YEREL HABERLER - 19 Mayıs 2016 Perşembe 15:31

Burdur'da ‘Gençlik Bayramı' Coşkusu

A
A
A
Burdur'da ‘Gençlik Bayramı' Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama töreni düzenlendi. Törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Atatürk Anıtına çelenk sundu ve sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Kurtuluş mücadelesinin 97. yıl dönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Yurdumuzun her köşesinde kutlanmakta olduğunu belirterek, gençlerin bayramını kutlayan Müdür Sancar, “Sevgili Gençler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı : Vatan sevdamızın ve ülke gençliğimizin ortak değeridir. Türk genci Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, kollamak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen vazifenizdir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik, her türlü saldırı veya tehdit karşısında, daha fazla kenetlenerek hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.
Lise öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Günün anlam ve önemine belirten şiir okunmasının ardından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Kürklü ve protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edilmesiyle tören son buldu.
Kutlama Törenine Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı P. Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir