- 13 Temmuz 2018 Cuma 17:37

Vali Büyükakın’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

A
A
A
Vali Büyükakın’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Vali Büyükakın mesajında, 15 Temmuz darbe girişimini ve diğer tüm darbeleri şiddetle kınadığını belirterek, “Çevresinde düşmanın, içerisinde hainin eksik olmadığı böylesi zor ve değerli bir coğrafyada ayakta kalmak ve hedeflere ulaşmak için tarihin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de, bundan sonrada tek yürek olmayı başarmak zorundayız. Bu ülkenin vatandaşları olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmak, bu dört değerin önemini çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak zorundayız. 15 Temmuz 2016’da 250 şehidimiz en değerli varlıklarını, canlarını gözlerini kırpmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse, 2 bin 193 gazimiz canlarını feda etmek pahasına darbeye karşı direnmişse bize düşen görev, onların davasına, emanetlerine sahip çıkmaktır” dedi.



“15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz”


Büyükakın açıklamasının devamında 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetinde olduklarını ifade ederek, “Bu nedenle darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için bu nöbetleri her yıl tekrarlamamız oldukça önemlidir. Biz şu anda tarihi bizzat yaşadığımız için belki yeterince farkında değiliz; ama gelecek nesillere gerçekten çok önemli bir miras bırakıyoruz. 15 Temmuz’un ülke ve millet olarak bizim için ne anlama geldiği, gelecekte çok daha iyi anlaşılacaktır. Tarihe not düşmek adına 15 Temmuz’la ilgili mümkün olduğu kadar çok bilimsel çalışma yapılmalı, mümkün olduğu kadar çok hatıra bırakılmalıdır. Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızı da bu şuurla yetiştirmeliyiz. Türkiye’nin ve milletin bekasıyla ilgili aklında hala kötü niyet olan iç ve dış tehditler şunu asla unutmamalıdır ki, bizler öylesi bir vatan ve millet bağlılığı içindeyiz ki; durum ne olursa olsun, söz konusu vatan ise bizler için gerisi teferruattır. Bu nedenle herkes bilmelidir ki bu ülkenin muasır medeniyetlerin önüne geçmesinde, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasının önünde hiçbir engel duramayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü tebrik ediyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum” diye bildirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon, bugün oynanan karşılaşmalar ile ererken, Beşiktaş ligi ilk sırada tamamladı. 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Beşiktaş Safi Çimento’nun birinci olarak tamamladığı Erkekler Süper Ligi’nde normal sezonu 1, 2, 3 ve 4’üncü sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8’inci sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; birinci (Beşiktaş) tamamlayan takım ile dördüncü (Spor Toto) tamamlayan takım; ikinci (Sakarya BBSK) tamamlayan takım ile üçüncü (Beykoz Belediyesi) tamamlayan takım arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; beşinci tamamlayan takım ile sekizinci tamamlayan takım; altıncı tamamlayan takım ile yedinci tamamlayan takım arasında oynanacak. Erkekler Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Rize Belediyesi 33-56 Beykoz Belediyesi Trabzon BBSK 30-33 Köyceğiz Belediyesi Spor Toto 31- 24 İzmir BBSK Sakarya BBSK 41-34 Nilüfer Belediyesi Beşiktaş Safi Çimento 51-23 Bahçelievler Belediyesi