YEREL HABERLER - 03 Mart 2015 Salı 11:09

Belediye Ekipleri Van Gölü Sahilini Temizledi

A
A
A
Belediye Ekipleri Van Gölü Sahilini Temizledi

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte ilçenin sahil güzergâhında temizlik çalışması başlattı.
İlçenin birçok yerinde temizlik çalışmaları yapan belediye ekipleri, Van Gölü sahilinde bulunan yeşil alanlardaki kuru otların yanı sıra çevredeki çöpleri toplayarak temiz bir çevre için seferber oldu. Belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda yola sarkan ağaç dallarını da budayarak, trafiği tehlikeye düşürebilecek durumların önüne geçerek aynı zamanda görüntü kirliliğini de ortadan kaldırdı.
Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Adilcevaz’ın tarihi yapısı ve turizmiyle bölgenin en güzel ilçelerinin başında geldiğini ifade ederek, “Havaların ısınmasıyla birlikte ilçemizin her yerinde olduğu gibi sahil şeridimizde de temizlik çalışmaları başlattık. İlçemiz; doğal ve turistik güzellikler bakımından bölgenin en güzel yerlerinin başında geliyor. Ancak bu güzelliklerimize maalesef yeterince sahip çıkamıyoruz. Yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte halkımızın yanı sıra çevre il ve ilçelerden birçok kişi ilçemize geliyor. Bu nedenle sahillerimizi temizleyip, hemşehrilerimize ve misafirlerimize temiz bir Van Gölü sahili hazırlıyoruz. Ayrıca ilçemizde görüntü kirliliğine neden olan ve yollara sarkarak geçişi zorlaştıran ağaç dallarını kesiyoruz. Temizlik çalışmalarımız her geçen gün artarak devam edecek olup, daha temiz bir Adilcevaz için tüm halkımızdan da duyarlılık ve destek bekliyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.