GENEL - 02 Mart 2018 Cuma 14:46

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

A
A
A
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yılın kurak geçmesi nedeniyle sorun olacağını düşündükleri 3 ilde önlemler alındığını belirterek, “Su zengini değiliz ama suyu çok iyi yönetiyoruz” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yılın kurak geçmesi nedeniyle sorun olacağını düşündükleri 3 ilde önlemler alındığını belirterek, “Su zengini değiliz ama suyu çok iyi yönetiyoruz” dedi.


Bolu’da, Abant Tabiat Parkı’nda düzenlenen Orman Ceza Hukuku Sempozyumu’na katılan Orman ve Su İşler Bakan Veysel Eroğlu, sempozyumun ardıdan Bolu Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda açıklamalarda bulunan Eroğlu, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı duyulan endişeyle ilgili olarak “Kamuoyunda bu yılın çok kurak geçtiği ve şehirlerin susuz kalınacağı yönünde endişeler var. Bu endişeyi bertaraf etmek için çalışmalar yaptık. Sadece 3 ilde sorun olacağını düşündük ve önlemler aldık. Bu kuraklığa rağmen hiçbir şehrimizde su sıkıntısı yaşatmayacağız” dedi.


“Mültecilerin gelmesiyle hesaplarımız alt üst oldu”


Sınır ötesinde süren savaşlar nedeniyle Türkiye’ye gelen mülteci sayısının 3 milyon 600 bin kişiyi bulduğunu ve bazı illerde bu yüzden içme suyu problemi yaşandığını kaydeden Bakan Eroğlu, “Kilis’te bir sıkıntı var. Çünkü oranın normalde nüfusu 70 bin. Ama oraya 135 bin ilave Suriye’den mülteci geldi. Bizim oradaki hesaplarımız alt üst oldu. 2030 yılına kadar yetecek su yetmemeye başladı. Dolayısıyla oraya ilave tedbirler alıyoruz. Gaziantep’te 500 bin kişi var. Ey Batı; Sen 300 kişiyi almak için o kadar zulüm yapıyorsun. Bizim sadece Gaziantep’te 500 bin kişi var. Biz onları almasak hepsini öldüreceklerdi. Bir insanın kim olursa olsun, bırakın insanı hayvanları bile koruyoruz. Hiçbir insanın ölmesine müsaade etmeyiz. Onlar gönül coğrafyamızın insanı. İnanışı etnik unsuru ne olursa olsun biz onların hepsini kabul ettik. 3 milyon 600 bin kişi var şu anda Türkiye’de. Gaziantep’te de su yetiyordu. Önümüzdeki yıl belki yetmeyebilirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Yıldırım hızıyla burada 106 kilometre isale hattı ile Düzbağ’dan su getireceğiz. Adıyaman’da da tedbirler aldık. Başka ilde problem yok. Mayıs ayında bir toplantı daha yaparak herşeyi kontrol altına alacağız. Su zengini değiliz ama suyu çok iyi yönetiyoruz. Türkiye su zengini değil” diye konuştu.


“Orman yangınlarıyla ilgili sistem kurduk”


Yaz aylarında meydana gelebilecek orman yangınlarıyla ilgili alınan tedbirlerle ilgili de konuşan Bakan Veysel Eroğlu, dünyada ilk 6’ya girebilecek bir sistem kurduklarını ifade ederek, “Acil Durum Yönetim Merkezi diye bir sistemimiz var. Orman yangınları, kırsal alan yangınları, taşkınlar, sel gibi bir takım sıkıntılar olduğu zaman, 365 gün 24 saat hizmet edecek. Orada çok kapasiteli arkadaşlar var ve acil durumları buradan yöneteceğiz. Şu anda yangın söndürmeye giden uçağın özellikle hızını, koordinatlarını, kaç dakika sonra yangın bölgesinde olacağı, kaç sefer yaptığı gibi bilgileri görebilecek teknolojiye sahibiz. Ayrıca orman yangını çıkmaması için ön tedbirler alıyoruz. Dünyada ilk 6’ya giren Antalya’da uluslarası yangın söndürme ile ilgili bir eğitim merkezi var. Aksi takdirde yangında insanlar hayatlarını kaybedebilir. Bu bakımdan gerekli tedbiri alıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."