YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 09:00

Tatvanlı kadınlardan Hollanda’ya tepki

A
A
A
Tatvanlı kadınlardan Hollanda’ya tepki

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik Hollanda’nın uyguladığı engelleme girişimine tepki gösterdiler.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yönelik Hollanda’nın uyguladığı engelleme girişimine tepki gösterdiler.


Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy öncülüğünde Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, Hollanda’nın uyguladığı engelleme girişimi ile ilgili açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla Hollanda’ya tepki gösterdiler. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un eşi Melek Aksoy, 15 Temmuz’da durdurdukları hainlerin efendilerine de dur demek üzere toplandıklarını söyledi. Türkiye’ye düşmanlık sergileyen Hollanda’nın, haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey olmadığını dile getiren Aksoy, "Hollanda demokrasiye olan düşmanlığını açıkça ilan etmiştir. Bu demokrasi ve Türkiye düşmanlığının yeni olmadığının farkındayız. Ayrıca bu düşmanlığın ise sadece Türkiye ile sınırlı olmadığının da farkındayız. Hollanda’nın bu düşmanlığı yenilgi üzerine yenilgi tadan haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey değildir. Hanım olan bir bakanımızın karşısına silahlı itleri dikecek kadar kabalaşmış, elçiliği ziyaret etmesine bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşmışlardır. Hollanda hükümetinin Türk bakanını engellemesi ve barışçıl göstericilere karşı güç kullanma kararı, Avrupa’da demokrasi için kara bir lekedir. Hollanda’da bulunan büyükelçiliğimiz önünde toplanan bir grup gurbetçi vatandaşımıza köpekleriyle saldırıp Türk vatandaşlarla hasbıhal etmesine bile tahammülü olmayan bu zihniyetin demokrasiden bahsetmesi tamamen gülünç bir vaka ve büyük bir talihsizliktir. Biz Nene Hatunların, Şerife Bacıların torunları olarak, bu asil milleti tanımayanlara kendimizi tanıtmak için yine meydanlardayız. Bizlere Osmanlı’yı unutturmaya çalışan batı henüz kendisi Osmanlı’yı unutmamış. Bin yıllık korkuları depreşmiş, Osmanlı torunu olan Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendiden korkacak kadar acizleşmişler. Avrupa’dan attıklarını düşündükleri bu milletin evlatları Hollanda sokaklarında onları şaşkına çevirmiştir. Unutmasınlar ki, bizi asla yıldıramazlar. Bu münasebetle başta Hollanda olmak üzere, Avrupa ülkelerinin buralarda yaşayan vatandaşlarımıza ve siyasetçilerimize karşı uyguladıkları antidemokratik, insan haklarına aykırı, adalet ile bağdaşmayan tutum, davranış ve uygulamalarından bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz. İnsanımıza ve siyasetçilerimize karşı sergilenen bu kabul edilemez ilkelliği ve gericiliği bizler Tatvanlı hanımlar olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Karaman’da 57 mahalleye 277 muhtar adayı Şehir merkezinde 57 mahallesi bulunan Karaman’da, 31’i kadın 277 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Türkiye Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, 2019 seçimlerinde şehir merkezinde yaklaşık 200 olan muhtar adayı sayısının bu seçimde 277 olduğunu söyledi. “277 muhtar adayından 31’i kadın” Muhtarlar Derneği Karaman Şube Başkanı Ali Öngay, Karaman merkezde 57 mahallenin bulunduğunu belirterek, “277 muhtar adayımız mevcut. Bu adaylarımızdan 31’i kadın, 246’sı erkek" dedi. Öngay, muhtarların yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu da kaydederek, “Herkes seçilebilmek adına gece gündüz demeden çalışmalarını yürütüyor. Önceki seçimde Karaman’da 200 civarında bir aday vardı ve kadın aday daha fazlaydı. Kadın adaylardan da bir tanesi şehir merkezinde diğeri de köyde muhtar olarak seçildi. Bu seçimde muhtar adayı daha fazla, onun da sebebi muhtarların imkanlarının daha fazla artmasıdır. En çok adayın bulunduğu mahallemiz ise Ahmet Yesevi Mahallesidir. Tam 18 kişi muhtar olabilmek için yarışıyor. Bunlardan 3 tanesi kadın. Karaman merkezde ortalama 57 mahalleye 5’er muhtar adayı düşüyor. Tek adayın olduğu mahallelerimiz de bulunuyor. 3 mahallemizde mevcut muhtarlarımızın karşısında aday yok” dedi. Mevcut muhtar olarak kendisinin de mahallesinde tekrar muhtar adayı olduğunu belirten Öngay, "Biz çalışmalarımıza 1 ay öncesinde başladık. Yaptığımız çalışmada seçmenlerimizle bire bir görüştük. Benim de şuanda karşımda 2 muhtar adayı var" diye konuştu.