ASAYİŞ - 22 Eylül 2018 Cumartesi 14:54

Eşiyle birlikte trafik kazasında ölen Bolulu öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Eşiyle birlikte trafik kazasında ölen Bolulu öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren öğretmen İsmail Yaman, memleketi Bolu’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren öğretmen İsmail Yaman, memleketi Bolu’da son yolculuğuna uğurlandı.


Kaza, Bandırma-Bursa kara yolunun 12. kilometresinde meydana geldi. Bandırma’dan Bursa istikametine giden Baki Ü. (61) idaresindeki 16 TR 957 plakalı otomobil ile İsmail Yaman’ın kullandığı 10 E 5759 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, İsmail Yaman (27) olay yerinde hayatını kaybederken, eşi Esra Duman Yaman (28) ve 2 yaşındaki oğlu Kerem ise yaralandı.


Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Esra Duman Yaman, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çiftin 2 yaşındaki çocukları Kerem Yaman’ın ise hastanedeki tedavisi sürüyor.


İsmail Yaman ve eşi Esra Duman Yaman için Karacabey’in Gazi Mahallesi’nde bulunan evlerinin önünde helallik alındı. Daha sonra Esra Duman’ın cenazesi memleketi İzmir’e, İsmail Yaman’ın cenazesi ise Bolu’ya gönderildi.


Bolulu öğretmen İsmail Yaman’ın cenazesi, merkeze bağlı Rüzgarlar köyünde bulunan camide kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da çocuklar tarihle buluştu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde ’Biz Bir Takımız’ projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti’nde tarihe yolculuk ettiler. Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi koordinesinde yürütülen ’Biz Bir Takımız’ projesi, 12. haftasına gelirken, proje kapsamındaki çocuklar, Yatağan ilçesinde bulunan Stratonekia Antik Kenti’ni ziyaret etti. Tarih ile içi içe bir gün geçiren çocuklar hem Muğla’yı hem de kültürel tarihi yakından tanıma fırsatı buldu. ’Biz Bir Takımız’ projesinin 16 haftalık süreci boyunca her hafta sonu Cumartesi günleri sosyal uyum ve spor etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda da etkinliklerin ardından Ankara Kızılcahamam yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programlarıyla Tunceli ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılırken, katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını da öğreniyor. Gençlerin farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları da deneyimleme fırsatı oluyor. Yaz kampından sonra Muğla ile Tunceli arasında kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla da karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. Öğrencilerden Mehmet Üveyik; "’Biz Bir Takımız’ projemizin 12. haftasına geldik. Her hafta farklı konularda modüller yaptık. Eğitmenlerimizin ilgisi bize değer vermesinden çok mutlu oldum. Emeklerinden dolayı eğitmenlerimize ve liderlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.