YEREL HABERLER - 18 Temmuz 2017 Salı 09:19

Vali Ustaoğlu’ndan hastane ziyareti

A
A
A
Vali Ustaoğlu’ndan hastane ziyareti

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis ve Tatvan Devlet Hastanelerini gezerek bilgi aldı.

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis ve Tatvan Devlet Hastanelerini gezerek bilgi aldı.


Vali İsmail Ustaoğlu, ilk olarak Bitlis Devlet Hastanesini gezdi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Adnan Budak ve hastane yetkilileri tarafından karşılanan Vali Ustaoğlu, ilk olarak acil servis, psikiyatri servisi ve poliklinikleri gezdi. Hastane koridorunda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Vali Ustaoğlu, servisteki hastalarla tek tek ilgilenerek sağlık durumları hakkında bilgi aldı.


Daha sonra Tatvan Devlet Hastanesine geçen Vali Ustaoğlu, Başhekimi Yaşar Akay ve ekibi tarafından karşılandı. Hastanedeki servisleri gezen, hastalarla sohbet eden Vali Ustaoğlu, Tatvan Devlet Hastanesinde memnuniyet esasının en üst düzeyde verildiğini söyledi. Vali Ustaoğlu, “Poliklinik ve servislerdeki hastalarla sohbet ettim. Hatta bir hastamız koşarak geldi, hastane hizmetinden memnuniyet duyduğunu, üst düzey kendileriyle ilgilenildiği söyledi. Burada da hastamız ve yakını var. Tatvan Devlet Hastanesinde operasyon geçirmek için burayı araştırmışlar. Burayı en güvenilir, en iyi hizmet veren hastane olarak görmüşler ve 27 saat yolculuk yapıp Bodrum’dan buraya gelmişler. Bu çok anlamlı. Bölgemiz maalesef bir takım olumsuzluklarla, terör olaylarıyla anılan bir bölge. Biz sağlık sektörüyle, turizm sektörüyle, kültürel mirasıyla, inanç turizmiyle anılsın istiyoruz. İşte bizim arzuladığımız ve özlediğimiz bunlar. İnşallah çok daha güzel olacak” diye konuştu.


Vali İsmail Ustaoğlu, daha sonra Bitlisli iş adamı Zeki Peker ile birlikte Tatvan Devlet Hastanesinin yanında yapımı devam eden camiyi gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.