YEREL HABERLER - 20 Aralık 2016 Salı 14:37

Su sayaçları için don uyarısı

A
A
A
Su sayaçları için don uyarısı

Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü günlerde su sayaçlarının “don” tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını bildiren Bingöl Belediyesi, alınacak tedbirleri açıklayarak, vatandaşları uyardı.
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, don olaylarının etkili olduğu günlerde, muslukların bir süre açık bırakılması gerektiği belirtildi. Donan su sayaçlarına kesinlikle sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, bu durumun musluk ve su borularının patlamasına ve maddi hasarın artmasına sebebiyet vereceği ifade edildi. Soğuk havalarda şebekede durağan su bırakmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, su çeşmelerinin kullanıldıktan sonra bir miktar açık bırakılması, kesintisiz hizmetin aksamaması için önemli olduğu ifade edildi.
Açıklamada, kış aylarında sayaçların korunması için yapılması gerekenler de şöyle sıralandı:
“Sayaçların korunması ve bakımı vatandaşların görevidir. Abone sahiplerinin mağdur duruma düşmemeleri için çok soğuk havalarda sayaçların bulunduğu yerleri ısıya yalıtımlı malzemelerle muhafaza etmeleri gerekmektedir. Çok şiddetli soğuklarda musluklar çok az bir şekilde açık bırakılmalıdır. Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır. Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir. Kamuoyunu bilgilendirir, saygılar sunarız.”

Sürücülere buzlanma uyarısı
Araç sahiplerine gizli buzlanma uyarısı da yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz ve bölge genelinde yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve yer yer don olayları beklenmektedir. Özellikle gece saatlerinden hava sıcaklığının ani düşmesinden dolayı vatandaşlarımızın, araç kullanıcılarının buzlanmaya ve gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Sürücülerin araçlarına kar lastiği veya zincir takmadan trafiğe çıkmamaları gerekmektedir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir