GENEL - 13 Şubat 2018 Salı 10:35

(Özel Haber) Osmanlı padişahlarının isimleri Güroymak’ta yaşatılıyor

A
A
A
(Özel Haber) Osmanlı padişahlarının isimleri Güroymak’ta yaşatılıyor

Bitlis’in Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçede bazı sokak ve caddelere Osmanlı padişahlarının isimlerini verdi.

Bitlis’in Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, ilçede bazı sokak ve caddelere Osmanlı padişahlarının isimlerini verdi.


İçişleri Bakanlığınca Bitlis’in Güroymak Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, 14 aylık kayyumluk görevinde başarılı çalışmalara imza attı. Yollar, parklar, semt sahaları, yüksekokul binası gibi birçok hizmete imza atan Alibeyoğlu, son olarak ilçede bazı sokak ve caddelere de Osmanlı padişahlarının isimlerini verdi. Gençlerin ve yeni neslin ecdatları ile tanışması ve buluşmalarını bir hayli önemsediklerini belirten Alibeyoğlu, “Gençlerimizin ve neslimizin tarihle ve ecdatla tanışmasını çok önemsiyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizin sürekli canlı kalmasını önemsiyoruz. Önemli bazı caddelerimize büyüklerimizin isimlerini verdik. Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdülhamit, ilçemizin meydanına Sultan Selahattin Eyyubi ismini verdik. Yine bu meydana şarkın en sevgili sultanı Selahattin’in hatırasına 21 metrelik saat kulesini inşa ederek halkımızın hizmetine sunduk” dedi.



“Amatörce ve ilke bir şekilde idare edilmiş bir belediye ile karşı karşıya kaldık”


Amatörce ve ilkel bir şekilde yönetilmiş bir belediyeyi 23 milyon TL borçla devraldıklarını ifade eden Alibeyoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:


“Göreve geldiğimizde 23 milyon TL borcu olan bir belediyeyi devraldık. Bu borcun yanında amatörce ve ilke bir şekilde idare edilmiş bir belediye ile karşı karşıya kaldık. Süratli bir şekilde belediyede düzenlemelere gittik. Halkımızın ihtiyaçlarını tek tek belirleyerek, bu ihtiyaçları en kısa sürede hayata geçirdik. Bu kapsamda hakikaten 30 yıllık ilçe olmamıza rağmen çok ciddi manada eksiklikleri olan bir ilçeydi. Belediyeciliğin temel hizmeti burada mevcut değildi. Bunların hepsinin tek tek tespitini yaptık ve hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık.”



"İlçemize yüksekokul ve semt sahaları kazandırdık"


Alibeyoğlu, ilçenin en büyük eksikliklerinden biri olan yüksekokul binası için de kolları sıvadıklarını belirterek, "İlçemizde 8-9 yıldan bu yana gündemde olan, fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen yüksekokul binasını belediye olarak çözmeye karar verdik. Tahsis ettiğimiz 5 dönümlük alanda bulunan eski binayı yıkarak 16 derslikli 480 öğrenci kapasiteli yüksekokul binasının belediye olarak ihalesini yaptık ve binamızı ayağa kaldırdık. Yüksekokul binası yapmak belediyenin işi değildir, ama biz yeter ki ilçemize bir yatırım gelsin, ilçemize bir müessese kazandıralım ve ilçemizin eğitim ve ekonomik durumu gelişsin diye kıt kanaat imkanlarımızla 3,5 milyon liralık bir maliyetin altına girdik. Ayrıca yüksekokulun kampüsüne semt sahaları inşa ettik. Öte yandan yüksekokul için kaymakamlığımızın bünyesinde bulunan 192 adet 1+1 TOKİ konutlarını öğrencilerin barınmaları için tahsis ettik" diye konuştu.



25 tane çocuk parkı yapıldı


Göreve geldiklerinde ilçede sadece 4 çocuk parkının bulunduğunu ifaden eden Alibeyoğlu, bunun yanına 25 çocuk parkını eklediklerini belirterek, "İlçemizde bir ihtiyaç olan ve hayırseverimizin de katkılarıyla bilgi evi inşaatının ihalesini yaptık. Bu vesile ile içinde kütüphanesi, sinema salonları ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği bölümlerin olduğu güzel bir tesisi ilçemize kazandırmış olacağız. Göreve geldiğimizde ilçemizde 4 çocuk parkı vardı, bunun yanına biz 25 tane daha çocuk parkı ekledik. Bununla beraber ilçemize 4 adet semt sahasının inşaatına başlayarak bitirdik ve şu anda ilçemizin gençleri bu sahalarımızdan faydalanıyor. Her birinin içerisinde basketbol, voleybol, futbol ve yürüme parkurları olan yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Yine belediye imkanlarıyla ilçemizde bin dönümlük mesire alanı inşa ettik. Zannedersem bu mesire alanı Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük yapay mesire alanı olacak. 70 bin ağacı topraklar kavuşturarak ilçemize güzel bir alanı kazandırmış olduk. Malum ilçemizde kış şartları ağır geçiyor, bundan dolayı ilçemizin değişik noktalarına 6 adet klimalı durak yaptık. Vatandaşlarımızın da bu hizmetlerden memnun olmasını görmek bizleri de mutlu ediyor. İlçemizde var olan otopark problemini çözmek için belediye olarak 120 araçlık otopark alanı inşa ederek, ücretsiz olarak vatandaşlarımızın hizmetin sunduk. Belediyemizin daha rahat hizmet sunabilmesi için belediye parkının güçlendirilmesine karar vererek, 2 kepçe ile bir adet çöp kamyonunu hibe alarak belediyemizin parkını genişlettik" ifadelerini kullandı.



14 bin 325 öğrenciye 716 bin liralık kıyafet yardımı


Güroymak’ta kanalizasyon ve su şebekelerinin değişimine de gittiklerini anlatan Belediye Başkan Vekilin Ufuk Özen Alibeyoğlu, şöyle dedi:


"İlçemize 5 kilometrelik kanalizasyon altyapısını yenileyerek 6 kilometrelik su altyapısında da değişimler yaparak vatandaşlarımızın daha sağlıklı su imkanı kazanmasına vesile olduk. İlçemizin ortasında geçen dere ıslah çalışmasına başlandı. 105 dönümlük kent ormanı projemiz şu an Orman Genel Müdürlüğünde ihale aşamasındadır. Göreve başladığımızda 25 bin nüfuslu, 163 sokağı ve 18 caddesi ile 8 bin 500 hanesi olan ilçemizde sokaklarımızda, caddelerimizde ve binalarımızda maalesef numarataj ve isim yoktu. Bizlerde gerekli çalışmaları yaparak ilçemizin daha düzenli ve tertipli hizmet almasına vesile olduk. Belediye olarak bazı kurumlarımıza, emniyetimiz ve jandarmamıza 7 ay içinde yaklaşık olarak 400 bin liralık güvenlik dolayısıyla ayni yardımda bulunduk. İlçede yapılacak öğretmenevi, halk eğitim müdürlüğü ve kaymakamlık gibi kamu yatırımları için gerekli arsaların tahsisini yaptık. Belediye olarak başarılı öğrencileri desteklemek içi 80 adet bisiklet hediye ettik. Yine belediye olarak 14 bin 325 öğrencimize 716 bin liralık kıyafet yardımında bulunduk. Dostluk Kervanı projesi kapsamında yetim ve öksüz çocuklarımızı il dışı gezileri ile bir nebzede olsa gönüllerini almak için yoğun gayretler sarf ettik. 20 engelli vatandaşımıza akülü tekerlekli sandalye alarak, rahat bir hayat yaşamalarını sağladık. İlçemizde 49 yatalak hastamızdan 7’sine hasta yatağı verdik. İnşallah bir ay içinde tamamına hasta yataklarını teslim edeceğiz. Yine işitme engelli vatandaşlarımızın daha rahat duyabilmeleri için kendilerine işitme cihazları aldık. Belediye olarak öğrencilerimizin sınavları kazanabilmeleri için yaklaşık 100 bin liralık yardımda bulunduk."



“Tahsilat oranlarını yüzde 5’lerden yüzde 95’lere çıkardık”


Güroymak Belediyesinin tahsilat anlamında çok net bir tavır sergilediğini söyleyen Alibeyoğlu, "Belediyenin gelir ve giderlerinin kontrolü adına belediye tahsilat oranlarını yüzde 5’lerden yüzde 95’lere çıkardık. Gelip gördüğümüzde belediye alacakları yüzde 5 civarındaydı. Belediyenin alması gerek su, emlak vergisi ve tabela vergisinin tahsil edilmediğini gördük. İlk iş olarak daha sağlıklı hizmetler olması için bu tahsilatların yapılmasının zorunlu olduğunu hissettik ve tahsilat işinde çok net ve kararlı bir tutum sergiledik. Vatandaşta verdiği paranın etkin ve verimli bir şekilde ve paranın çarçur edilmeden, kendilerinden alınan paranın yine kendilerine katbekat hizmet olarak döndüğünü gördüklerinden dolayı her geçen gün tahsilat olayını arttırdığımızı gördük. İlçemizde şehir içi minibüs hatlarının 12 yıldır ihalesiz bir şekilde kullanılıyordu, bunları düzenleyerek ihalesini yaptık" dedi.



“Bu vatandaşlar devletin emanetleridir”


Belediye hizmetlerinin yanından engelli ve diğer dezavantajlı insanların her daim yanlarında olmanın boyunlarının borcu olduğunu belirten Alibeyolu, "Toplumumuzun dezavantajlı insanları var. Tabi ki bizde devlet olarak bu vatandaşlarımızın yardımına koşmak zorundayız. Ufak dokunuşlarla bunların hayatını değiştirebileceğimizi gördük. 3-4 bin liralık bir akülü sandalyeyle bu vatandaşımızın sosyal hayata katılımını gördük. 3 bin liralık bir işitme aparatıyla o vatandaşımızın hayata tutunduğunu gördük. Bu vatandaşlar yine devletin emanetleridir. Biz bunlara emanet gözüyle bakıyoruz. Bunlara sahip çıkmayı, devletin imkanlarını dezavantajlı insanlarımıza götürmeyi bir vazife ve borç biliyoruz. Onun için elimizden geldiğince bunlara yardım etme gayreti içindeyiz. Bu insanların devlet olarak ellerinden tutmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Yılmaz, görevi ecrin Naz Atar’a devretti Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu, İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar’a devrettiği anlar renkli anlara sahne oldu. 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesi, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, bayramı özel bir etkinlikle kutladı. Ecrin Naz Atar’ı kapıda, “Hoş geldiniz Başkanım” diyerek karşılayan Başkan Avukat Umut Yılmaz, görevini bir günlüğüne İstanbul Lider Koleji 3. sınıf öğrencisi Ecrin Naz Atar’a devretti. Başkanlık koltuğuna oturan genç öğrenci, belediye başkanı olarak görev yaptı. Koltuğu devreden Başkan Umut Yılmaz, “Bugün, 23 Nisan. Sizin bayramınız. Makam sizin. Talimatlarınız varsa beklerim” dedi. Çaresiz kaldığınızda Atatürk gibi düşünün Koltuğa oturan Başkan Ecrin Naz Atar, “Ulusal egemenliğimiz için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtığı günü biz çocuklara armağan eden ülkemizin kurucusu ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, tüm dünya çocuklarının adına minnettar olduğumuzu bildiriyoruz. Bugünün küçükleri olan bizler, yarın genç bireyler olduğumuzda, bizlere emanet edilen Cumhuriyetimize, ilelebet sahip çıkacağız. Bugün, ülkemizi yöneten tüm büyüklerimize, sizlerin huzurunda Norveç atasözünü hatırlatmak istiyorum. “Çaresiz kaldığınızda Atatürk gibi düşünün.” Biz, büyüdüğümüzde de öyle düşüneceğiz. Dileğim; tüm dünya çocuklarının sevgi, barış, dostluk ve huzur içinde her günlerinde bayram coşkusuyla yaşamalıdır. Bugün bana koltuğunu devrederek onurlandıran Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a teşekkür ederim. Tüm dünyaya armağan edilen çocuk bayramı kutlu olsun” dedi. Ecrin Naz Atar, konuşmanın ardından ilçedeki yeşil alan miktarının artırılması için park ve sokak hayvanları için veteriner talimatlarını verdi.
İstanbul Şişli’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Şişli’de de törenle ve özel etkinliklerle kutlandı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın koltuğunu devrettiği Halide Edip Adıvar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Doğa İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Halide Edip Adıvar İlkokulu öğrencileri saat 10.30’da Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Şahan, koltuğunu Doğa İçli’ye devretti. Ziyarette, 3’üncü sınıf öğrencisi olan Doğa İçli, Yağız Eren Balaban ve Kıvanç Üvez, Başkan Şahan’a çiçek takdim etti. Şahan, koltuğunu 9 yaşındaki Doğa İçli’ye bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan İçli, Şişli’deki okulların boyanması talimatını verdi. Programın sonunda hatıra fotoğrafının ardından ziyarete gelen öğrencilere Başkan Şahan tarafından hediye verildi. Maçka Sanat Parkı’nda tören Resul Emrah Şahan, Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törene de katıldı. Törende Şahan’ın yanı sıra Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ve ilçedeki kamuya ait kurum ve kuruluşların müdürleri de hazır bulundu. Başkan Şahan, daha sonra Şişli Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına katıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Öte yandan Şişli Belediyesi’nce Maçka Parkı’nda ve Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde “Çocuk Şenliği” programı ile birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Bilim ve deney gösterileri, dans, müzik ve okul gösterileri, sihirbazlık gösterileri, bubble şov gibi etkinliklere katılan çocuklar doyasıya eğlendi. Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın da çocuklara eşlik etmesiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.