YEREL HABERLER - 15 Şubat 2017 Çarşamba 11:51

Yarım asırlık sevgililer yemekte buluştu

A
A
A
Yarım asırlık sevgililer yemekte buluştu

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen programda yarım asra yakın evli olan çiftlerle bir araya geldi.
12 mahalleden 13 çiftin hazır bulunduğu akşam yemeği programına, Başkan Yağcı da eşi Fatma Yağcı ile birlikte katılarak çiftlerin mutluluğunu paylaştı. Güzel ve samimi ortamda gerçekleştirilen buluşma öncesinde yaşlı çiftler kuaförde bakım yapıldıktan sonra Bilecik Belediyesi araçlarıyla evlerinden alındı ve yemeğin verildiği mekana getirildi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Sevgililer Günü bahanesiyle, yarım asra yakın birlikte ömür geçirmiş değerli insanlarla bir araya geldiklerini kaydetti. Güçlü aileden güçlü toplum oluşacağını, güçlü toplumun meydana getirdiği devletin de güçlü olacağını söyleyen Yağcı, şöyle konuştu:
"Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz. Gerçekten hayat yolunda sevgi yolunda sevgi ve huzur içerisinde tecrübeleriyle yıllara meydan okuyan şehrimizin güzide insanları ile bir arada olduğum için çok mutluyum. Öncelikle böyle bir yemek bahanesiyle sizlerle birlikte olmak ve yıllardır taşıdığınız sevginin sırrını öğrenmek istedik. Sevmek ve sevilmek, hayata anlam kazandıran en önemli şey. Cenabı Hakk’ın insana verdiği en önemli şey ona ihsan ettiği şefkat ve merhamettir. Cenabı Haktan istiyoruz ki bu duygularımızı hiç ortadan kaldırmasın. Dünyada görüyorsunuz, sevgi ve merhamet kalktığında nelerin olduğunu. Sizler 50 yıl el ele gönül gönüle yaşamış insanlarsınız. Biz bu özel günü bahane ederek, gençlerimize bu güzel örneği göstermenizi ve bizlere de bu sevginin altında yatan sırları söylemeniz için bir araya geldik. Ben sizleri de kutlarken, bir taraftan da kendimi de mutlu hissediyorum. Gerçekten bizim aile yaşantımızın temeli büyükleri örnek almaktır. Bizler böyle oldukça her zaman güçlü oluruz. Terörün hat safhada olduğu, savaşların olduğu, yurdumuz üzerinde hain planların olduğu bu süreçte aileleri yapılarının güçlülüğü, birbirimiz arasındaki sevgimiz, saygımız, bağlılığımız son derece önemli. Cenabı Allah bu birlikteliğimizi daha da arttırsın. Ben bu akşama şeref kattığınız için sizlere teşekkür ediyorum."

"Uzun evlilik ve sevginin sırrı sabırdır ve birbirini hoş görmektir"
Gençlerin en büyük hatayı evlenmeden yüz göz olarak kavga ederek yaptıklarını ifade eden Fahriye Bulamacı ise, uzun ömürlü bir ilişki için sevgi ve saygının yitirilmemesini tavsiye ederek, “Uzun evlilik ve sevginin sırrı sabırdır ve birbirini hoş görmektir. Bizler gençlere sabırlı olmalarını ve birbirlerini idare etmelerini tavsiye ediyoruz. Birimize kızıldığında diğerimizin onu alttan almasıdır. Aranızda tartışma olabilir, huzursuzluk olabilir ama bir gün sürsün, ikinci gün yüz yüze konuşsunlar” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” diyerek, çiftlere fincan takımı hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.