YEREL HABERLER - 17 Haziran 2017 Cumartesi 11:28

Genç’te bin 150 aileye destek

A
A
A
Genç’te bin 150 aileye destek

Bingöl’ün Genç ilçesinde bin 150 aileye nakdi ve gıda yardımı yapıldı.

Bingöl’ün Genç ilçesinde bin 150 aileye nakdi ve gıda yardımı yapıldı.


Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde ihtiyaç sahibi 750 aileye nakdi ve 400 aileye de gıda yardımı yapılarak bayram öncesi ailelerin yüzleri güldürüldü. Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Ramazan Bayramının yaklaşması ile temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını aktardı.


imdadına yetiştiklerini belirtti.


Ailelerin bayram ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla her bir aileye 250 ve 500 lira arasında nakdi yardım yapıldığını belirten Kaymakam Vural,"Ailelerin maddi ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunarak huzurlu ve mutlu bir şekilde bayrama girmesini sağlamaya çalıştık.Ramazan ayı münasebetiyle ihtiyaç sahibi 400 aileye de gıda desteğinde bulunuldu.Devletimizin sağladığı imkanları ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmak için vakıftaki arkadaşlarımızla birlikte titizlikle çalışıyoruz"dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."