YEREL HABERLER - 20 Ocak 2017 Cuma 15:52

Genç yazardan Müdür Korkmaz’a ziyaret

A
A
A
Genç yazardan Müdür Korkmaz’a ziyaret

Bitlisli genç yazar Ufuk Olcay, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ı makamında ziyaret etti.
Yazar Olcay, “Nakiller” isimli kitabını imzalayıp Milli Eğitim Müdürü Korkmaz’a hediye etti. Genç yazarın kendisine yaptığı ziyaretten dolayı memnun olduğunu ifade eden Korkmaz, Olcay’ın bu kitabının diğer gençlere örnek olacağını söyledi. Korkmaz, “Genç yazarımızı tebrik ederim. İnanıyorum ki bu ve benzer çalışmalar diğer öğrencilerimize de örnek olacaktır. Yeni eserlerin ortaya çıkması için diğer öğrencilerimizi de teşvik edecektir. Ufuk Olcay’a başarılarının devamını dilerim” dedi.
Lise öğrencisi genç yazar Ufuk Olcay ise, okullara dağıtılmak amacıyla 500 tane kitap verdiğini belirterek, “İl Milli Eğitim Müdürümüz Emin Korkmaz’ı makamında ziyaret edip, yazdığım eserimi kendilerine takdim ettim. Yine okullara dağıtılması için yaklaşık 500 adet kitap bıraktım. Müdür Beye alakasından ötürü teşekkür ederim. Eski milli sporculardan Serdar Durer benim öğretmenimdi. Serdar Durer’in öğrencisi olduğum dönemde, sürekli yazdığı yazıları takip eder, heyecanla okurdum. Yazılarını okumaktan büyük keyif alırdım. Serdar Hoca idolüm oldu. Bir süre sonra bende yazmaya, başımdan geçen anılarımı kaleme almaya başladım. Daha sonra bu yazdıklarım kitap haline geldi. Kitabın ismi de şuradan geliyor. Puan sistemine göre liselere yerleştirme yapıldığı için, kısa süre içerisinde üç okul değiştirdim. Gittiğim her okulda öğretmenlerimizle, idarecilerimiz ve öğrenci arkadaşlarımla çok güzel anılarımız oldu. Bu anıların ölümsüzleşmesi için, kaleme aldım ve anıya dönüştü. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde daha güzel eserler ortaya koyacağım. Hem tahsil hayatımı sürdürmek, hem de bir taraftan yazmak tabi kolay değil. Ancak sizi destekleyen birçok kişi etrafınızda olunca, bunların desteği, azim ve kararlılığınızla birleşince tabi başarıda kaçınılmaz oluyor. Üzülerek ifade etmek isterim ki okumayan, araştırmayan bir toplumuz. Bu yüzden dedikodunun çok üst düzeyde olduğu bir toplum haline geldik. Tüm genç arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; şairin tabiri ile okumayan insan hiçbir menzile varamaz. Memleketimizin bu kadar geri kalmasının temelinde de okumamak geliyor. Okumaktan kastım tahsil değil, dünyayı ve olayları takip etmek, doğru analiz etmek, bolca kitap okumaktır. Tabi birde tahsil eklenirse daha da pekişir, güzelleşir. Bu çalışmamın vücut bulmasında emeği geçen başta arkadaşlarım olmak üzere öğretmenlerime, idarecilerime, çalıştığım okullardaki okul personeline, abim Sefa ve Vefa Beye, anneme, babama, Serkan amcama ve özelikle Serdar Durer Hocama çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)
Bursa Başköy’deki “Dede Helvası” geleneğinde helvalar şifa için yenildi Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel “Dede Helvası” buluşması yoğun katılımla gerçekleşti . Birlik ve beraberliğin yaşandığı etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de katıldı. Nilüfer’e bağlı Başköy Mahallesi’nde yaşayanların geleneksel olarak sürdürdükleri “Dede Helvası” etkinliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Selanik Krifçe Köyü’nden 1924 yılında mübadele nedeniyle göç edenlerin; yayılan hastalıklara karşı şifa amacıyla helva dağıtması bir geleneğe dönüştü ve 98 yıldır sürdürülüyor. Başköylüler’in bu yıl da aksatmadan sürdürdüğü Dede Helvası’na, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer İlçe Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Aydın, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdal Akbaş, Nilüfer Ziraat Odası Başkanı Şenol Aybey, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Başköy Muhtarı Recep Uslu ile çevredeki mahallelerin muhtarları, gaziler ve mahalle halkı katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 98 yıllık geleneğin yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği de güçlendirdiğini ifade etti. Buluşmada, mevlidin okunması ve duaların edilmesinin ardından konuklara pilav ve helva ikramı yapıldı. Çok sayıda kişi pilav ve helvayı afiyetle yerken, sağlık, bolluk ve bereket için de dua etti.