GENEL - 25 Haziran 2017 Pazar 13:01

En acı bayramlaşma

A
A
A
En acı bayramlaşma

Geçtiğimiz yıl Suriye’de şehit düşen Astsubay Muhammed Koşan’ın kabrini ziyaret eden acılı anne, oğlunun mezarı başında oturarak dakikalarca gözyaşı döküp dua etti.

Geçtiğimiz yıl Suriye’de şehit düşen Astsubay Muhammed Koşan’ın kabrini ziyaret eden acılı anne, oğlunun mezarı başında oturarak dakikalarca gözyaşı döküp dua etti. Şehit kardeşi de direğe tırmanarak bayrağı göndere çekti.


Geçtiğimiz yıl Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı operasyonunda DEAŞ’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Astsubay Muhammed Koşan’ın kabrini, annesi Fatma, kardeşi Kadir ve yakınları ziyaret etti. Bingöl Belediyesi Asri Mezarlığındaki oğlunun kabir taşını öperek bayramlaşan acılı anne, dakikalarca gözyaşı dökerek şehit oğluna olan özlemini dile getirdi.


Acılı anne, yakınlarının mezarını ziyaret eden vatandaşlar tarafından da teselli edilmeye çalışıldı. Şehit kardeşi Kadir, ağabeyinin mezarlığını sularken, şehidin 1,5 yaşındaki yeğeni senem de mezar taşına sarılarak öptü.



Şehit olacağını önceden söylemiş


Şehit oğlunun göreve çıkmadan önce vedalaştığını belirten anne Koşan, "’Anne, metin olacaksın’ dedi. Bütün arkadaşlarından helallik istemişti, herkese şehit olacağını söylemişti. Demek ki görüyordu, biliyordu" dedi.


Şehidine olan özleminin her geçen gün arttığını belirten anne Koşan, "Şehidimize olan özlem her gün artıyor, hasret çoğalıyor. Oğlum henüz baharındaydı, diğer şehit gençlerimiz de hepsi aynı. Allah onların mekanı cennet eylesin. Kabirleri güllük gülistanlık olsun, Peygamber efendimizin yanında olsunlar. Elden bir şey gelmiyor, vatan sağ olsun. Yüce Rabbim onları şehit edenlerin cezasını verecektir. Bu vatan, şehitlerimiz sayesinde ayaktadır. Onların hepsi şehit oldu, ben kurban olayım onlara" dedi.


Bütün şehitlere Allah’tan rahmet dileyen şehidin kardeşi Kadir Koşan da, ülkenin dört bir köşesinde şehitlerin olduğunu söyledi.


Koşan, "Ahmetler, Mehmetler, Fıratlar, Melikler hepsi vatan için bayrak için şehit oldular. Onlar, bizim rahatlığımız için şehit oluyorlar. Bazen diyorlar ki maaş için bu görevi yapıyorlar ama öyle değil. Onlar bayrak için vatan aşkı için şehit oluyorlar. Bir insanın vatanının elden gitmesi demek, namusunun elden gitmesi demektir. İkinci bayramı da ağabeyimiz olmadan geçiyoruz. Elden bir şey gelmiyor, dua etmekten başkan çaremiz yok" diye konuştu.



Şehit kardeşi bayrağı göndere çekti


Şehitlikteki direğe makaradaki bozukluktan dolayı Türk bayrağı asılmadığını gören Kadir Koşan, metrelerce uzunluktaki direğe tırmanarak sıkışan ipi makaran çıkardı. Daha sonra arabasındaki Türk bayrağını getiren Koşan, yakınlarının yardımıyla Türk Bayrağını ipine bağlayarak göndere çekti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.