- 20 Şubat 2018 Salı 12:25

Umre kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

A
A
A
Umre kafilesi kutsal topraklara uğurlandı

Bilecik Müftülüğü organizasyonu ile umre ibadetlerini ifa etmek üzere kutsal topraklara giden vatandaşlar için uğurlama programı düzenlendi.

Bilecik Müftülüğü organizasyonu ile umre ibadetlerini ifa etmek üzere kutsal topraklara giden vatandaşlar için uğurlama programı düzenlendi.


Bilecik Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla 40 umreci dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama programında, ilahi ve kaside dinletileri sunuldu. Farklı bir atmosferde gerçekleştirilen programlarda İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Mevlüt Sayılır’ın uğurlama duasının ardından yüzlerce umreci yakını duygu dolu anlar yaşadı. Servisli 24 günlük 15’inci turla Umreye giden grubun ilk olarak Mekke-i Mükerreme’ye, ardından da Medine-i Münevvere’ye geçecekleri bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.