giderken, son pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı. Hakemler: Ümit Öztürk, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Kısal MKE Ankaragücü: Bahadır Güngördü, Kitsiou, Atakan Çankaya (Kazımcan Karataş dk. 77), Radakovic, Mujakic, Tolga Ciğerci (Pedrinho dk.66), Efkan Bekiroğlu (Ali Kaan Güneren dk. 77), Bassogog, Morutan (Chatsigiovanis dk. 84), Flips, Ali Sowe (Macheda dk. 65) Yedekler: Ertaç Özbir, Chatzigiovanis, Pedrinho, Rodrigues, Saponara, Kaan Güneren, Arda Ünyay, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Umut Meraş (Masuaku dk.46), Al-Musrati, Gedson Fernandes, Rachid Ghezzal (Chamberlain dk. 79), Ernest Muçi (Salih Uçan dk. 88), Milot Rashica (Cenk Tosun dk.46), Muleka (Aboubakar dk. 90) Yedekler: Ersin Destanoğlu, Tayyip Sanuç, Omar Colley, Salih Uçan, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Masuaku Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Sarı kartlar: Tolga Ciğerci, Efkan Bekiroğlu, Atakan Çankaya, Kitsiou (MKE Ankaragücü), Al-Musrati (Beşiktaş)
İstanbul 23 Nisan coşkusu Gaziosmanpaşa’yı sardı Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutladı. Belediye bahçesinde düzenlenen şölene katılan çocuklar, konserler, atölye etkinlikleri ve oyunlar eşliğinde gönüllerince eğlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Gaziosmanpaşa’da "Çocuk Şöleni" düzenlendi. Belediye bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve eşi Gözde Bahçetepe’nin yanı sıra çok sayıda aile, çocuklarıyla birlikte katıldı. Etkinlikte Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi’nin yetenekli çocukları, piyano, gitar, bağlama ve bateri dinletileri ile vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Akademi bünyesinde eğitim gören öğrencilerin şiir ve tiyatro performansları da büyük beğeni topladı. Şölen kapsamında kurulan stantlarda eğlenceli ve eğitici atölye etkinlikleri ile buluşan minikler, çeşitli oyunlar ve ikramlarla unutulmaz bir festival yaşadı. "Çocuklarımız ne kadar mutlu ve başarılı olursa ülkemiz de gelecekte o kadar güçlü olur" Etkinlik alanında konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Aynı zamanda TBMM’nin açılışı ve Türk milletinin egemenliğini ilan ettiği günün yıl dönümü olarak tarihimizde büyük bir önem tutuyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın dünya sahnesinde barış ve dostluk mesajlarını yaydığı bugün, Atatürk’ün yurtta barış, dünyada barış idealinin sizlerin yetiştirdiği çocukların omuzlarında yükseldiğini hatırlatmak isterim. Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak çocuklarımızın en iyi eğitimi almasını, sağlıklı, güvenli bir çevrede büyümesini sağlamak için belediyemizin tüm imkanlarını seferber edeceğimizi bildirmek isteriz. Çocuklarımızın bilgi, sevgi ve güvenle dünya çocukları olmasını ve ülkemizin aydınlık geleceğini şekillendireceğini çok iyi biliyoruz. Sevgili çocuklar bu özel gün, sizin gününüz. Dilediğiniz gibi eğlenin, dans edin, şarkılar söyleyin. Sizlerin mutluluğu bizlerin mutluluğu ile eş değer. Çocuklarımız ne kadar mutlu ve başarılı olursa ülkemiz de gelecekte o kadar güçlü olur. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi. Fener alayı ile coşku sokaklara taşındı Gaziosmanpaşa’da 23 Nisan kutlamaları, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi’nde gerçekleştirilen Fener Alayı ile devam etti. Yürüyüşe katılan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte her yaştan vatandaş, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadı.
Ankara Özgür Özel: “Görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Görüşmenin içeriğine, devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar ardından görüşmeyi gerçekleştiririz. Benim görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur” dedi. CHP Genel Başkanı Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, anayasa değişikliği konusunda kapıları kapatmadıklarını ancak belirli şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile randevusuna yönelikte konuşan Özel, olumlu bir havada geçmesini ve sonuç almayı ümit ettiklerini söyledi. “Görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur” Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde CHP’nin önceki genel başkanları ile görüşeceğini söyleyen Özgür Özel, "Bu her iki tarafında önem atfettiği bir çalışma ziyareti diyebiliriz. Her ikimizin de gündemleri var, o gündemleri takip edeceğiz görüşmede. Randevuyu talep ettikten sonra netleşirken, görüşmenin içeriğine, devlet geleneklerine uygun, siyasi kültürümüze uygun bir şekilde belki kısa bir ön müzakere yapar arkadaşlar, ardından görüşmeyi gerçekleştiririz. Benim görüşme gündemini buradan ilan etmem Cumhurbaşkanına açık mektup gibi olur” ifadelerine yer verdi. Anayasa değişikliğine kapılar açık Anayasa değişikliği hakkında da konuşan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinlemeden kesin bir şey söylemesinin yanlış olacağını dile getirdi. İktidarın anayasaya uyması konusunda gerekli ilerlemeleri görmeleri halinde kendilerinin de müzakere görüşmelerine katkı sağlayacağını söyleyen Özel, herhangi bir erken seçim talebinin seçmene saygısızlık olacağını, yerel seçimlerde bunun talep etmek için oy istemediklerini ve millet istemeden kendilerinin de erken seçim istemeyeceğini söyledi. İkinci görüşme olur mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından tekrar bir araya gelip gelmeyeceklerine yönelik sorulan soruyu cevaplayan Özel, "Bu ikili ilişkiler, o toplantıya kimin nasıl geldiğine ve nasıl ayrıldığına, o toplantıdan ayrıldığında o toplantıyı verimli bulup bulmadığına bağlı. Bu iki taraflı bir şey. Siyasette her iki tarafta memnunsa, toplum bundan memnunsa ve toplumun, insanların yüzü gülüyorsa yüz güldürmek siyasetçilerin işi. Ama beyhude bir çabaysa o zaman tekrarlanmaz. Ben tekrarlanacağı ve sonuç alabileceğimiz bir görüşmeyi ümit ediyorum” diye konuştu.