DÜNYA - 14 Ocak 2012 Cumartesi 22:48

GALATASARAY 9`DA 9 YAPTI

A
A
A
GALATASARAY 9`DA 9 YAPTI

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, Kardemir D.Ç Karabükspor’u 5-1 mağlup ederek ligdeki üst üste 9. galibiyetini aldı.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Karabükspor’a karşı savunmada fazla açık verildiği yönündeki soruları üzerine, "Bundan önceki maçlardaki oyuncularla bugünkü oyuncular aynı. Rakip pozisyona girmezse biz veririz dediler herhalde. İkisini de yapan aynı oyuncular. Son maçlarda biraz fazlalaştı. Aşırı güvenin verdiği bir şey. Olmasa iyiydi. Bizi sıkıntıya sokabilirdi. Ne kadar önünü kesmeye çalışsanız da oluyor. Yine de sahada doğru bir Galatasaray
vardı. Çabuk golü bulan ve sonuca giden bir ekip vardı. Kimse merak etmesin, 3 puan aldığımız ve farklı kazandığımız bir maçın ardından da yapılan hatalar oyuncularla paylaşılacaktır" dedi.
Terim, 20. haftayı Sarı-kırmızılı takımın 46 puanla geçtiğini belirterek, hesaplarının bu haftaya kadar tutup tutmadığı şeklindeki soruya, "90 üstü puanlarla şampiyon olduğumuz zamanlarda sorulduğunda da aynısını söyledim. Hayatım boyunca hesap yapmadım. Hesap yapmak bana doğru gelmiyor. Zaten 3 puandan başkasını hesap etmek doğru olmaz. Sadece maçlar oynandıktan sonra kazanabilirdik veya kaybedebilirdik diyebiliriz" yanıtını verdi.
Son dönemde gündeme gelen Brezilyalı Ronaldinho’yu istemediği şeklindeki haberlere değinen Terim, şunları söyledi:
"Transfer haberlerini ben de okuyorum. Hatta paylaştığımız bazı şeyler çarşaf çarşaf yazılıyor. Tek ricam var. Telefonla veya yüz yüze kiminle konuşuyorsanız, sonra beni de arayın ki size doğruları söyleyeyim. Başkan beni aradı, Ronaldinho’yu 5,5 milyon avro garanti para ve artı maç başı, 7-8 milyon avro bonservisle, minimum üç senelik sözleşme kaydıyla isteyip istemediğimi sordu. Yine Keita için benzer şekilde. Ben de, ’Başkanım 24 saat içinde döneceğim’ dedim. Sonra okuyorum, Ronaldinho’yu istemediğim
şeklinde yazılıyor. Hayretle karşılıyorum. Nasıl çıkar bilmiyorum. Sadece Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak’a aktardım düşüncelerimi. Ronaldinho dünyanın en iyi oyuncularından biri. Son kulübü Milan olduğuna göre, ben de orada çalıştığıma göre, bir istişarede bulunmam kadar doğal bir şey yok. Kişiliğiyle, karakteriyle ilgili."
Transferde kendisinin alınmasını istediği oyuncuların belli olduğunu aktararak, "Transferde benim istediğim oyuncular çok açık. Xherdan Shaqiri, Matias Suarez ve Guillaume Gillet, isimleri ortada" ifadelerini kullanan Terim, sitemli sözlerini sürdürerek, "Takviye yapmaya çalışıyoruz. Artık biz sadece ihtiyaç bölgesini söyleyeceğiz. Yönetim kimi uygun görürse oynatmaya çalışırız. Zaten alınan futbolcular başarılı olursa yönetimden, başarısız olursa hocadan bilinir" dedi.
Sercan’ın durumuyla ilgili olarak, oyuncunun özel idmanlar yaptığını aktaran tecrübeli teknik adam, "Şu an fizik, teknik ve anlayış olarak özel bir idman görüyor. Ayakta sağlam kalmayı amaçlayan, korkmayan, ayağı yere sağlam basan, bire biri iyi olan Sercan’a çok ihtiyacımız var. Benim sevdiğim tipte bir oyuncu" şeklinde konuştu.
Öte yandan, maçın son bölümünde sakatlanan Milan Baros’un durumuyla ilgili olarak ise Terim, "Yarın MR’dan önce doktorlarımız belki bir tahminde bulunabilirler ama esas durumu yarın beli olur. İnşallah bir şey çıkmaz" dedi.
Konuşmasında, Rauf Denktaş, Lefter Küçükandonyadis ve Aslı Nemutlu için baş sağlığı dileklerinde bulunan Terim, soğuk havaya rağmen maçı izlemeye gelen Galatasaray taraftarlarına da teşekkür etti.
Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander, ligde ikinci yarının ilk maçlarında iyi performans gösteremediğini belirterek, "Bunun da en büyük sebebi parmağımdan geçirdiğim ameliyattı. Aklım devamlı oradaydı. Ama bugünkü maçta acı hissetmedim ve otomatikman de iyi bir performans çıktı ortaya. Bireysel anlamda mutluyum. Onun haricinde takımın göstermiş olduğu performans ve alınan 3 puan gayet güzeldi" diye konuştu.
Kaleci Fernando Muslera ise Kardemir Karabükspor maçında iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Bugün iyi bir performans gösterdim ve bu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Sonuçta bir biz takımız. Takım olarak hedefimiz var. O hedefe giderken, takıma elimden geldiği kadar yardım etmek beni çok mutlu ediyor" dedi.
KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, maçın ilk 30 dakikalık bölümünü iyi oynadıklarını dile getirerek, "İlk 30 dakikadaki oyundan memnunum. İstediğimiz oyunu oynadık ama maalesef bizim gibi takımlar kolay gol yememeli ve pozisyona girdiğinde atmalı. Geldiğimden beri biz bunu bir türlü başaramıyoruz. Galatasaray gibi bir takıma karşı 10 kişi kaldığınız zaman sonuç kaçınılmaz oluyor" ifadelerini kullandı.
Bülent Korkmaz, aldıkları farklı yenilgiye takılmadıklarını, transfer döneminin devam ettiğini kaydederek, "Önemli olan ilk 30 dakikalık oyunu 90 dakikaya yayabilmek. Bunu yapabilecek güçteyiz. ilk 30 dakikalık oyun için oyuncularımı kutluyorum" diye konuştu.
Korkmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türk futbolunun ve Fenerbahçe’nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerinde de bulundu.
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Anıl Karaer, Galatasaray’ın karşılarında kolay bir galibiyet aldığını belirterek, "Maçın bizim için zor geçeceği belliydi. Galatasaray galibiyet serisine devam etmek istiyordu. Onlar için rahat bir galibiyet oldu. Bizim için de çok basit gol yediğimiz ve girdiğimiz pozisyonları değerlendiremediğimiz bir maç oldu" dedi.
Erdem Özgenç ise maçın ilk bölümlerinde girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini anlatarak, "Böylece zor bir maçı daha da zora çevirdik. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ilk yarıda. Sonra bireysel hatalardan goller yedik. Aramızda yeni katılan oyuncular var, onların adapte olma zamanı var. Bundan sonraki maçları iyi geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde görüş belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.