GENEL - 16 Aralık 2015 Çarşamba 11:29

AK Parti'li Özdağ Burdur'da Partililerle Buluştu

A
A
A
AK Parti'li Özdağ Burdur'da Partililerle Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle buluştu.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından 12 Eylül olaylarının anlatıldığı Kafes Filmi’nin söyleşisine katılmak üzere Burdur’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle buluştu. Burada bir konuşma yapan Özdağ, “Türkiye 12 Eylül öncesi bir cinnet müstatilini yaşadı, sağ sol kavgasını yaşadı vesayetçiler Türkiye’de 92 yıllık Cumhuriyetin gelişmesini ve kalkınmasını istemediler. Demokrasiyi içselleştirmemizi istemediler” dedi.
Türkiye’nin geçmişten günümüze farklı isimlerle darbe girişimleri yaşadığını anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bizim bu topraklarda yaşamamız için üç şeye ihtiyacımız vardı. Büyük ekonomiye, büyük orduya, ama demokrasiye ram olmuş orduya, demokrasiyi içselleştirmiş orduya, bir sare hastalık gibi darbe hastalığına musallat olmuş ordulara değil, büyük demokrasiye ihtiyacımız vardı. Bunları gerçekleştirmek için Gazi Mustafa Kemal’le beraber bütün siyasi partiler çalıştılar. Özellikle çok partili hayata geçtikten sonra Menderes döneminde kalkınma ve demokrasi hamleleri oldu. Vesayetçiler hemen devreye girdiler. Egemen güçler daima taşeron kullanırlar. O zaman da bizim ordumuz içerisindeki maalesef cuntacılar devreye girdi ve Menderes’i bir gece yarısı darağaçlarında tarttılar, kör kuyulara attılar ve bizim kalkınma hamlemizi akamete uğrattılar. Bu darbeler, 1971, 1980 ve 28 Şubat Postmodern darbe şeklinde devam etti. Bizim iktidarımız döneminde de Sarıkız, Ayışığı, Balyoz, Ergenekon gibi darbe girişimleri ile devam etti. Bu darbeler bizim ekonomimize, demokrasimize bizim kültürel hayatımıza zarar verdi. Bir millet kültürüyle ayakta kalır. Kültürümüz varsa orada demokrasiniz ve ekonominiz olur. Türkiye’de sadece Ordu mensupları darbe yapmadılar. Zaman zaman kirli medya patronları ve onların şantajcı uzantıları, zaman zaman da kirli ve şantajcı sermayedarlar ve onların uzantıları iktidarları daima terbiye etmek istediler. Sandıkla gelenler Sandıkla giderler demediler. Meclise gelenler, mecliste hükümet olanlar, milletle iktidarlarını paylaşmaları gerekirken maalesef ‘bunlar’ iktidarları paylaştılar. Millete tavşanın suyunun suyunun suyu kaldı. Ama ne zaman ki Menderes direndi, asıldı, Ne zaman ki Özal direndi ömrü vefa etmedi, Ne zaman ki Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu direndiler onlar da on bir ay iktidarda kalabildiler, ardından da Recep Tayyip Erdoğan geldi, direndi 14 senede 11 seçim kazandı. Böylece 11 seçim kazanan bir parti direndi. Demokrasinin ve İnsan Hak ve Özgürlüklerinin alanını genişletmek, siyasetin seviyesini yükseltmek, siyaseti aynı zamanda kaliteli hale getirmek için çaba sarf etti. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları bir yandan ibadet ettiler, bir yandan hizmet ettiler, bir diğer yandan da şeytan taşladılar. Vesayetçilerle uğraştılar” diye konuştu.
"DARBE GİRİŞİMLERİ OLMASAYDI, BÜYÜK ÖLÇEKLİ DEVLET OLURDUK"
Türkiye’nin darbe girişimleri sonucu büyük zarar gördüğünü anlatan Özdağ, “Parlamentoda iç tüzüğün tüm azizliğine rağmen 14 senede bin 500’e yakın kanun çıkarttık. Sabahalar kadar çalışarak. İnşallah orta ölçekli olan Türkiye’yi büyük ölçekli yapabilmek için mesafe kat edeceğiz, birlikte koşacağız. Türkiye’yi Menderes, Özal, Erbakan, Çiller, Muhsin Yazıcıoğlu dönemi ve özellikle Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde paramızı ve pasaportumuzu kıymetli hale getirerek biz Türkiye’yi orta ölçekli devlet yapabildik. Eğer vesayetçiler olmasaydı çoktan Büyük Ölçekli Devlet olurduk. Önümüze çıkıp darbe girişimlerinde bulunmasaydılar, 17-25 Aralık, Kobani, Gezi olayları dahil biz çoktan 20-25 bin dolar kişi başı milli gelire kavuşabilirdik. Şimdi önümüzde 4 yıllık bir dönem var. AK Parti yüzde 49,5’la 317 milletvekili ile iktidar oldu. Muktedir olacağız kardeşlerim. İktidar olmak önemlidir ama muktedir olabilmek daha önemlidir. TBMM’nin üzerinde irade yoktur diyebilmektir. O’nun üzerinde başka bir güç yoktur. Demokrasilerde bütün senaryoyu halk yazar, bütün rolleri halk dağıtır. Kimin iktidar, kimin muhalefet olacağına, kimin ana muhalefet olacağına 1 Kasım’da olduğu gibi halk karar vermiştir” dedi.
TERÖRLE MÜCADELE
Türkiye’nin terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu yineleyen Selçuk Özdağ, “Bireysel özgürlüklere ’evet’, ama kollektif özgürlüğe ’hayır’. Kürtçe mi konuşacaksın konuş kardeşim, yazacak mısın yaz kardeşim, propaganda mı yapacaksın, Zazaca, Soranice, Goranice söyle yap kardeşim, okul mu açacaksın aç kardeşim, buyur her türlü bireysel özgürlüğü sağlıyoruz. Meclis bunun için var. Ama ‘ben özerklik ilan ederim’, ‘öz yönetim ilan ederim’, ‘Fıratın öbür tarafında Kürdistan ilan ederim, bu tarafta beraber yaşayalım’ gibi teranelere zırvalara ve hezeyanlara karnımız tok. Bu topraklar bir bütündür. Bütün partiler milli bütünlük içinde siyaset yapacaklar. Tek vatan Tek Devlet, Tek Bayrak ve tek milletle siyaset yapacaklar. tek millet, farklı etnik yapılardan geliriz ama tek millet oluruz. Milletle, etnisite ayrı şeylerdir. Onun için güneydoğu Anadolu’da vatandaşımıza zarar vermemek uğruna biz birazcık zayiat vererek yürüyoruz ve o orada teröristleri o bölgeden temizleyeceğiz inşallah. Kesinlikle temizleyeceğiz bundan emin olun. Türkiye büyük devlettir. Kendi silahını yapan, kendi uçağını yapmak için yola çıkan, tankını yapan, arabasını yapmak için yola çıkan, cep telefonu yapan, daha güzelini yapmak için yeniden yola çıkan, bütün silahlarını yapabilen, uydusunu yapabilen, insansız hava uçağını yapabilen Altay Tankı’nı yapabilen ve aynı zamanda atak helikopterini ve motorunu yapmak için yola çıkan bir Türkiye…” dedi.
TÜRKİYE-RUSYA İLİŞKİLERİ
Türkiye ve Rusya ilişkileri hakkında da konuşan Özdağ, Rusya’yı aklı selimliğe davet etti. Rusya ile ilişkileri sakin bir şekilde konuşarak halledilmesi gerektiğini dile getiren Selçuk Özdağ, “İnşallah Rusya ile olan problemleri biz uhulet ve suhuletle konuşarak halletmek istiyoruz. Rusya, Orta Asya’dan itibaren bizim komşumuz. Tarih sahnesine çıktığımızdan beri komşumuz. Maveraünnehir de, Azerbaycan da komşumuz, şimdi Anadolu da komşumuz, biz burada bunları konuşarak diplomasi dili içerisinde halletmek istiyoruz. Her iki ülkenin de zararları olur maddi olarak manevi olarak, olmasın istiyoruz. Bu noktada aynı Suriye’nin yöneticileri nasıl ki orada kalmamaları gerekir diyorsak, Rusya’nın yöneticilerini de aklıselime davet ediyoruz. Daha sağlıklı siyaset yapmaya, daha sağduyulu siyaset yapmaya, dünya gerçeklerini doğru okumaya davet ediyoruz. Biz bunu yapıyoruz Türkiye olarak çünkü büyüyen ve gelişen bir Türkiye’yiz, biz Türk dünyasının da, Arapların da, Müslüman kürtlerin de, Balkanların da ümidiyiz. Afrika’daki mazlumların ve masumların da ümidiyiz çünkü biz büyürsek onlar da büyüyecekler, biz küçülürsek onlar da küçülecekler ” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara HDP’li eski milletvekili Güzel’in yargılanmasına devam edildi Ankara’da dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan eski HDP Milletvekili Semra Güzel’in yargılanmasına devam edildi. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Semra Güzel, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları ve bazı HDP’li milletvekilleri salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı Adli Tıp Kurumuna yazılan müzekkereye bu aşamada cevap gelmediğini bildirdi. Söz alan Cumhuriyet Savcısı sanığın sahte kimlikle yakalanmış olması nedeniyle kaçma şüphesi bulunduğundan dolayı tutukluluk halinin devam etmesini mahkeme heyetinden talep etti. Mahkeme başkanının söz vermesi üzerine konuşan Sanık Güzel, “Ben hastane randevuma denk gelse dahi iptal edip duruşmaya katılıyorum. Ancak gizli tanığı bir türlü göremedik, dinleyemedik. Soyut ifadeleri olan dinlenmesi gereksiz bir tanık” ifadelerini kullandı. Güzel’in avukatıysa savcının mütalaasına katılmazken, müvekkilinin beraatini talep etti. Avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme Güzel’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 1 Temmuz’a ertelendi. Olayın geçmişi Adıyaman’da 2017’de terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora’nın cep telefonunda, birlikte çekildikleri fotoğraf çıkması üzerine eski HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında soruşturma başlatılmıştı. İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında ’yakalama kararı’ çıkarılmış, Güzel 2 Eylül’de başkası adına düzenlenen sahte kimlikle İstanbul’dan Edirne’ye giderken yakalanmıştı. Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine dair TBMM kararı ise 23 Aralık 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güzel’in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.
Antalya Elinde benzin bidonu ile üst geçide çıkıp annesine ve polislere zor anlar yaşattı Antalya’da bir şahıs, elinde benzin bidonuyla üst geçide çıkarak intihara kalkıştı. Polis ekiplerine ve annesine zor anlar yaşatan şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Olay, saat 16.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Meltem Mahallesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Alınan bilgiye göre; üst geçidin reklam tabelası basamağına çıkarak ayaklarını sarkıtan Hasan T.’yi gören vatandaşlar durumu 122 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler trafiği yola kapatarak branda açtı. Polis ekiplerinin ikna çalışmalarına cevap vermeyen şahıs 9 aydır cezaevinde tutuklu bulunan kardeşi Yaşar T.’nin serbest bırakılmasını istedi. Hasan T.‘nın zaman zaman elinde bulunan benzin bidonundan üzerine benzin dökmesi ise yürekleri ağza getirdi. İtfaiye ve polis ekipleri muhtemel bir duruma karşı tedbir aldı. Bu sırada olay yerinde toplanan meraklı vatandaşlar ise yaşananları cep telefonuyla kayıt altına almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Gazeteciler ikna etti Olay yerine bir sure sonra şahsın annesi ve abisinin eşi de geldi. Anne ve yengesi şahsı ikna etmek için uzun sure dil dökse de ikna edemedi. Anne zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Elinde benzin bidonu ile polis ekiplerine ve annesine ecel teri döktüren şahıs, yaklaşık 2 saat sonra gazeteciler tarafından ikna edildi. Gazetecilere açıklama yapan Hasan T., abisinin 10 aydır evini kiraya verirken kontrat yapmadığı için tutuklu bulunduğunu iddia etti. Polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
İstanbul Esenler’de tartıştığı sürücüyü tornavidayla öldüren kurye yakalandı Esenler’de maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle tartıştığı araç sürücüsünü tornavidayla öldüren motokurye yakalanırken, yaşanan kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenler Menderes Mahallesi 301. Sokak üzerinde meydana gelmişti. Dönerci dükkanında çalışan kurye ile cadde üzerindeki araç sürücüsü arasında yol verme nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışma esnasında kurye, araca tornavida ile zarar vererek olay yerinden uzaklaşmıştı. Araç sürücüsü, sepetteki firma isminden kuryenin nerede çalıştığını görmüş bir süre sonra adam, döner dükkanına giderek kurye ile tartışmaya başlamıştı. Araç sürücüsü ile kurye arasındaki tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüş kavga sırasında kurye, elindeki tornavida ile vurup adamı ağır yaralayarak dükkandan kaçmıştı. Ağır yaralanan adam, ambulansla hastaneye kaldırılırken yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlattı. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda A.A. isimli motor kurye yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin sorgulamasında “kasten yaralama”, “taksirle yaralama” ve “motosiklet hırsızlığı” gibi çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki tamamlanan işlemlerin ardından şüpheli adli makamlara sevk edildi. Öte yandan, araç sürücüsü ile kurye arasındaki kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.