YEREL HABERLER - 10 Ekim 2015 Cumartesi 14:05

Burdur'da Seçim Güvenliği Toplantısında Jeneratör Hassasiyeti

A
A
A
Burdur'da Seçim Güvenliği Toplantısında Jeneratör Hassasiyeti

Burdur Valisi Hasan Kürklü, siyasi parti temsilcileri ile seçim güvenliği toplantısı düzenledi. Vali Kürklü, kaymakamlardan ilçe seçim kurulları ile irtibata geçerek jeneratör, araç gibi ihtiyaçlarının en kısa süre içerisinde karşılanmasını istedi.
Toplantıya Vali Hasan Kürklü ile birlikte Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali yardımcıları Bahir Altunkaya ve Bülent Uygur, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Emniyet Müdürlüğünden ilgili şube müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hasan Kürklü, 7 Haziran tarihinde yapılan genel seçimlerin huzurlu bir ortamda ve sorunsuz geçtiğini dile getirerek, bu açıdan tüm siyasi parti temsilcilerine ve emeği geçen kamu personeline teşekkür etti. 1 Kasım tarihinde yapılacak olan genel seçimlerin aynı duyarlılıklarla sorunsuz bir şekilde geçeceğine ve demokratik taleplerin sandığa yansıyacağına olan inancını da vurgulayan Vali Kürklü, bu anlamda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte siyasi parti temsilcilerine de önemli görevler düştüğünü ifade etti.
VALİDEN, KAYMAKAMLARA JENERATÖR ÖNLEMİ UYARISI
Vali Kürklü ayrıca, kaymakamlardan da ilçe seçim kurulları ile irtibata geçerek jeneratör, araç gibi ihtiyaçlarının en kısa süre içerisinde karşılanmasını istedi. Kürklü, önümüzdeki günlerde yapılacak olan milletvekili seçimleri için gerekli güvenlik toplantılarını yaptıklarını ve önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi. Vali Kürklü’nün konuşması sonrasında Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Serdar Şenyurt, seçim öncesi, seçim esnası ve seçim sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili katılımcılara sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından siyasi parti temsilcileri seçim öncesinde alınacak tedbirlerle ilgili görüşlerini bildirirken seçim çalışmalarının huzur ortamında geçmesi amacıyla bazı kararlar alındı.
SESLİ PROPAGANDA YAPILMAYACAK
Toplantıda bütün siyasi parti temsilcilerinin ortak görüşüyle, partilerin seçim sürecinde kullanacakları seçim araçlarında sesli propaganda yapılmaması, sadece parti binaları ve seçim büroları haricinde herhangi bir bayraklama işleminin ve partilerin araç konvoylarının yapılmaması kararı alınırken, isteyen partilerin seçim çalışması amacıyla yaptıkları toplu yürüyüşlere devam edilmesi konusunda prensipte anlaşıldı.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, seçimlerde siyasi partilerden belediyeye seçim çalışmaları esnasında gelecek istekleri eşit bir şekilde yerine getireceklerini ifade etti.
“ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM, BU ÜLKE BATARSA HEPİMİZ BATARIZ”
Görüşmelerin ardından seçim sonuçlarının vatana ve millete hayırlı olması dileklerini ifade eden Vali Hasan Kürklü, “Hep şunu söylüyoruz, bu vatan bizim. Bu ülkeden başka gidecek bir yerimiz yok. Bu ülke batarsa hep beraber batarız. O yüzden bu ülkeye sahip çıkmamız lazım. Demokratik olgunluk içerisinde vatandaşımızın verdiği karara saygılı olmak lazım. Bizler de seçim döneminde siyasi partilerin demokratik ortamda kendilerini vatandaşlara anlatabilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben bütün siyasi parti temsilcilerine başarılar diliyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.