GENEL - 17 Nisan 2018 Salı 09:30

Tatvan’da “Sürü Yönetimi” eğitimi

A
A
A
Tatvan’da “Sürü Yönetimi” eğitimi

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçedeki küçükbaş hayvanların sahiplerine yönelik “Sürü Yönetimi” eğitimi veriliyor.

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçedeki küçükbaş hayvanların sahiplerine yönelik “Sürü Yönetimi” eğitimi veriliyor.


Doğu illerinde ve ilçelerinde başlatılan "Sürü Yönetimi Elemanı Benim” projesi kapsamında açılan “Sürü Yönetimi” kursu ile ilçedeki sürü sahiplerine yönelik teorik ve pratik eğitimler verilmeye devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Kıyasettin Kart ve Veteriner Hekim Mehmet Edip Işık tarafından ilçeye bağlı Yoncabaşı köyünde verilen eğitime 20 kursiyer katıldı.


Düzenlenen kurs ile ilgili bilgi veren Tatvan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, kursun 120 saatlik bir eğitim programı olduğunu belirterek, eğitim sonunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarının verileceğini söyledi. Kurs süresince yetiştiricilere; sürü yöneticisi, merada hayvan yönetimi, küçükbaş hayvanların bakımı, uygun damızlık seçimi ve ıslahı, barınak ortamı, küçükbaş hayvanların beslenmesi, flushing, beslenme hastalıkları ve sürü yönetimi elemanı konularında eğitimler verildiğini kaydeden Ali Kurban, amaçlarının sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü yönetimi ile ilgili faaliyetlerini, daha bilinçli bir şekilde yürütmelerini sağlamak, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmek olduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.