YEREL HABERLER - 08 Aralık 2016 Perşembe 15:10

Başkan Aksoy öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Başkan Aksoy öğrencilerle bir araya geldi

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi kız öğrencilerine "Belediyecilik ve Uygulanan Projeler" konulu bir konferans verildi.
Tatvan Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Toplumun şehir kültürüne uyum sağlamaları ve birlikte yaşamanın doğurduğu kaidelere ayak uydurmaları gerektiğini belirten Aksoy, "Ülke nüfusumuzun yüzde 91’i şehirlerde ikamet ettiğine göre insanların şehir bilincine daha çok önem vermesi gerekiyor. Her şeyin bir kuralı olduğu gibi şehirde yaşamanın da belirli kuralları vardır. Şehirli olmak toplumsal normlara ayak uydurmayı gerektirir. Her birey komşu haklarına riayet etmesi gerekir. Yine aynı şekilde her birey temizliğe, gürültü yapıp komşusunu rahatsız etmemeye, araçları yaya kaldırımlarına park etmemesine ve benzeri birçok kaideye önem göstermesi gerekir. Sokak temizliği her ne kadar belediyenin asli görevi dahi olsa, şehrin temiz kalması kirletilmemesinden geçer. Bunun bilincinde olmalıyız. Şu an Türkiye’de günde 3 ve 4 defa çöp toplayan tek belediye Tatvan Belediyesidir. Biz temizliğe çok önem vermekteyiz. Çünkü bizler İslam dinine iman etmiş insanlarız. Dinimiz ne buyurur? Temizliğin imandan geldiğini. Dolayısıyla bizim bir tek Tatvan’ımız var ve biz bu şehri temiz tutacağız dedik ve Türkiye sınırları içerisinde hiçbir belediyenin yapmadığını, göze almadığını biz yaptık. Günde 3-4 defa çöp toplayarak işe başladık ve halen devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Tatvan Belediyesinin 2 yıl içerisinde birçok projeyi hayata geçirdiğine değinen Başkan Aksoy, "Bizler belediyeciliği vatandaşa hizmet ulaştırma odaklı yapıyoruz. İlçemizin en önemli sorunu olan içme suyu ve kanalizasyon altyapı projemizi hazırladık, ihalesini gerçekleştirdik ve yer teslimini gerçekleştirdik. İnşallah seneye ilkbahar sezonunda ilk kazmayı vuracağız. Doğalgaz altyapımız bitmek üzere. Birçok vatandaşımız doğalgaz aboneliğini yapmış durumda ve kullanıyor. Doğalgaz kullanan vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Altyapısı tamamlanan mahalle ve sokak yolları sıfırdan yenilenerek sıcak asfalt veya kilitli parke taşı ile döşenecek. Yeni belediye hizmet binamızın inşaatı bitmek üzere, aynı zamanda fuar alanında yeni yapmış olduğumuz sergi ve kongre merkezimizin de inşaatı devam etmekte. İnşallah bu iki projemizi de seneye temmuz ayında bitirip hizmete açacağız. Gençlerimizin yoğun olarak kullandığı kültür merkezimize kardeş bir projemizi daha hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hayata geçireceğimiz Bilgi Evi Projemizin yer ve mekanını tespit ettik. İnşallah kısa sürede bununda startını vereceğiz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığına devrettiğimiz ilçe merkezindeki büyük bir araziye de büyük bir gençlik merkezi binası inşa edeceğiz. Kurban Bayramı öncesi devam eden hayvan satışlarından dolayı ortaya kötü koku ve hoş olmayan manzaralar çıkıyordu. Esnaflarımız ticaret, vatandaşlarımız ise ibadetlerini yerine getirmek isterken ilçeyi istemeden kirletiyor ve sağlıksız bir durum ortaya çıkıyordu. Dolayısıyla ilçemize güzel büyük bir canlı hayvan pazarı kazandıralım dedik. Belediyemize ait mezbahanenin bulunduğu alanda büyük ve modern bir canlı hayvan pazarı inşa ettik. İnşallah bundan sonraki süreçte hayvan ticareti ile uğraşan esnaflarımız, kasaplarımız ve ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız, bu pazara uğrayıp temiz ve modern bir ortamda işlerini kolay bir şekilde halledebilecektir. Bir diğer husus, sahipsiz sokak hayvanlarıdır. Daha önceki dönemlerde sokak hayvanları belediyeler tarafından acımasızca zehirlenip öldürülüyordu. Ama bu yanlıştan dönüldü. Sonuçta onlarda birer can taşıyorlar ve bunu hak etmiyorlar. Dolayısıyla belediyemiz bünyesinde kurulan ve bölgede sadece Tatvan Belediyesinin sahip olduğu bir hayvan hastanemiz vardı. Geliştirdiğimiz projeler sayesinde bu hastanemize yine canlı hayvan pazarının bulunduğu alanda büyük bir Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi binası inşa ettik. Güçlü ve modern olan hayvan hastanemiz daha da güçlendi. Bizler projelerimiz ile hizmet kalitemizi arttırdık" diye konuştu.
Tatvan’a seyir terası ve teleferik kazandıracaklarını söyleyen Başkan Aksoy, "Bizler ilçemize bir teleferik ve seyir terası yapacağımızı söylemiştik. ‘Yapamazlar, hayal’ dediler. Evet, hayaldi ama biz onu inşallah seneye gerçekleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz teleferik projemizi kardeş belediyemiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesine sunduk. Sağ olsunlar projemizi kabul ettiler ve belediye meclisinden olur kararı çıktı. Şu an görselleri hazırlanan ve ön hazırlık çalışmaları tamamlanan projemizin inşaat çalışmalarına yine aynı şekilde seneye ilkbahar aylarında başlayacağız" dedi.
Öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Aksoy, "Bugünlerinizin kıymetini iyi bilin. İyi değerlendirin. Geçen zaman geri gelmiyor ne yazık ki. Bol bol kitap okuyun zihninizi açın. Derslerinize çok iyi çalışın, öğretmenlerinizi, anne ve babanızı üzmeyin. Devletimiz sizlere her türlü imkânı ve teknolojiyi sunuyor. Sizlere düşen görev de başarılı birer öğrenci olmaktır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bugün bizler bu devlete ve topluma hizmet ettiğimiz gibi ilerleyen süreçte de sizler bu devlete ve topluma hizmet edeceksiniz. İleriki hayatınızda hangi mesleği seçerseniz seçin, insanlığa faydalı olacak işler yapın. Sizlere derslerinizde başarılar diliyorum. Sizleri eğiten öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.
Konferans, Başkan Aksoy’un öğrencilerin sorularını cevaplandırmasıyla sona erdi.
Düzenlenen konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Tatvan Şehit Mehmet Ali Kılıç Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Yılmaz, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Trendyol 1. Lig: Altay: 0 - Manisa FK: 2 Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında Altay, konuk ettiği Manisa FK’ya 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 12. dakikada sol kanattan savunma arkasına sarkan Rroca, pasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Uygun durumdaki Burak meşin yuvarlağı boş ağlara yolladı. 0-1 15. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Diallo’nun ortasında kaleci Ozan ile karşı karşıya kalan Rroca, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-2 59. dakikada Özgür Özkaya’nın ceza yayının gerisinden vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 89. dakikada Mary’den pasıyla kaleci Ozan ile karşı karşıya kalan Burak Ozan’dan sıyrılıp şutunu çekti, Özgür son anda çizgi önünden kafayla topu çıkardı. Hakemler: Feridun Daldaş, Oğuz Kağan Çalışır, Selim Şenöz Altay: Ozan Evrim Özenç, Yusuf Tekin (Nurettin Küçükdeniz dk. 77), Sefa Özdemir, Kuban Altunbudak (Ege Parmaksız dk. 88), Özgür Özkaya, Ceyhun Gülselam, Salih Sarıkaya, Enes Yetkin (Eren Erdoğan dk. 46), Mehmet Gündüz (Murat Berkan Demir dk. 77), Enes Öğrüce, Deniz Kadah (Mehmet Onur Yıldız dk. 77) Yedekler: Mustafa Çalışkan, Tugay Gündem, Salih Oktay, Murat Uluç, Hikmet Çolak Teknik Direktör: Cüneyt Biçer Manisa FK: Erhan Erentürk, Daniel Graovac, Alberk Koç, Sinan Osmanoğlu, Sertan Tashkin (Bedirhan Altunbaş dk. 81), Eduart Rroca, Demba Diallo (Kerim Frei dk. 56), Burak Altıparmak, Bekir Karadeniz, Sandro Lima (John Mary dk. 73 Sandro Lima), Jetmir Topalli Yedekler: Eren Karaş, Andrej Djokanovic, Bartu Göçmen, Muhammet Ensar Akgün, Kazım Can Kahya, Mohamed Ofkir, Alp Ada Abay Teknik Direktör: Levent Devrim Goller: Burak Altıparmak (dk. 12), Eduart Rroca (dk. 15) (Manisa FK) Kırmızı kart: Eduart Rroca (dk. 83) (Manisa FK) Sarı kartlar: Nurettin Küçükdeniz (Altay)
İstanbul Kulüpler Birliği, TFF seçimini haziranda istiyor Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleriyle ilgili açıklama yayımlayarak, seçimin haziran ayının ilk haftası yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Kulüpler Birliği’nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı tarafından 18 Temmuz’da yapılacağı ilan edilen seçimli genel kurul tarihinin, aşağıda paylaştığımız sebeplerden ötürü haziran ayının ilk haftasında yapılmasının elzem olduğunu düşünmekteyiz. Ülkemizde futbol sezonu genel olarak her yıl Mayıs ayının bitimiyle kapanmakta, Avrupa Kupaları öne elemesi oynayacak kulüplerimiz açısından ise en geç Haziran sonu itibarıyla futbol faaliyetleri yeniden başlamaktadır. Hal böyle iken, yeni sezon planlamalarının tamamının bu takvime uygun olarak yapılması gerekmektedir. Zira; 1. Spor kulüplerinin mali takvim yılı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındadır. Bu kapsamda, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nda yapılması gereken değişikliklerin bu takvime uygun olarak yapılması kaçınılmaz bir gerçekliktir. Bu konularda yeni sezon için yapılacak değişiklikler için yeni yönetime kendi bakış açısı, futbol yönetim anlayışı ve ilkelerine uygun hareket alanı tanınmalıdır. 2. Ülkemizde futbol faaliyetlerinin sezon içerisinde ortaya çıkan eylem ve davranışlar, TFF Yönetim Kurulu ve Hukuk Kurulları ile diğer yürütme kurulları tarafından değerlendirilerek karara bağlanmaktadır. Gelinen noktada, en büyük sorun ülkemiz futbolunun organizasyonu ve idaresinden sorumlu TFF Yönetim Kurulu’na ve diğer kurullara duyulan güvensizliktir. Dolayısıyla, kurulların yönetim ve karar istikrarı sağlayabilmesi adına aynı yönetim anlayışı ile döneme başlaması ve devam etmesi elzemdir. Bu sebeple, yeni seçilecek yönetimin kendi bakış açısı ve ilkelerine uygun kurullar oluşturması için yeni sezon başlangıcına kadar makul bir zaman dilimi tanınmalıdır. Yeni yönetim, 18 Temmuz’da seçildikten sonra kendi ilke ve bakış açısıyla yeterli çalışma zamanı olmasa da bu değişiklikleri yapmış olsa dahi ilan ve tahkim itiraz süreleri dikkate alındığında liglerin başlama tarihine yetişmesi mümkün değildir. 3. 2024/2025 futbol sezonunun 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacağı ilan edildiği göz önünde bulundurulduğunda; transfer dönemlerinin, lig statülerinin, A Takım listelerinin ve futbolcu uygunluklarının yeni yönetim tarafından hazırlanması fiilen mümkün olmayacağından, değişmesini talep ettiğimiz bugünkü anlayışla hazırlanması hedeflenen amaca hizmet etmeyecektir. 4. Yeni sezon için yapılacak olan hakem klasman atamalarının belirlenmesinin yeni seçilecek yönetim kuruluna bırakılması gerekmektedir. Bu sebeple yeni seçilecek yönetime hareket alanı bırakmayacak olan 18 Temmuz tarihinin kabulü mümkün değildir. 5. Ülke futbolunun yönetim esaslarını teşkil eden TFF Ana Statüsü, talimatlar, lig ve kupa statülerinin maddi gerçekliğe uygun olarak detaylı araştırma ve futbol paydaşlarıyla bilgi alışverişi neticesinde hazırlanması gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanmayan talimatların yıl içerisinde sezon devam ederken sürekli olarak revizyona uğraması hakkaniyet ve adalet duygularını zedeleyecektir. En güncel örnek olarak 2023/2024 futbol sezonu içerisinde Futbol Disiplin Talimatı’nın 44.maddesinin 3.fıkrasında yapılan değişikliğin tahkim kurulu tarafından iptal edilmesi karşımıza çıkmaktadır. 6. 2024/2025 sezonu TFF bütçesinin mevcut Yönetim Kurulu tarafından belirlenirken, seçilecek yeni yönetimi etkileyebilecek kararların alınma ihtimali de bugünkü talebimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemiz futbolunun içerisinde bulunduğu kaotik durum, bir gün dahi gecikmeyi kaldırabilecek noktada değildir. Bunun için hep birlikte şahsi menfaat ve beklentilerimizi bir kenara bırakarak Haziran ayı başında TFF Seçimli Genel Kurulu’nu yapmak zorundayız. Bugün bu sorumluluktan kaçanlar tarihte Türk futboluna verdikleri zararla hatırlanacaktır."
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.