POLİTİKA - 11 Mart 2016 Cuma 16:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni Bir Güneydoğu İnşa Edilecek"

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yeni Bir Güneydoğu İnşa Edilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir yılı bulmadan yeni bir Güneydoğu inşa edileceğini söyledi.
Erdoğan, Paralel Yapı operasyonlarıyla ilgili de "Devlet içinde devlet yok. Paralel devlet yapılanması, yok böyle bir şey bunlar sahtekar ve cambaz. Bakın bütün hileleri ortaya çıkıyor. Basın hürriyetiymiş. Düşünün ki gazeteleri var suçüstü yakalanıyorlar emniyet görevlileri oraya girecek, topladıkları başı açık, kapalı kardeşlerimizi bariyer yaptılar" dedi.
“KÜRT KARDEŞLERİMİN KANINI EMDİLER”
33 tesisin toplu açılışı, bir dizi ziyaret ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenecek olan 12 Mart 1921 İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yıl dönümü ve 1’inci Bilim ve Sanat ödülleri törenine katılmak üzere öğle saatlerinde Burdur’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda toplu açılış törenine katıldı.
Tüm Türkiye’de yatırımlar devam ederken, Güneydoğu’da terör operasyonları ile ilgili de konuşan Erdoğan, isim vermeden HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da eleştirerek şöyle konuştu:
“Karşımıza paçavralarla çıkanlara bu milletin askeri polisi cevabını verdi veriyor. Tek bayrak ve tek vatan. Bu vatanı bölmek parçalamak isteyenlere şu anda yapılan operasyonları izliyoruz. Gerekli cevabı veriyor muyuz? Ne dedik bakın akıllı olun, yanlış yapmayın dedik. Bu işi size dar ederiz dedik. Sabır, sabır, sabır. Ne yaptılar benim Kürt kardeşlerimi sokağa döktüler. Bir tane eş başkan çıkmış “Sokağa çıkın” diyor. Ölen de öldüren de Kürt 52 vatandaşım hayatını kaybetti. Benim Kürt kardeşlerim kanını emdi onları sokağa döktüler. Bu milleti kendi içinde bir birine düşman ettiler. Çözüm sürecine saygı duymadılar ve süreç buzluğa konuldu. Şehitler veriyoruz ciğerimiz kanıyor. Ama şunu unutmayın şehitlik sıradan bir olay değil her yiğidin de karı değil. Bu vatan toprakları şüheda kanıyla yoğrulmuştur. Merhum Akif’in dediği gibi toprağı sıksan şüheda fışkırıyor. Tek vatan bu vatanda operasyon yapamazsınız yapmaya gayret edenlerde bedelini öder”.
“PARALEL YAPI TÜRBANLI KARDEŞLERİMİZİ BARİKAT YAPTI”
Paralel yapı operasyonları kapsamında Zaman Gazetesine yapılan operasyonla ilgili konuşan Erdoğan, “Devlet içinde devlet yok. Paralel devlet yapılanması, yok böyle bir şey bunlar sahtekar ve cambaz. Bakın bütün hileleri ortaya çıkıyor. Basın hürriyetiymiş. Düşününki gazeteleri var suçüstü yakalanıyorlar emniyet görevlileri oraya girecek, toplamışlar başı açık, kapalı kardeşlerimizi, bariyer yaptılar. O başı örtülü açık kardeşlerimizi de Güneydoğu’da PKK ile sırt sırta getirdiler. Bunları gözümle görünce yazıklar olsun dedim. Ne günlere kaldık. Gazetelere emniyet girdi ve ne makine ne bilgisayar kalmamış hepsini götürmüşler. Ne yaparsanız yapın kaçamayacaksınız. Bunların inlerine gireceğiz demiştim girdik mi? Girmeye devam ediyor muyuz? Bir de PKK, PYD ve YPG var. Bunlar hep aynı” dedi.
“LEŞ KARGALARI GEREKLİ CEVABI ALACAKTIR”
Dünyanın ne dediğinin bir öneminin olmadığını ve Allah’ın dediğini yaptığını belirten Erdoğan, Güneydoğu’da 4 ilde yapılan operasyonlarda zarar gören yapılar ve kentler için yeni bir düzenleme ile yeniden baştan yapılacağını söyledi. Operasyonların bazı taraflarca istismar edildiğini belirten Erdoğan, istismar söylemlerinde bulunanlara Leş kargası benzetmesi yaparak şöyle konuştu:
“Şimdi birileri Güneydoğu’da; Diyarbakır, Hakkari, Mardin ve Şırnak’taki operasyonları sürekli istismar yapıyorlar. Buradan sesleniyorum Osmanlı İnebahtı’da bir yenilgi yaşamıştı ve o yenilgi zamanında komutan üzgündü. Fakat Sokullu oradan bir gürledi ve “Paşa sen bu devleti ne sanırsın? O yelkenlerin direklerini gümüşten o yelkenlerini atlastan yaparak yolumuza devam ederiz” dedi. Hükümetimiz şu anda bakanları ve memurları görevlendirdi ve¬ direkleri gümüşten yelkenleri de atlastan yapmak için plan yapıyoruz. O yıkımların olduğu yerler daha modern olarak kısa zamanda inşallah yapağız. Ben 4 buçuk yıl belediye başkanlığı yaptığım için atık su kanalları içme suyu yağmur suyu kanallarıyla elektrik şebekesiyle yer altından oralarda yapılacak. Başbakanımız bu adımlarla ilgi kararlı olduğunu dün görüştüğümüzde söyledi. O leş kargalarına yeni düzenle birlikte gerekli cevap verilecektir. 1 yıl içinde bir kısmı yapılacak ve yeni bir güneydoğu yapılacaktır. Aman ha birliğimizi kaybetmeyelim”.
“TBMM’DE TERÖRE BULAŞANLAR BEDELİNİ ÖDEMELİDİR”
TBMM’de teröre bulaşan milletvekillerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, “Şu andaki iktidar yerinde kalacağına Rus gelsin Suriyeli gelsin diyenler var. TBMM’de Moskova’ya gidip Ruslarla görüşüp PKK ve PYD’ye ofis açtıranlar var. Devletimizin bu zor şartlar altında bu hale getirdik. TBMM’de teröre bulaşanlar varsa ki var bunlar bedelini ödemelidir. Millet bunu bekliyor ve öyleyse millete cevap verilmelidir. Son 3 yıldır yaşananlar tesadüf ve birbirinden bağımsız değildir. Hepsinin hedefi aynıdır. Milletimiz hiç birine pirim vermedi vermeyecektir. Kamu kurumlarında görev yapanlar arasında dahi karşımızdaki sorunun önemini kavrayamayanlar var” dedi.
Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele keserek yapımı tamamlanan 33 tesisi hizmete açtı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.