ÇEVRE - 17 Mart 2017 Cuma 13:47

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde kar yağışı

A
A
A
Bingöl’ün Yedisu ilçesinde kar yağışı

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı.

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı.


Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün bugün için Bingöl ve Tunceli’de kar yağışı uyarısında bulunmasının ardından Bingöl’ün Yedisu ilçesinde kar yağışı başladı. İlçede kar yağışı altında çocuklar okul bahçesinde oyun oynadı.


Kar yağışı beklemediklerini belirten ilçe sakinlerinden Hüseyin Özdemir, "Kış bitti derken yeniden kar yağdı. Zor bir kış geçirdik" dedi.


Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Bölgemizde havanın Elazığ’da hafif,sağanak yağmurlu, Sivrice ilçesinde karla karışık yağmurlu, Malatya’da ve Adıyaman’da aralıklarla yağmurlu, Tunceli ve Bingöl’de ise aralıklarla karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir" denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da 21’inci Turuncu Bayrak Yarışması için başvurular başladı Alanya Belediyesi Turuncu Bayrak Yarışması için başvurular başladı. Bu yıl 21. kez düzenlenen yarışma sonrası uygun görülecek işletmeler Turuncu Bayrak’la ödüllendirilecek. Alanya Belediye Meclisi’nin 18 Haziran 2004 tarihli kararıyla başlayan Turuncu Bayrak Hijyenik İşletme projesi 20. yılını doldurdu. Gıda güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla başlayan ve bugünlere gelen Turuncu Bayrak Projesi, şehirde bir prestij ve kalite göstergesi haline geldi. Turuncu Bayrak sayesinde işletmeler, sundukları hizmetin hijyen kurallarına uygun olduğunu müşterilerine ilan edebilme fırsatı yakalıyor. 2004 yılında sadece 17 işletme Turuncu Bayrak almaya hak kazanmışken 2024 yılında Alanya’da 168 turuncu bayraklı işletme sayısına ulaşıldı. Hizmet standardı hedefleniyor Alanya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, esnafı gelişime teşvik etmek ve hizmet standardı sağlamak için çok önem verilen bu projenin 20 yıldır gururla sürdürüldüğü ifade edildi. 2004 yılında sadece restoran kategorisi ile başlayan Turuncu Bayrak süreci 2024 yılına gelindiğinde restoran ve yeme içme yerleri, pastane, dondurma imalathaneleri, pasta imalathaneleri, yufka imalathaneleri, ekmek fırınları, yemek fabrikaları, kasaplar, okul öncesi eğitim kurumları, okul kantinleri, bayan kuaförleri ve şarküteri olmak üzere 11 kategoriye ulaşmış durumda. Son başvuru tarihi 1 Mayıs Projeye katılmak isteyen işletmeler 28 Mart 2024-1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek.
Kocaeli Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında Türkiye Basketbol Ligi’nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak. 2 yılda aldığı iki şampiyonluğun ardından bu yıl Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çayırova Belediyesi, normal sezonun son hafta karşılaşmasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne misafir olacak. Ligde aldığı 16 galibiyet ve 17 mağlubiyetle beşinci sırada yer alan Çayırova Belediyesi, Play-Off oynamayı garantiledi. Çayırova Belediyesi, sezonu üçüncü sırada tamamlamayı kesinleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni deplasmanda yendiği takdirde sezonu da beşinci sırada tamamlayacak. Çayırova Belediyesi maçı kazanarak, normal sezonu beşinci sırada bitirmek ve Play-Off ilk turunda ev sahibi avantajını kazanmak istiyor. Play-Off öncesi son maç Ligi üçüncü sırada tamamlamayı garantileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’yle karşılaşacak olan Çayırova Belediyesi, maçı kazanarak Play-Off öncesi normal sezonu moralli tamamlama amacında. Ligin ilk yarısında Çayırova’da oynanan mücadeleyi Çayırova Belediyesi 96-94 kazanmayı başarmıştı. 21 Nisan Pazar günü saat 15.00’da Mersin Edip Burhan Spor Salonu’nda maç oynanacak. Baş antrenör Şemsettin Baş öncülüğünde maça hazırlanan Çayırova Belediyesi, cezalı ya da sakat oyuncusu bulunmuyor.
Bursa Başkan Aydın, 3 günde 3 bin kişiyi ağırladı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, merkezi hizmet binasında bulunan başkanlık makamının kapılarını, kendisine tebrik dileklerini iletmek isteyen vatandaşlara açmasının ardından Osmangazililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı ile vatandaşları, belirli gün ve saat aralığında makamında kabul eden Başkan Aydın, üç günde 3 bin kişiyi ağırladı. Başkan Aydın’ı görmek ve tebrik etmek isteyen 7’den 70’e binlerce kişi belediye binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Her misafirini güler yüzle karşılayarak, yakından ilgilenen Başkan Aydın, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden dolayı büyük mutluluk yaşadı. Vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerine de kulak veren Başkan Aydın, “Osmangazi’de yaşayan her vatandaşın derdi, bizim derdimiz, sıkıntıları bizim sıkıntımızdır. Gerek vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi, gerekse mahallelerimizin eksiklerinin giderilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Osmangazili vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, yaşamlarına kalite katacak hizmetleri bir bir hayata geçireceğiz” dedi. Osmangazi Belediyesi’nin kapılarının sonuna kadar vatandaşa açık olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Üç gündür halkımızla kucaklaşıyoruz. Bu üç günde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi kapılarımızı vatandaşlarımıza sonuna kadar açtık. Bizlere yoğun ilgi ve alaka gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. Biz, ilçemizi halkımız ile birlikte yöneteceğiz dedik. Vatandaşlarımızın talep ve tebriklerini aldık. İnşallah bundan sonra Osmangazi ve Bursa’da vatandaşlarımız ile birlikte yürüterek, gülümseyeceğiz” diye konuştu.
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.