GENEL - 04 Haziran 2018 Pazartesi 14:57

Cumhurbaşkanı “Sıra Kandil’e de gelecek” dedi, ilk destek onlardan geldi

A
A
A
Cumhurbaşkanı “Sıra Kandil’e de gelecek” dedi, ilk destek onlardan geldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır ziyaretinde “Sabırlı olun.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır ziyaretinde “Sabırlı olun. Bazıları Kandil’den atıp tutuyor. Sıra oraya da gelecek” açıklamasını yapmasının ardından ilk destek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Güvenlik Korucuları Şehit Gazi Dernekleri Federasyonu’ndan geldi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Güvenlik Korucuları Şehit Gazi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Yener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 24 Haziran Seçimleri öncesi desteğini açıkladı.


Güvenlik korucu camiası olarak, 24 Haziran seçimlerinde ülkenin bekası için cumhur ittifakına destek olacaklarını aktaran Yener, "Biz, cumhur ittifakına riayet edeceğiz.Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz, kararımız budur. Biz her zaman devletimizin hizmetindeyiz, devletimiz, milletimiz için hizmet vermeye hazırız. Milletimizin, ülkemizin bekası için yapılması gereken ne varsa 35 yıldır onu yapmaya çalıştık. Bundan sonra da duruşumuz o olacaktır. Camia olarak bu tercihin faydalı olacağını düşünüyoruz, yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bütün şer güçler bize karşı birleşmişken, bizim de burada bir ve beraber olmamız gerekiyor. Bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.



“Sıra Kandil’e de gelecek” açıklamasına destek


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kandil ile ilgili açıklamasına da değinen Yener, Cumhurbaşkanının terör örgütleriyle ilgili verdiği karara her zaman uyacaklarının altını çizdi. Yener, “Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu ve vereceği kararlar bizim için önemlidir. O kararlara harfiyen uyacağız. Değil ki Kandil’e, nereye girilmemiz gerekiyorsa, biz kayıtsız şartsız, oralara ülkemiz için girmeye hazırız, gireriz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.