GENEL - 11 Ekim 2018 Perşembe 15:17

4. Bitlis Tanıtım Günleri başladı

A
A
A
4. Bitlis Tanıtım Günleri başladı

Bitlis Tanıtım Günlerinin 4’üncüsü İstanbul Maltepe’de düzenlenen görkemli törenle başladı.

Bitlis Tanıtım Günlerinin 4’üncüsü İstanbul Maltepe’de düzenlenen görkemli törenle başladı.


Bitlis Tanıtım Günlerinin 4’üncüsü, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’nun ev sahipliğinde başladı. Etkinliğin açılış törenine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bitlis milletvekilleri Cemal Taşar ve Vahit Kiler, İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan açılış töreninde konuşan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, “Açık hava müzesi diye tabir ettiğimiz Bitlis’i tanıtmak için buradayız. Maltepe’de Bitlis’imizi en güzel şekilde tanıtarak birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Bu tarihi kadim şehri, İstanbul halkına tanıtmaktan büyük onur duyacağız. Bu şehrin güzelliklerini bütün Türkiye ile paylaşmaktan, Bitlis’i tanıtmaktan büyük gurur duyuyoruz. 11-14 Ekim tarihlerinde herkesi buraya bekliyoruz” dedi.


İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, Bitlis’in tanındığını ve bilindiğini söyledi. Vali Şahin, “Bitlis bilinmiyorsa, Ahlat bilinmiyorsa, İstanbul da bilinmiyordur. Çanakkale kadar Ahlat’ta önemlidir” diye konuştu.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi. Vali Ustaoğlu, katkılarından dolayı Vali Vasip Şahin’e Ahlat bastonu hediye etti.


Bitlis Tanıtım Günleri, 11-14 Ekim tarihlerinde İstanbul Maltepe etkinlik alanında devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.