YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 17:27

Ahlat bastonu ödülü layık görüldü

A
A
A
Ahlat bastonu ödülü layık görüldü

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından İstanbul’da organize edilen ve yurt genelinde toplamda 320 ürünün sergilendiği yarışmada, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki baston ustası Refa Gökbulak’ın hazırlamış olduğu "Tezhip İşlemeli Kılıçlı Kobra Kemik Kafa Baston" oskar ödülüne layık görüldü.

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından İstanbul’da organize edilen ve yurt genelinde toplamda 320 ürünün sergilendiği yarışmada, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki baston ustası Refa Gökbulak’ın hazırlamış olduğu "Tezhip İşlemeli Kılıçlı Kobra Kemik Kafa Baston" oskar ödülüne layık görüldü.


Büyük bir özveri ve ekip çalışmasıyla hazırladığı özel tasarım Ahlat bastonunun oskar ödülüne layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökbulak, "Bitlis Eren Üniversitesi Ahlat Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümünde öğretim üyesi olan değerli müzehibe Meryem Uguz Kaplan hocamızla birlikte yapmış olduğumuz özel tasarımlı eserimizin 320 ürün arasında oskar ödülüne layık görülmesi bizleri onure etmiştir. Emeklerimizin karşılığını almak güzel bir duygu. Yaklaşık 25 günde tamamladığımız eserin birçok özelliği bulunuyor. Kafası manda boynuzundan, gövdesi ceviz ağacından oluşan bastonumuz aynı zamanda yatağan çeliğinden kılıçlı özel tasarımlı bir bastondur. Bu bastonları uzun zamandır üretmekteyiz. Değerli İlçe Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanımızın girişimleriyle önemli devlet adamlarına ve dünya liderlerine özel olarak üretiyorduk. Bu yarışmaya da böylesi özel tasarımlı bastonumuzla Ahlat Belediyesi adına Selçuklu baston olarak katıldık. Bugüne kadar bizlerden desteğini esirgemeyen tüm büyüklerime, şahsım ve sanatım adına teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar el sanatlarımızın gelişmesine, büyümesine önemli katkısı olan çalışmalardır. Bu tür yarışmaların devam etmesini arzu ediyorum. El sanatları bulundukları şehirlerin tanıtımına büyük katkısı olan tarihi zenginliklerimizdir. Bizimde ortak amacımız, ilimiz Bitlis’in ve ilçemizin tanıtımına elimizden geldiğince katkı yapmaktır. Bundan da başarılı olduğumuza inanıyorum. Bu yarışmadan son gün haberimiz oldu. Zaman kısıtlı olduğundan birçok arkadaşımız katılamadı. İnşallah önümüzdeki yıllarda tüm sanat erbaplarımızın ve gıda üzerine üretim yapan tüm üreticilerimizin bu tür yarışmalara katılmaları hem firmalarımız hem de Ahlat için faydalı olacaktır" dedi.


8 kategoride 320 ürünün sergilendiği yarışmada, el sanatları kategorisinde oskar ödülüne layık görülen Ahlatlı baston ustası Refa Gökbulak’ın, 26 Nisan 2017 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek programla ödülünü alacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.