GENEL - 06 Aralık 2017 Çarşamba 14:46

Bingöl Belediyesi kentsel dönüşüm kira yardımlarına başladı

A
A
A
Bingöl Belediyesi kentsel dönüşüm kira yardımlarına başladı

Bingöl Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira yardımlarının başladığını bildirdi.

Bingöl Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira yardımlarının başladığını bildirdi. Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Mahallesinde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ kapsamında tapu devri işlemleri tamamlanarak, bakanlıkta dosyaları onaylanan hak sahiplerine kira yardımları yapılacağını söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kira yardımları için gönderilen paranın belediyenin hesabına geçtiğini ifade eden Barakazi, işlemleri tamamlanan 387 hak sahibine en kısa sürede kira yardımı yapılacağını kaydetti.


Barakazi açıklamasında “675 hak sahibinden 491’inin tapu devri işlemleri tamamlandı. Bunlardan Çevre ve Çehircilik Bakanlığı’na dosyası gönderilen 387 hak sahibi için kira yardımları belediyemizin hesabına yatırıldı. Eylül ayından geçerli olmak üzere hesaplanan kira yardımları, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce tamamlanacak işlemlerinin ardından hak sahiplerinin hesabına geçecektir. Tapu devri işlemleri tamamlanan vatandaşların da dosyaları bakanlığa gönderilecek” dedi.


Kentsel dönüşüm projesinin yapım aşaması tamamlancıya kadar kira yardımlarının devam edeceğini belirten Barakazi, tapu devri yapmayan hak sahiplerin biran evvel işlemlerini tamamlamaları gerektiğini vurguladı.


Kentsel dönüşüm projesiyle 1971 depreminin izlerini silerek, yeni bir yaşam alanı inşa edeceklerini dile getiren Barakazi, “Projemizde başlıca bin 108 konut, 120 rezidans, 18 kapalı otopark, 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, kültür merkezi, 500 kişilik cami, 800 kişilik ilkokul, meydan, sergi ve fuaye, sportif,yeşil alanlar yer alacak. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle, hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek”şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir