GENEL - 09 Mart 2017 Perşembe 12:42

Başbakan Yardımcısı Şimşek Burdur’da

A
A
A
Başbakan Yardımcısı Şimşek Burdur’da

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu programı kapsamında Burdur’a geldi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu programı kapsamında Burdur’a geldi.
Burdur Valiliğini ziyaret eden Şimşek, çiçek takdiminde bulunan çocuklarla ilgilenerek, basına poz verdi. Burdur protokolünü selamlayan Şimşek, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Şimşek’in ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini sunan Vali Yılmaz, "Sayın Başbakan Yardımcım öncelikle ilimize hoş geldiniz. Akdeniz’in özellikle kırsal kesimde yaşayan Isparta ve Burdur ziyaretiniz vesilesiyle bizlerle berabersiniz. Teke Yöresi diye tabir ettiğimi bu bölgede ekonomik olarak insanların özellikle son yıllarda sanayiyle beraber büyük bir hamle başlattığı dönemdeyiz. Tarım, hayvancılıktan sanayiye dönüşüm, hizmet sektörüne dönüşüm olduğu bir bölgedeyiz. Kişi başına tüketilen elektrik miktarı 2002’de 1000 kilovat saat iken bugün 2000 kilovat saat aşmış ki bu da hızla ilerlediğimizin vesilesi, bu vesile ile ben zatıalinize bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerde Anadolu’daki sanayinin gelişmesine çok büyük katkı verdiniz ilimiz adına da bunu buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah bundan sonra da destek ve teşviklerle bizim gibi sanayileşmekte olan illerin kalkınmasında yardımcı olacağınızı ümit ediyorum. Yine bunun yanında hayvancılıkla ilgili de verilen desteklerle ilgili de inşallah bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Çünkü Türkiye’de süt üretiminin belli bir miktarı belli bir oranı ilimizde üretilmekte. Üreticilerimizin de belli sıkıntıları var. Bunların çözülmesiyle ilgili tüm ilgili arkadaşlarımızla bu konuları paylaşacağız. Ben tekrar ilimize teşrifinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"Hükümet olarak biz her zaman gereken destekleri verdik, vermeye de devam edeceğiz"
Referandum programı kapsamında Burdur’un ilçelerinde vatandaşlarla görüşeceklerini ve sanayicilerle istişare toplantısı yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biliyorsunuz, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili halkımızın bilgilendirilmesi çalışmaları çerçevesinde ülkemizin değişik bölgelerini, illerini ziyaret ediyoruz. Geçtiğimiz birkaç gün içinde Cizre, Şırnak, Bingöl, Muş, Gaziantep, Isparta, bugün de Burdur’dayız. Burdur’da olmak her zaman için büyük bir memnuniyet ve mutluluk kaynağıdır. Benim ilk gelişim değildir, geçiş anlamında da herhalde 8-10 kez buralardan geçmişizdir. Burdur güzel bir ilimizdir, ben Burdur’un sanayileşme çabalarını birinci elden biliyorum. Maliye Bakanıyken o konuda, gereken her türlü desteği vermiştik gerek ilave kaynak anlamında, gerekse yer vesaire gibi konuların çözülmesinde, Burdur’a her zaman özel ilgi göstermişizdir ve biraz da pozitif ayrımcılık yaptık. İnşallah bundan sonra da Burdur’un gelişmesi için gerek valimizle, gerek milletvekili arkadaşlarımız ve diğer bütün yetkililerle bir ekip ruhu içinde çalışıp, çabalayacağız, destekleyeceğiz. Şansınız limana yakın olmanızdır, aslında önemli bir avantajdır. Antalya’da biraz sıkışma olunca, buraya doğru tabi ki sanayinin bir miktar daha yönelmesi ihtimali daha yüksek, onun için avantajlı bire konum ve çaba vardır. Ben inanıyorum ki Burdur gerek tarım ve hayvancılık zaten önemli bir mukayese bir üstünlüğün olduğu bir ilimizdir ama diğer bütün alanlarda da hızlı bir şekilde gelişme gösterecektir. O potansiyele de sahip, o potansiyeli de hayata geçirmek için hükümet olarak biz her zaman gereken destekleri verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu bir nezaket ziyaretidir, programlarımız var. Bugün sanayici iş adamlarımızla, STK’larımızla istişare toplantısı da yapacağız, onları dinleyeceğiz, ilçelere de gidiyoruz" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bir süre sohbet ettikten sonra Burdur’a bağlı Gölhisar ilçesine hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Dinler: “Özel Uğurlu Hastanesinde tek sorun ruhsat değil” Atlas Yapı Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, uzun yıllar açılamayan ve atıl vaziyette kalan Özel Uğurlu Royal Hospital Hastanesindeki sorunun sadece ruhsat olmadığını, farklı hukuki sorunların da olduğunu kaydetti. Atlas Yapı Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, Özel Kastamonu Uğurlu Hastanesi’nin hastane binası ve ruhsat satışına yönelik açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardır atıl vaziyette kalan ve hastane binası ile ruhsatında yaşanan hukuki sorunlar sebebiyle açılamayana Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi hakkında bilgilendirmede bulunan Atlas Yapı Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Dinler, “Kastamonu İcra Müdürlüğü nün 2018-1 iflas dosyası ile ihaleye çıkardığı Uğurlu Royal Hospital Hastanesi binası, arsası ve bu hastaneye ait ruhsat satışı ile alakalı ihale öncesi ve sonrası, ‘bu iş size yakışır, bu milli servetin faaliyete geçip Kastamonu halkına hizmet vermesine en yakın kişiler sizlersiniz, ihaleye girmemeniz sektörünüzü inkar etmek olur’ diyen başta dönemin Kastamonu Valisi Avni Çakır ve tüm devlet yetkililerine, tüm siyasi parti yetkililerine, tüm iş adamlarına, sivil toplum örgütlerinin yetkililerine, duyarlı tüm halkımıza, yine ihale öncesi ‘ihaleye girin ki katılım artsın ve rekabet olsun masadaki alacaklılara bedelleri ödensin’ diye tarafımıza moral veren, her zaman size desteğe hazırım diyen Sayın Uzman Dr. Atıf Uğurlu Bey ve alacakla alakalı olan tüm taraflara desteklerinden ötürü teşekkür ederim” dedi. Tek sorunun ruhsat olmadığını vurgulayan Dinler, “İhale bedelini yatırdığımızdan itibaren tapumuzu 1 yıla yakın süre alamadığımızı, ihale sonucunu hazmedemeyenlerin bizlere her türlü destek olmaları gerekirken düşmanlık içerisinde olduklarını, terör örgütü sempatizanları ve birçok haini de başımıza musallat ettiklerini Kastamonu halkının bilmesini isterim. Tek derdi illegal işlerle uğraşmak olan bu kişiler kendi beyanları ile burayı hizmete açsınlar da görelim diye kamuoyunun duyacağı, göreceği şekilde beyanlarda bulunmuşlardır. Kastamonu Belediyesi’ne ait şirketin elinde bulunan ruhsatın Uğurlu binasının ayrılmaz parçası olduğu doğrudur. Bizim için de Kastamonu için de bu ruhsat önemlidir, fakat tek sorun bu değildir. Bizimle uğraşan kişilerin ihaleye itiraz etmesinden dolayı aradan geçen sürede tapumuzu alamamamızdan dolayı finansa ulaşımın zorlaşması, teşviklerin kalkması, enflasyona bağlı inşaat maliyetleri, döviz kurundan kaynaklı oluşan cihaz temini işimizi zorlaştırmıştır. Tüm Türkiye’de 1 milyon nüfusun altındaki illerde özel hastaneler ve diyaliz merkezleri iflasın eşiğine gelmiştir. Tüm zorluklara rağmen en hızlı şekilde binamızı faaliyete geçirmek için elimizden geleni yapacağımızı bildirir tüm Kastamonu halkına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Gaziantep GATHİB 2023 yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) 2023 yılı Olağan Genel Kurulu’nu GAİB hizmet binasında gerçekleştirdi. Toplantı TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ile GATHİB Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda 2023 yılı Birlik mali durumu ve Birlik faaliyetleri ibra edildi. Genel Kurulda açıklamalarda bulunan GATHİB Başkanı Fikret Kileci, “Pandeminin ve Rusya-Ukrayna savaşının ardından dünya genelinde tekstil sektöründe daralma görülmeye başlamasına rağmen üyelerimiz dirençli bir duruş sergiledi. 2023 yılının hemen başında gerçekleşen 6 Şubat depremlerinin yıkıcı etkisi de olumsuz tabloya eklendiğinde oldukça zor günler geçirdik. Tüm olumsuz şartlara rağmen Birliğimiz üyesi ihracatçılarımız istikrarlı bir performans sergilediler, buradan tüm üyelerimize üstün çabaları sebebiyle teşekkürler ediyorum. 2023 yılında gerek benim için Tekstil Sektör Kurulu Başkanı olarak gerek GATHİB Başkanı olarak oldukça yoğun bir takvimle geçti. Aynı şekilde Birliğimiz de yoğun bir takvimi geride bıraktı. 2024 yılında da tüm gücümüzle sahada olacağız, bizi 2023’ten daha yoğun bir takvimin beklediğini biliyoruz. Şimdiden tüm çalışma arkadaşlarıma ve üyelerimize başarılar diliyor, 2024’ün sektörümüz ve tüm ülkemiz için verimli bir ihracat yılı olarak kayda geçmesini temenni ediyorum” dedi. GATHİB’in ihracatı 2023 yılında 2022 yılına göre yüzde 13,1 azalışla 3 milyar 67 milyon ABD doları olarak gerçekleşti. Tekstil sektöründe yaşanan bu düşüşte uluslararası ölçekte tekstil sektöründe yaşanan talep daralmasının ve bölgemizde yaşanan 6 Şubat depremlerinin etkisi olduğu değerlendiriliyor. 2023 yılında bölgemiz tekstil sektörü ihracatı alt mal grupları bazında değerlendirilecek olur ise en fazla ihracat yapılan mal grupları; 837 milyon dolar ile iplik ihracatı, 818 milyon dolar ile kumaş ihracatı ve 176 milyon dolar ile elyaf ihracatı olmuştur. En fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler ise Irak, Birleşik Krallık, İtalya, ABD ve Suriye olarak sıralandı. TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Sekreteryasını üstlenen GATHİB, Fikret Kileci Başkanlığında 2023 yılında yoğun bir takvim geçirdi. Yeşil Dönüşüm, Sürdürülebilir Üretim, Döngüsel Ekonomi alanlarıyla ilgili World Circular Economy Forum, Circular Textile Days, Uluslararası Ekoteks Sempozyumu, İyi Pamuk ve Tarla Paneli, Horasis gibi onlarca panel, forum, fuar ve sempozyuma katılan GATHİB yönetimi 2024 yılı için de yoğun bir takvime sahip. Ayrıca sektöre nitelikli iş gücü ve tasarımları kazandırmayı amaçlayan ve Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın dördüncüsü de GATHİB tarafından 2024 yılında gerçekleştirilecek.