YEREL HABERLER - 22 Mayıs 2017 Pazartesi 14:32

Bitlis Belediyesinden kaldırım işgaline son

A
A
A
Bitlis Belediyesinden kaldırım işgaline son

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent sınırları içindeki yerleşik esnafların yayalara ait kaldırımları işgal etmelerini önlemek amacıyla denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.

Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent sınırları içindeki yerleşik esnafların yayalara ait kaldırımları işgal etmelerini önlemek amacıyla denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürüyor.


İrili ufaklı market ve alışveriş merkezleri tarafından da işgal edilen kaldırımlar, zabıta ekiplerince yapılan denetimler sonucu temizlenmeye başlandı. Kaldırımların yayalara bırakılması konusunda kararlı olan Bitlis Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, halkın sesine kulak vererek bu yöndeki sıkıntının acilen çözüme kavuşturulması talimatıyla zabıta ekipleri esnaf ve kaldırım işgalleri üzerine denetimlerini sıklaştırdı. Bitlis Belediyesinin bu uygulamasından oldukça memnun kalan vatandaşlar, Bitlis’in çok daha yaşanır duruma geldiğini, kaldırımların kendilerine ait olması gerekirken esnaflar tarafından şuursuzca yapılan işgaller sonucunda kullanamaz duruma geldiklerini belirttiler.


Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, “Kentimizde işgal edilen kaldırımların insanların kullanımına bırakılmasını sağlamak için zabıta ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında ve hafta sonlarında sorun oluşturan ve insanların yoğun olarak gezdiği kent merkezinde daha önceki belediye yönetimi tarafından izin verilen seyyar satıcı ve işportacılara zabıtamızca kaldırımları terk etmeleri için tebligat yapılarak 15 günlük bir süre verilmiştir. Artık insanlarımızın sahillerde de özgür ve huzurlu bir şekilde aileleri ile birlikte gezmelerini istiyoruz. Yeni belediye yönetimi olarak nasıl ki kaldırım işgallerini önleyerek vatandaşlarımıza bırakılmasını sağlıyorsak, kaldırımların da bu tür işgallerden temizleyip halkımızın istifadesine sunacağız. Kent sınırlarımız içindeki kahvehaneler, manavların, fırınların, marketlerin ve bunların satışını yapan iş yerlerinde de denetimlerimiz sürüyor. Etiket kontrolü, ürün gramajı ve üretim yerlerinin hijyen koşulları, çalışanların kıyafetleri, yangınlara karşı iş yerlerinin alması gereken önlemlerin yeterliliği ile ilgili denetimler de aralıksız olarak devam edecek. Tespit edilen eksikliklerle ilgili olarak iş yerlerine bunların tamamlanması için süre verilmiştir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Anneannesini yaralayan torun 1 ay önce yurt dışından gelmiş Konya’da tartıştığı anneannesinin kafasını duvara vurup bıçakla yaralayan torunun 1 ay önce yurt dışından geldiği, olay sırasında teyzesinin de dişlerini kırdığı ortaya çıktı. Olay, saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Ülke Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 1’inci katında oturan 84 yaşındaki Sahure Dudu B., kızı H.B. ve aynı evde beraber kaldığı torunu Talha Ç. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışma sırasında Talha Ç., önce teyzesinin dişini kırdı, daha sonra anneannesine yanında bulunan bıçak ile saldırdıktan sonra yaşlı kadını kafasını duvara vurarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, ulaştığı adreste şüpheli Talha Ç.’yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Olayda torunu tarafından başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sahure Dudu B. ile kızı Hasibe E., sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Sahure Dudu B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu, kızı Hasibe E.’nin ise hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Talha Ç.’nin ilk ifadesinde olayla ilgili soruları cevaplamadığı öğrenildi. 1 ay önce yurt dışından anneannesinin yanına gelmiş Olayda ağır yaralanan anneanne Sahure Dudu B.’nin yakınları, Talha Ç.’nin yurt dışında yufkacıda çalıştığını ve 1 ay önce Konya’ya gelerek anneannesinde kalmaya başladığını, olaydan önce ise anneanne ile torunun hiç kavga etmediğini ifade etti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.