GENEL - 21 Temmuz 2018 Cumartesi 10:25

Tatvan TSO ile Gerede TSO "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı

A
A
A
Tatvan TSO ile Gerede TSO "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ile Bolu’nun Gerede Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı.

Bitlis’in Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ile Bolu’nun Gerede Ticaret ve Sanayi Odası arasında "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı.


Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaçka, Gerede TSO yönetim kurulu ve meclis üyelerinden oluşan bir heyetle Tatvan ilçesine ziyarette bulundu. TATSO Başkanı Bilal Adabağ ve TATSO yönetim kurulu ve meclis üyelerince karşılanan Gerede TSO heyeti ilk olarak TATSO başkanlık makamında oda başkanı Bilal Adabağ ve yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi. Sohbet havasında geçen ziyarette iki odanın çalışmaları ve ilçelerle ilgili karşılıklı bilgilendirmelerde bulunuldu. Akabinde ise, KOSGEB, İŞ-KUR ve Bitlis Genç İşadamları Derneği (BİGİAD) işbirliğiyle TATSO’da düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunun sertifika dağıtım töreni programına geçildi. Sertifika dağıtımı öncesinde TATSO Başkanı Bilal Adabağ ve Gerede TSO Başkanı Ersin Kaçka tarafından "Kardeş Oda Protokolü" imzalandı. Ardından ise TATSO ile Gerede TSO arasında karşılıklı çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra ise KOSGEB, İŞ-KUR ve BİGİAD işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursunun sertifika dağıtım törenine geçildi. Programda TATSO Başkanı Bilal Adabağ, Gerede TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaçka, KOSGEB Bitlis İl Müdürü Cevat Kaya, İŞ-KUR Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez, Ağrı Doğubeyazıt TSO Başkanı Ali Efe ve TATSO Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin birer konuşma yaparak, girişimci adaylarına tebrik ve başarı dileklerini ilettiler. Ayrıca düzenlenen girişimcilik kurslarındaki katkılarından ötürü KOSGEB Bitlis İl Müdürü Cevat Kaya, İŞ-KUR Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez’e teşekkür plaketi takdim edildi.


Düzenlenen program, KOSGEB Bitlis İl Müdürü Cevat Kaya, İŞ-KUR Bitlis İl Müdürü Mücahit Gülmez’in girişimci adaylarının sorularını yanıtlaması, düzenlenen 4 ayrı kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan toplam 100 girişimci adayına sertifikalarının takdim edilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Öte yandan, toplam 3 günlük program dahilinde ilçeye gelen Gerede TSO heyeti, bu kapsamda 3 gün boyunca Bitlis’in tarihi ve turistik mekanlarını gezerek, çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum Hotel Show 2024’e Hazırlanıyor Turizm sektörü temsilcilerini sezon öncesinde bir araya getirmeyi amaçlayan Hotel Show 2024, 3-5 Nisan 2024 tarihlerinde Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Gıda-içecek, konaklama, teknik ve ağırlama ekipmanları satın alma buluşması olarak planlanan Hotel Show 2024, Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Turizm Teknik Müdürler Derneği (TTMD) ve Bodrum Kat Hizmetleri Yöneticileri Derneği (KAHDER) iş birliğiyle Bodrum Belediyesi ve Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. destekleriyle düzenlenecek. Hotel Show 2024, sektörün önde gelen tedarikçileri ve yenilikçi ürünlerini bir araya getirecek. Etkinlikte otel işletmecileri ve endüstri profesyonelleri en son trendleri keşfetme, sektör uzmanlarıyla bağlantı kurma ve işbirliği geliştirme imkanı bulacaklar. Etkinlik, yerel ve uluslararası otel işletmecilerini, tedarikçileri ve endüstri profesyonellerini bir araya getirerek sektördeki en son gelişmeleri ve yenilikleri tartışma fırsatı sunacak. Hotel Show 2024’te neler var ? Sektörün önde gelen tedarikçileri ve yenilikçi ürünlerinin sergilendiği Herodot Kültür Merkezi’nde, turizmciler en son trendleri ve teknolojileri keşfedebilecek. Etkinlikte ayrıca panel ve sunumlarla birlikte, işletmeciler konaklama sektöründeki yenilikleri, sektör liderlerinden gelecek önerileri ve deneyim paylaşımlarını dinleme şansına sahip olacaklar. Hotel Show 2024’te; Endüstriyel Mutfak, Endüstriyel Çamaşır Makinaları, Dekorasyon Malzemeleri, Otel Tekstili, Mobilya, Buklet ve Sarf Malzeme Ekipmanları, Aydınlatma Ürünleri, Asansör, Bilişim Sistemleri, Elektronik Sistem Araçları, Park, Bahçe, Plaj Ve Peyzaj Malzemeleri, Elektrikli Araçlar - Sigorta Çözümleri, Operasyonel Araç Kiralama, Golf Proje Geliştirme - Profesyonel Spor Aletleri, Profesyonel Led Ekran Sistemleri, Oda Kartı Ve Havlu Kartları, Yangın Söndürme Ekipmanları, Gıda ve İçecek Tedarikçileri, Akıllı Kart ve Kilit Sistemleri, Kahve ve Kahve Makineleri gibi bir çok ürün ve ekipman ile ilgili firmalar yer alacak. Hotel Show 2024’e katılım ücretsiz olacak.
Manisa MASKİ içme suyu klor analizlerindeki başarısını sürdürüyor Manisa merkez ve ilçelerine daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan içme ve kullanma suyu analizlerinde klorlama noktasındaki başarısını sürdürüyor. Yapılan ölçümlerde Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının 2023 yılında yüzde 97, 2024 yılının ilk üç ayında ise yüzde 96 olduğu belirlendi. MASKİ Genel Müdürlüğü Manisa merkez ve ilçelerindeki vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığın bünyesinde 17 ilçede görev yapan 34 klorlama dezenfeksiyon ekibi 17 araç ile mesai mefhumu gözetmeksizin düzenli olarak içme suyu depolarına klor tedariki ve içme suyu şebekesinde bakiye klor ölçümü yapmaya devam ediyor. Ayrıca ekipler mikrobiyolojik ve bakiye klor uygunluğunun devamı için de günlük bakiye klor takibi yapıyor. Düzenli olarak kontrollerini sürdüren İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bakiye klor ölçümlerinde ise 2023 yılında Manisa’da bakiye klor uygunluk oranının yüzde 97, 2024 yılının ilk üç ayında ise yüzde 96 olduğu belirlendi. Yüzde 100’e yakın olan başarının idare tarafından yapılan sürdürülebilir uygulamalar neticesinde sağlandığı bir kez daha ortaya çıktı. İçme Suyu Dairesi Başkanı Erman Aydınyer, “İdaremiz tarafından 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak dezenfeksiyon çalışmalarımızı il genelinde düzenli olarak sürdürüyoruz. Yönetmelik hükümleri gereği ilk olarak içme suyu depolarına dezenfeksiyon üniteleri kurduk. Dijital dozaj pompası, kimyasal stok tankı, ölçüm cihazı, güneş paneli gibi tüm ekipmanlar eksiksiz tamamlanarak montajları gerçekleştirildi. Büyük kapasitelerdeki dezenfeksiyon stok tankları da sürekli işleyiş için sisteme entegre edildi. 17 adet özel ekipmanlı araç ve 34 personel ile 7 gün 24 saat çalışan bir sistem kurarak, tüm araçlarımızı arazi şartlarına uygun özel kaplama, depo ve pompa ekipmanları ile donattık. Ekiplerimiz ise klor takviyesi gereken en uzak kırsal mahalleye dahi ulaşarak içme suyunun daha sağlıklı olması için mesai harcıyor” dedi.