GENEL - 29 Nisan 2017 Cumartesi 21:58

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bolu’da düğün törenine katıldı

A
A
A
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bolu’da düğün törenine katıldı

Bolu’da bir otelde düzenlenen törenle hayatlarını birleştiren HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz’ın oğlu Ömer Yılmaz ile Ecem Eser’in düğün töreninde çiftlerin evlilik cüzdanlarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi.

Bolu’da bir otelde düzenlenen törenle hayatlarını birleştiren HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz’ın oğlu Ömer Yılmaz ile Ecem Eser’in düğün töreninde çiftlerin evlilik cüzdanlarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi.


Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Mehmet Yılmaz’ın oğlu Ömer Yılmaz Bolu’da bir otelde düzenlenen törende Ecem Eser ile hayatlarını birleştirdi. Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve yüksek yargıdan çok sayıda misafirin katıldığı düğün töreninde çiftlerin evlilik cüzdanlarını oğlan tarafı olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ verdi. Ömer ve Ecem çiftini tebrik eden Bozdağ, evlilik cüzdanını çifte vermeden önce tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:


“Ne diyordu Sayın Cumhurbaşkanımız. Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur denge olur. Dört olur bereket olur. Beş olur Allah kerim. Biz diyoruz ki, bir olup garip olmasın. İki olup rakip de olmasın. Denge olsun. Bereket olsun. Allah da onları her daim korusun. Her muratlarını onlara helalinden bol bol versin diyorum. Rabbim inşallah sizlere arzu ettiğiniz hayırlı evlatları nasip eder. Buradan bir de ailelere söylemek lazım. Ben burada oğlan tarafını temsil ediyorum. Mehmet bey bizim kardeşimiz arkadaşımız çok değerli bir dost. Eminim ki kızımızın ailesi de çok değerli dostlar çok değerli insanlar. Ben diyorum ki bu değerli aile bugün mutluluğu paylaşıyor. Ama kız tarafı biraz üzgün olur. Bizim Yozgat’ta bir hadise var. Onu anlatıp cüzdanı öyle takdim edeceğim. Bizim Yozgat’ta derler ki, kız tarafı fazla üzülmesin. Oğlan tarafı da fazla sevinmesin. Çünkü kızımız oluyor diye seviniyor onlar fazlaca. Kız evden gider ama ağlan elden gider derler. Oğlan inşallah elden gitmez. Bu cüzdanı birlikte saklamanız ve hukukunu daima ölene kadar birlikte korumanız dileğiyle ikinize beraber takdim ediyorum.”


Bozdağ, Ömer ve Ecem çiftine evlilik cüzdanlarını verdikten sonra her iki aileyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.