ASAYİŞ - 10 Ağustos 2017 Perşembe 21:56

Bingöl’de çatışmada yaralanan askerlerden 1’i şehit oldu

A
A
A
Bingöl’de çatışmada yaralanan askerlerden 1’i şehit oldu

Bingöl’de güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 1’i şehit oldu.

Bingöl’de güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan askerlerden 1’i şehit oldu.


Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü kırsalında operasyon gerçekleştiren güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında akşam saatlerinde sıcak temas yaşanmıştı. PKK’lı teröristlerce açılan ilk ateş sonucu biri ağır 2 asker yaralanmıştı. Yaralı askerlerden biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan diğer yaralı askerin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.


Çatışma sonrası kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Kırşehir’de ilk: Sürat motorları şov yaptı Kırşehir’in Kaman ilçesinde yer alan ve ’Anadolu’nun Plajı’ olarak bilinen Savcılı Plajı’nda sürat teknelerinin şovu havadan görüntülendi. Piknik tutkunları, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak noktası haline gelen Savcılı Plajı; sahili, yeşil alanı ve manzarasının yanı sıra su sporları ile de ön plana çıkıyor. 2023 yılında yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulan Savcılı Plajı’nda gün batımı eşliğinde sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Sürat motorları hız ve yetenekleriyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim yaşatırken, teknelerin suda sergilediği manevralar havadan görüntülendi. Savcılı Plajı’nda kaydedilen görüntülerin ardından bölgenin doğa ve macera tutkunlarını buluşturarak bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor. Kaman ilçesinde bulunan Hirfanlı Baraj Gölü kenarındaki Savcılı Plajı, yaz mevsiminde gün doğumu ve gün batımı, ilkbaharda açan çiçek tomurcukları, sonbaharda dökülen yaprakların oluşturduğu güzellikle tercih ediliyor. Öte yandan, Kırşehir’e 65, Kırıkkale’ye 80 ve Ankara’ya 140 kilometre uzaklıkta bulunan Savcılı Plajı, özellikle yaz dönemlerinde hafta sonları beklenenin üzerinde ilgi görüyor. Kaman ilçesine bağlı Savcılı Büyükoba’daki Hirfanlı Baraj Göleti, Kırşehir ve çevredeki illerden serinlemek için gelenlerin uğrak yeri haline gelirken, 3 kilometre sahili ile de Akdeniz’i aratmayan görsel bir güzelliğe sahip.