KÜLTÜR SANAT - 19 Kasım 2017 Pazar 13:19

Bölge gazetecileri Ahlat’ı gezdi

A
A
A
Bölge gazetecileri Ahlat’ı gezdi

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından Bitlis’te düzenlenen ‘Başkanlar Kurulu Bölge Toplantısı’nın ardından gazeteciler Ahlat ilçesini gezdi.

Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından Bitlis’te düzenlenen ‘Başkanlar Kurulu Bölge Toplantısı’nın ardından gazeteciler Ahlat ilçesini gezdi.


Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleşen toplantının ardından gazeteciler Ahlat’ı gezdi. İlk olarak Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak adlandırılan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığına gelen gazetecilere, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban eşlik ederek, ilçenin genel tarihi hakkında bilgilendirme yaptı. Abidevi mezar taşları üzerindeki motif ve işlemelerle gazetecilerin ilgisini çekerken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.


Buradaki ziyaretin ardından yeni Ahlat Müze ve Karşılama Merkezini gezen gazeteciler, daha sonra Mağara Evler, Bayındır Köprüsü ve Abdurrahman Gazi Türbesini ziyaret ederek, ilçedeki gezilerini sonlandırdılar. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DGF) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, “Ahlat her zaman gelmek ve görmek istediğimiz bir mekandı. Ahlat’ı bize Belediye Başkanı Mümtaz Çoban ile birlikte BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş gezdirdi. İyi ki de gelmişiz. Çünkü burayı Ahlat Belediye Başkanı Çoban, Türklerin ilk başkenti olarak nitelendirdi. Bizde burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Son derece etkilendim. Burada binlerce eser ve motif var. Bu işin tarihi yönü, mesleki olarak da biz Ahlat’a, Tatvan’a, Bitlis’e Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu bölge toplantısı için geldik. Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm meslektaşlarımız ve gazeteciler cemiyeti başkanlarıyla Bitlis’te buluştuk. Mesleki sorunlarımızı konuştuk ve bir güç birliği yaptık. İstedik ki Doğu Anadolu’daki gazeteciler burada toplansınlar. Toplantıların akabinde ise bu tarihi ve muhteşem beldeyi gezme imkânımız oldu. Bu yüzden çok mutluyum. Bu vesileyle Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özcan Çiriş’e ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Özcan Çiriş ise, “Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu bölge toplantısını 10 ilin katılımıyla Bitlis’te gerçekleştirdik. Toplantının ardından ilimize gelen cemiyet başkanları ve gazetecilere tarihi ve turistik alanları da gezdirme imkanımız oldu. Gelen arkadaşlarımızdan herkes buradan memnun ayrıldı. Katılımlarından dolayı meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy başkanlığında düzenlenen toplantıya Ağrı, Ardahan, Kars, Muş, Erzurum, Van, Iğdır, Elazığ, Bitlis ve Malatya illerinden gazeteciler, cemiyeti başkanı ve temsilcileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kırsal kalkınmaya tavuk desteği Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsalda üreticilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi çerçevesinde, bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek. Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteği için üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sağlanacak. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını 26 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekiyor.