YEREL HABERLER - 14 Temmuz 2017 Cuma 10:20

Anne adayları için ‘bilgilendirme sınıfı’ oluşturuldu

A
A
A
Anne adayları için ‘bilgilendirme sınıfı’ oluşturuldu

Bitlis’in Ahlat Devlet Hastanesi bünyesinde ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ oluşturuldu.

Bitlis’in Ahlat Devlet Hastanesi bünyesinde ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ oluşturuldu.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ahlat Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Güneş, hastane bünyesinde oluşturdukları ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’ ile bebek bekleyen anne adaylarını bilgilendirdiklerini belirtti. Güneş, “Her kadının üreme sağlığı kapsamında gebelik, doğum, doğum sonu ve yenidoğan bakımı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır. Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda; Gebe Bilgilendirme Sınıfı Programı ile tüm gebelerin doğum öncesi ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eğilimi, ağrı yönetimi ve yenidoğan bakımı konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır” dedi.


Ahlat Devlet Hastanesi olarak Kadın Doğum Uzmanı Dr. Deniz Şimşek sorumluluğunda, doğumhane sorumlusu Ebe Esranur Yamlı ve özveri ile çalışan ebelerin çalışmaları ile aylık eğitimlerin devam ettiğini belirten Uzm. Dr. Mustafa Güneş, şöyle devam etti:


“Gebe bilgilendirme sınıfımız 10 kişilik olup, birebir eğitimler planlanmıştır. Her ayın başında Gebe Bilgilendirme Sınıfımızın eğitim planı kadın doğum polikliniğimizden gebelerimize duyurulmaktadır. Gebe bilgilendirme sınıfımızda; gebeliğin oluşumu, gebelikte annede meydana gelen fiziksel ve psikolojik değişiklikler, gebelikte günlük yaşam, gebelikte beslenme, gebelik izlemleri, gebelikte sık karşılaşılan sorunlar, doğum süreci, doğum ağrısı ile baş etmede ilaçsız yöntemler, doğum sonu dönem, yenidoğanın bakımı, doğum sonu dönemde gebelikten korunma konularında eğitimler planlanmıştır. Tüm gebelerimizi hastanemizde hizmet veren ‘Gebe Bilgilendirme Sınıfı’na katılmaya davet ediyoruz.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.