POLİTİKA - 09 Ekim 2017 Pazartesi 15:30

Başkan Barakazi, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

A
A
A
Başkan Barakazi,  mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

Seçim vaatleri arasında yer alan ve daha sonra ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan birçok yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, muhtarların desteği ile sorunlara köklü çözümler üreteceklerini ve el birliğiyle Bingöl’ü kalkındıracaklarını söyledi.

Seçim vaatleri arasında yer alan ve daha sonra ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan birçok yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, muhtarların desteği ile sorunlara köklü çözümler üreteceklerini ve el birliğiyle Bingöl’ü kalkındıracaklarını söyledi.


Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, merkeze bağlı mahalle muhtarlarıyla belediye Kültür merkezinden bir araya geldi. Mahallelerin sorunlarına ilişkin muhtarları dinleyen Başkan Barakazi, çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu.


Çalışmalar kapsamında doğalgaz çalışmasından dolayı bozulan yolların onarılmaya başlandığını ifade eden Başkan Barakazi, “Saray Mahallesi’nde kilitli parke taşı çalışmaları tamamlandı. Şehit Mustafa Gündoğdu, Kültür, İnalı ve Simani mahallelerinde çalışmalar devam ediyor. Buradaki çalışmaların tamamlanmasıyla Selahaddin Eyyübi ve Recep Tayyip Erdoğan mahallelerinde çalışmalara başlanılacak. Sanayi sitemizin iç yolları da üstyapı çalışmaları kapsamında asfaltlanacak. Yiğitbaşı köyü sınırlarında bulunan Çotla yaylasındaki su kaynaklarını değerlendirmek için de çalışıyoruz” dedi.


Çöp gazını enerjiye dönüştürmek için çalıştıklarını vurgulayan Barakazi, “Şehir merkezinin yanı sıra ilçe ve beldelerimizden toplanan çöpleri de katı atık depolama tesisinde toplayacağız. Muş ve Elazığ’ın Karakoçan ilçe belediyeleri, çöplerini Bingöl’e göndermek istiyor. Buralardan gelecek çöplerle birlikte hali hazırda aştığımız kotayı daha da yükselterek, çöpten sızan metan gazını enerjiye dönüştüreceğiz” diye konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Kültürhan Projesi’ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini de kaydeden Barakazi, “Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi ve yanında bulunan eski şeker fabrikası yıkılarak, büyük bir alan üzerinde yapılması planlanan ‘Bingöl Kültür Han Projesi’ kentimizin cazibe noktalarını attıracak. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Osmanlı hanlarından esinlenerek geliştirilen projede, kütüphane, sergi sarayı, kongre merkezi, sinema ve tiyatro salonu, kafe ve 40 butik dükkan yer alıyor. Proje, ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda revize edilebilecek” şeklinde konuştu.


Hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi veren Barakazi, muhtarlardan gelen soruları cevapladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.