GENEL - 05 Eylül 2018 Çarşamba 10:09

Güroymak Belediyesinden cazibeli içme suyu çalışması

A
A
A
Güroymak Belediyesinden cazibeli içme suyu çalışması

Bitlis’in Güroymak Belediyesi, ilçedeki içme suyu ihtiyacına kalıcı çözümler getirmek amacıyla başlatmış olduğu çalışmalarına devam ediyor.

Bitlis’in Güroymak Belediyesi, ilçedeki içme suyu ihtiyacına kalıcı çözümler getirmek amacıyla başlatmış olduğu çalışmalarına devam ediyor.


Güroymak Belediyesi, mahallelerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlatmış olduğu çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye ekipleri tarafından Bölmedere mevkiinde yeni cazibeli su kaynağı tespit edildi. Bu kapsamda yüklü elektrik faturalarının önüne geçerek tasarruf sağlamayı amaçlayan belediye ekipleri, yaptıkları çalışma ile ilçedeki 4 mahalleye yetecek kadar cazibeli su getirmeyi hedefliyor. Cazibeli su kaynağında gerekli çalışmaları yapan belediye, 3 noktadaki cazibeli suyu ilçe merkezine getirip su şebekesine bağladı. Tespit edilen su kaynağının elektrik kullanılmadan cazibeli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılması için çalışma başlatan belediye, depo başına aylık 60 bin lirayı bulan elektrik faturası maliyetinin de önüne geçmiş olacak.


Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçeye bağlı Bölmedere mevkiinde tespit edilen 3 noktada cazibeli su kaynağında çalışmaların bitirildiğini belirterek, "İlçe merkezine su verilmeye başlandı. Yeni tespit edilen 2 su kaynağında çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarımızı da en kısa zamanda bitirerek ilçemize suyu getireceğiz. Tespit edilen kaynak sayesinde içme suyu cazibeli bir şekilde ilçe merkezine ulaştırılacak, dolayısıyla elektriğe ihtiyaç kalmayacak. Elektrik faturalarında her depo için 60 bin TL den tasarruf edeceğiz. Elektrik kullanılarak vatandaşlarımıza verdiğimiz suyun maliyeti belediyemize aylık 150 bin TL olarak yansımaktadır. Bu maliyetin önüne geçmiş olacağız. Burada elektrik ücreti maliyetini halkımıza hizmet alanında harcamak istiyoruz. Yeni içme suyu kaynağının ilçeye hayırlı olmasını diliyorum" dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta dikkatsizlik kazalara neden oldu Türkiye’nin birçok ilinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarının görüntüleri, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Tokat’ta şubat ayında meydana gelen 3 ayrı kaza da kameralar tarafından kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılının şubat ayında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının kaydettiği farklı illerdeki trafik kazalarının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Tokat’ta 3 ayrı kaza kameralara yansıdı. En çok dikkat çeken kazalar ise geçiş üstünlüğü kurallarına uyulmaması sebebiyle meydana gelenler oldu. Kaldırımdan indi kaldırıma çarptı Kameralar tarafından kaydedilen görüntülerde bir moto kurye kaldırımdan kontrolsüz yola indi. Karşı yönden gelen araçla karşı karşıya kalan kurye direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çarparak devrildi. Yan yatan motorun sürücüsü kazayı yara almadan atlattı. 2 araç kavşakta çarpıştı Paylaşılan ikinci görüntü ise kentteki bir kavşakta meydana geldi. Geçiş üstünlüğüne uymayan iki otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle bir araç kendi etrafında dönerek durdu. Diğer aracın ise hızını alamayarak kamera kadrajından çıktığı görüldü. Ana yola çıktı kafa kafaya çarpıştı Paylaşılan son görüntülerde ise tali yolda bekleyen bir araç aniden anayola çıkıyor ve karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpışıyor. Meydana gelen kaza nedeniyle iki araçta da maddi hasar meydana geldi.
Kastamonu Köyde çıkan yangında çok sayıda yapı küle döndü, 4 hayvan telef oldu Kastamonu’nun Daday ilçesinde köyde çıkan yangında 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kül oldu. Yangında 4 büyükbaş hayvan da telef olurken, köyde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Yangının diğer evlere sıçramadan söndürülmesiyle büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Olay, Daday ilçesine bağlı Değirmencik köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vahit Karamehmetoğlu ile oğlu Şaban Karamehmetoğlu’na ait evde, henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın diğer yapılara da sıçrayarak büyüdü. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine köye Kastamonu, Daday ilçesi ve Karabük’ün Eflani ilçesinden itfaiye ekipleri ile Daday Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, ekiplerin yoğun çalışmaları ile diğer evrelere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. 2 ev küle döndü Yangında, Vahit Karamehmetoğlu’na ait 2 ev, 2 ahır, ambar, samanlık, garaj, sera ve odunluk yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangında samanlığı yanan Ahmet Şekerci, “Köy içinde dolaşıyordum. Yangını görünce söndürmeye geldim ama söndüremedim. Yoğun duman vardı, yangını söndüremedim. Burada bir sürü ev, samanlık, ahır var. Burada iki ev yandı, ahır, samanlıkta yandı, garajda yandı. Hayırseverlerden, devletimizden yardım istiyoruz” dedi. "Yangının neden çıktığını bilemiyoruz" Daday Değirmencik Köyü Muhtarı Ömer Yılmaz da, “Yangını duyar duymaz köye geldim, söndürmek için koşturuyoruz. Yangın nasıl çıktı, bilemiyoruz. Vahit Karamehmetoğlu’na ait iki ev, ahır, samanlık, sera gibi yapılar yandı. Ahırda bulunan 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Yangının neden çıktığını şimdilik bilemiyoruz. Yangını komşular görmüş, bizler de jandarma ve itfaiyeye bildirdik. Onlar da geldiler ve yangını söndürdüler. Şu anda soğutma çalışmaları halen sürüyor” dedi. Öte yandan, Değirmencik köyünde çıkan yangın dron ile havadan görüntülendi. Ekiplerin hızlı müdahalesi ile alevlerin diğer evlere sıçraması ise ihtimal faciayı önledi.